Знаците в астрологията

ЗНАЦИ

 

Овен

 

21-ви март до 20 април

Овен . В желанието си да се утвърди. Пионер и авантюрист , с кураж , смелост и дързост . Обозначава ново начало , проучване, себе опознаване . Активен , утвърждаващ , страстен и енергичен. Акцент върху нови проявления. Мотивиран от необходимостта за само осъзнаване .

Овен е знакът на пионера и лидера. Той е импулсивен , концентриран и спонтанен ; първо действа,след това мисли за последиците от това което е направил . Втурва се   там, където другите се страхуват да престъпят . Овен харесва да привлича вниманието . Той провокира отговор от страна на околните, както и от други хора , и рядко оставя човек или място непроменени. Това е възбуждаща енергия, която започва нещо или причинява нещо за да се случи , винаги подбужда реакция или отговор . Често конкурентен и агресивен , Овен искат да бъде първи в каквото и да направи.

Овен е кардинален огнен знак , управляван от Марс , свързан с първи дом и числото 1 . Камъните са диамант и опал .

Телец

 

20 април до 21 май

Телец . Желанието да има. В отговор или реакция към новото формиране или енергията, започнала в Овен . Овен предизвиква в Телец маса или среда,  която да  приеме импулса . Всяка нова мисъл или импулс е издърпана за да роди отговор от вселената ; Телец е формата, която излиза . Това е за да се налага , да реагира и оценява . Телеца е стабилен , умишлено , отправя поглед към живота към нови идеи и импулси , за да ги притежава , да ги въплъщава , като им придава и стойност. Той е твърд , практичен , естетичен, изобретателен , методичен , чувствен , надежден , сдържан и таен. Мотивиран от необходимостта за физически комфорт , удоволствие и сигурност.

Телец е строител , с голямо желание да създаде и цени физическите форми на красота. Той е грижовен и плодороден знак , в който вирее всяко семе или импулс , който принася растеж и развитие. Телец обръща внимание на начина, по който притежава и придобива неща. Телецът е нежен , лоялен, непоколебим и решителен . Винаги приема, майчински , осигурява  база, дом или утроба , където растежът се осъществява .

Телецът е фиксиран земен знак , управляван от Венера, свързан с втори дом и числото 2 . Камъните са изумруд и сапфир .

Близнаци

 

21 Май до 21 Юни

Близнаците . Желанието да знаят . Безкрайно търсене на опит , знания, без ограничения и граници . Винаги в движение , общуване, любознателност , изследване , проучване . Нервни , гъвкави, изобретателни , любопитни , непостоянни , бързи , адаптивни , разсъдителни , създават много връзки . Мотивирани от необходимостта да се учат и да общуват.

Близнаци е загрижен за връзките и комуникацията на всички нива ; писма , телефони, реч , мисли , писане и умствени процеси като цяло. Близнаци е пратеник и работник в нет- мрежата на зодиака. Вербалната , психическата и нервната енергия на Близнаци е необвързана , независима, и любознателна .

Близнаци е непостоянен въздушен знак , управляван от Меркурий, свързан с трети дом и числото 3 . Камъните са александрит , ахат и аметист .

 Рак

 

21 юни до 22 юли

 Рак . Стремежът да  чувстват . Той е проводник , или живот в шаблон свързан с къщата и дома , източник на емоционална сигурност и подкрепа. Опит въз основа на чувствата, емоцията и усещането ; покровителстващ , домошар, симпатичен , отзивчив , зависим , грижовен , мрачен, подкрепящ , удобен . Мотивиран от необходимостта за емоционална безопасност и сигурност.

Рак е майката на зодиака, винаги изгражда дом , защита и предоставя на другите.  Чувствителен знак , където чувствата и реалния опит са ценени повече от логиката или абстрактните идеи , най-висок приоритет на Рака е емоционално свързани и симбиотични взаимоотношения. Много защитен от своите емоции и  близки, може да стане ожесточен [ щипките на раците ] или студен [ черупката ] , това се случва ако усети обида. Този знак има чувство за сигурност, и се нуждае от дом и твърда основа  . Енергийно рака се занимава  с въпроси за емоционалната сигурност , комфорта и доверието .

Ракът е кардинален, воден знак  , управляван от Луната, и се свързва с четвърти дом и числото 4 . Камъните са рубин, перла и лунен камък .

Лъв

 

22 Юли до 23 август

Лъвът . Стремеж да изразява . Лъвската енергия е изразителна , творческа,  загрижен със съзнание и чувство на гордост и принадлежност . Актьорско майсторство, свирене , романтика , деца и спортове са неговите основни области на интерес. Пълнотата , силата и стремежа за признание , както и способността да се рискува в хазарт . Лъвът е достоен и царствен, драматичен , пищен , сияещ , лоялен, щедър, радостен , романтичен и закачлив . Мотивиран от необходимостта за себе изразяване .

Винаги  център на внимание  , уверен ,  агресивен, с лъвска енергия . Лъвът се управлява от Слънцето , и процъфтява благодарение на признаването. Често е много артистичен , театрален и изразителен , този знак е добрър за всички, професии в творчеството и изкуствата. Топъл и с голямо сърце , този знак показва любов към животните , спорта и децата.

Лъвът е фиксиран огнен знак , управляван от Слънцето , което е свързано с пети дом и числото 5 . Камъните са оливин , нефрит , сардоникс и диамант.

 Дева

 

23 август до 23 септември

Девата . Стремежът да служи.  Да започне да чиракува . Концентрира се в опазване , спасяване , прибиране на реколтата , ремонт и поддръжка. Показва използването на техники и инструменти, внимание към детайлите , умения и майсторство ; анализ , организация и дисциплина. Девата е зает , загрижен , внимателен, систематичен, проницателен , саможертвен , тревожен и практичен. Мотивиран от необходимостта за ред и служба.

Енергията на дева е аналитична и точна, винаги отсява , това което е полезно и заслужава подкрепа от това, което е остаряло за по-нататъшно използване .Психичен знак , където подреждането и организирането са особенно фокусирани. Като майка тя е грижовна и тревожна , суети се над почти всичко . Състрадателен и отзивчив , енергията на дева е ориентирана към услуги преди всичко , често мисли и се грижи повече за това, което другите правят и мислят , отколкото за себе си, понякога е в ролята на мъченик. Дева търси съвършенство и следователно могат да бъдат прекалено критични към себе си и другите . Те са много проницателни , и  виждат всички детайли , нищо не убягва от тяхното изискано възприятие.

Дева е непостоянен земен знак , управляван от Веста / Меркурий, свързан с шести дом и числото 6 . Камъни са сапфир , циркон и ахат .

Везни

 

23 септември до 23 Октомври

Везни . Стремежът да се обединяват . Правила на брака и партньорството , баланс и хармония . Това показва принципа на безусловното приемане или даване на отговор . Природата им е дипломатична, състрадателна , внимателна , умееща да цени , привлекателна, деликатна , внимателна , умее да прави компромиси . Мотивирани от необходимостта за баланс и единение .

Енергията на Везни  е лесна и отзивчива, винаги търси хармонията , баланса и помирението. Има дълбока нужда от взаимодействие , търси връзка и не се задоволява да бъде самотник във всяка ситуация . Управляван от Венера , неговото желание е за любов и красотата . Надарени като артисти , медиатори , интелигентни и комуникативни.С Везните обикновено  лесно  се получава  . Те не харесват грубостта и вулгарността , те са социални и милостиви , но когато са прави , може да бъдат " железен юмрук в кадифена ръкавица " . Везните са естествени мирни съзидатели .

Везни е въздушен знак, кардинален , управлявана от Венера, свързан със седми дом и числото 7 . Камъни са опал , сапфир и яспис .

Скорпион

 

23-ти октомври до 22 ноември

Скорпион или феникс . Стремеж да се трансформира . Правила за промените в брака или съюза , споделянето на ресурсите , емоциите и интимността, и промените , създадени от това споделяне. Той е свързан с отстраняване на излишното , елиминиране и пречистване , метаморфоза , свеждане на личността до основи . Той прониква , прочиства , мощно, натрапчиво , интимно , възторжено и изчистващо . Мотивиран от необходимостта за власт.

Скорпион е интензивен, страстен , магнетичен , харизматичен и много интимен . Обикновено потаен за личните си чувства. Скорпион се втурва  лекомислено и право към сърцето на всеки въпрос . Тяхното най-голямо предизвикателство е свързано с това да си позволят да пуснат някого, те могат да бъдат маниакално ревниви и собственически настроени. Верен приятел , но фанатичен враг , този знак се справя добре в политиката и на всички места, където има  предизвикателства и възнаграждаване . Нуждата им е за лична сила , която може да е от духовно естество или социално- политическа.

Скорпион е фиксиран воден знак , управляван от Плутон , свързана с осми дом и числото 8

Камъните са топаз , цитрин и перла.

Стрелец

 

22 ноември до 21 декември

Стрелец . Стремежът да се разбере. Правила за търсенето на истината ; религия , философия, идеология , и всичко, което е чуждо или непознато . Той е ентусиазиран , дълбок , щедър , откровен , весел , експанзивен , амбициозен , абстрактно , философски, проспериращ , хумористичен и оптимистичен . Мотивиран от нуждата за мъдрост.

Стрелец е директен , откровен , до  крайност . Понякога тъп или нетактичен , тази енергия винаги е загрижена за абсолютната истина , но Стрелците са добродушни , щедри , толерантни и великодушни . Свързани са  с философия , религия , както и всички широкообхватни неща,енергията на Стрелец е винаги добре дошла в политиката , както и в социалните и обществените начинания , където основата е справедливост и подадена ръка и полза.

Стрелец е огнен непостоянен знак , управляван от Юпитер , свързан с девети дом и числото 9 . Камъни са тюркоаз , лапис лазули и оникс .

Козирог

 

21 декември до 20 януари

Козирог . Стремежът да се постига. Занимава се с дългосрочните цели или планове , стремежът е за постижение и признание,  ясно виждане , с практическа визия . Той е лишен от емоции , амбициозен , дисциплиниран , сдържан, предпазлив , скептичен , рестриктивен , трезвен , подреден, контролиращ , манипулиращ и мощен , няма никаква толерантност към сантименталността . Мотивиран от необходимостта за контрол.

Козирог е за дългосрочните цели и постижения, често фокусиран върху кариерата и репутацията . Като се има предвид , че да има в главата практичен поглед и визия , този знак винаги взема дистанцирана перспектива , хладна оценка .Логичен и усърден , Козирозите вярват в упоритата работа и спечелените резултати. Успехът и репутацията обикновено са доста важни за тях . Целенасочено , те са сериозни, дисциплинирани и отговорни , когато постигнат майсторство и успех , те често стават по-спокойни и игриви , В живота си като цяло се подобряват и стават по- приятни , с напредването на възрастта.

Козирог е земен знак, кардинален , управляван от Сатурн , свързана с десети дом и  числото 10 . Камъни са гранат и изумруд .

Водолей

 

20 януари до 18 февруари

Приносителят на водите. Стремежът към транседенталното . Провеждане на духовната светлина на идеала в действителност е импулсът на Водолея . Това означава воля да се приложи ясна визия . Той е безличен , готов да работи с всеки, споделящ едни и същи стремежи , по този начин , с група или работа в екип . Този знак е амбициозен , революционер, индивидуалистичен , футуристичен , ексцентричен , бунтарски , човечен и идеалистичен . Мотивиран от необходимостта за свобода и равенство.

Водолей е знак на хуманитарните цели, идеализъм и алтруизъм . Винаги безпристрастен и несектантско настроен , водолейската енергия е обща , дори глобална. Акцентът е върху целта , а целта е винаги тази, която е за многото и не за малцина. По този начин този знак е свързан с далновидните видения , виждания за света , и груповата работа на всички видове . Този знак има тенденция към изолираност и независимост. Водолеите придават стойност на индивидуализма , свободата и равенството. Те са интуитивни , новаторски, изобретателни и нестандартни . Много интелигентни , тяхната комбинация от логика и интуиция често възлиза на гений.

Водолей е фиксиран въздушен знак , управляван от Уран , свързан с единадесети дом и числото 11.Камъни са аметист и Кървав камък .

Риби

 

18 февруари до 21 март

Рибите. Стремежът да се предадат. Той е интуитивен , състрадателен и уязвим , приемайки това, което е в интерес на преживяното единството на целия живот.   Природата на риби е доверчива , с богато въображение , възприемчив , загадъчен , мистичен , психичен , вдъхновен , не ясен , неуловим , готов да се жертва . Мотивиран от необходимостта за единство.

Риби- енергията е дълбока и има тенденция към психологията и духовното , всичко, което е под повърхността. Този знак е в разбирането , търпеливостта, и дълго търпението . Риби са склонни да приемат и да  се съмняват , неразбрани или мислещи странно, защото те " танцуват в ритъма на космическият барабанист " . Те са мотивирани и режисиран от вътрешна сила и стойност , нещо по-важно от личното приемане. Те са много прощаващи и приемащи , като на себе си в името на по-важни въпроси. Силно интуитивни , често много психически чувствителни , те са дълбоко засегнати от отношението и чувствата на хората около тях . Може да има тенденция да бягат от действителността.

Риби е непостоянен  воден знак , управляван от Нептун, свързан с дванадесети дом и числото 12 . Камъни са аквамарин , хелиотроп и нефрит.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum