Марс в домовете

Господар Овен и първи дом

 Обител: Овен

Изгнание: Везни

Екзалтация: Козирог

Падение: Рак

Орбита: 687 дни; завършва един зодиакален цикъл - 25 до 26 месеца

Когато е директно  в знак на 6  1/2 до 7  1/2 седмици

Ретроградния период трае 2-2 1/2 месеца; Стационарня до 5 дни

Средно дневно движение: 31 '27 "

Революция: 24 1/2 часа

Диаметър: 4200 мили [1/2 от Земята]

Температура: 80 градуса F през деня, и -150 градуса F. през нощта

Марс има четири сезона, никакви планини, няма вода и е с  много тънка атмосфера. Той е мъжествен, горещ, сух, електрически и безплоден.

Има две малки луни Фобос: ['страх'] и Деймос ['ужас']

Неговият цвят е червен.

Господар е на: главата, мускулатурата, надбъбречните жлези, хемоглобина, червените кръвни телца, мъжките полови органи, възпаленията, кръвоизливите, обривите и  авариите.

Също господар на: Страстта [особено сексуална страст], агресията, войната, военните, конфликти, оръжията, пушките, ножовете, взривните вещества, огъня, топлината, хирургията и хирургическите инструменти, автомобилите, машините [съвместно с Уран], енергичността, мъжествеността , предизвикателството, дързостта, смелостта, опасността, похота, разприте, конкуренцията, всичко  което е рязко, силно или остро, младите мъже, желязото, стоманата, ден-вторник, възраст 34г. до 45г., число- 9.

Неговата функция е да ни подтикне към действие. Енергия, импулс, сила. Нещата да почнат да се задвижват. Нашите страсти. Желанията  за екшън, приключения, проучване и завладяване.

Ключови думи: активност, желание, издръжливост, оригиналност, инициативност, импулсивност, независимост, вироглавство, себичност, положителен, изходящ, нетърпелив, безкомпромисен, ентусиазиран.

Дома в който е поставен показва сферата на интереси, където индивидът насочва основната си  енергия и амбиция.

Марс е енергията, която ни движи, начина, по който действаме, нашите страсти. Това , което ни  управлява. Това е вид енергия , която имаме, която определя нашата  атмосфера или нагласа: вида на мястото или пространство, в което ние трябва да живеем. Вида на мястото  определя как се чувстваме в нашия живот, комфортно или не. След Юпитер ,силата избледнява до лесно повторение, умът ни почва  да мисли за проучване и завладяване.

Енергията на Марс е огромния конфликт между нас и другите, дихотомия. Когато ние се стремим да разберем тайната на "нас" и "тях", ние проникваме в енергията на Венера, в намирането на баланс , хармония и компромис.

Нашият живот се превръща в процес на събиране на значенията и намеците за евентуалното единство между конфликтните страни. Maрс, следователно, е сферата на всичко, което предизвиква нашата страст. Всичко, което се надига от нас. Ние работим с нашия Марс  толкова дълго, тъй като ние трябва да пробием, да предизвикаме и да се конкурираме. Когато се стремим  към приключения , предизвикателства, и активно да продължим това, което желаем, ние работим върху нашия Марс. Това е една среща в която се  изправяме, пред всичко, което е чуждо или непознато. В някоя точка  от това пътуване, ще получим прозрение. И преставаме да бъдем издухани, разхвърляни  и да се подаваме на  всяко  изкушение. Откриваме, че животът ни си има собствено значение.

При ретрограден Марс  в диаграмата, изисква родения да работи по-усилено, за да използва енергията си по-продуктивно; такива хора са  склонни да бъдат интроспективни по природа.

Когато е  стационарен в диаграмата, неговата енергия се концентрира; дава мощна движеща сила.

 

 MAРС в домовете

Марс в първи дом:

Имате силен стремеж да изпъкнете и да сте известен, да отстоявате себе си и да общувате с другите хора. Личното  ви присъствие и начина, по който се представяте винаги се взема под внимание. Вие сте титуляр, може лесно да вземете инициативата и да се чувствате комфортно в лидерски роли. Може да се наложи да смекчите ентусиазма си, ако  откриете, че хората ви намират за нахален. Обичате проучванията, приключенията, и конкуренцията, вероятно сте атлетичен, или най-малко сте фен на спорта. Обичате да сте пръв във всичко. Неоправданата прибързаност или импулсивност може да ви доведе до инциденти.

Марс във  втори дом:

Финансови ползи може да имате чрез инженерство, механика, правителствена или военна служба. Вие работите усърдно и сте мотивирани, когато става въпрос за вещи и материални неща. Печелившите ви способности  са добри, но може да бъдете импулсивен прахосник и да не мислите за бъдещата си сигурност. Едно желание да отговори, собствена, и надграждат каквото изпречи на пътя ви ви прави естествено, когато става дума за производителност и света на бизнеса. Вие може да създадете свой собствен бизнес в даден момент, и да имате енергия и постоянство  да се справяте добре с него. Вие сте физически герой.

Марс в трети дом:

Безмилостен стремеж  към преследване на  знания, за търсене, проучване и изследване. Вие сте много мотивирани, когато става дума за комуникация във всичките и форми, и може да бъдете много убедителен в речта си. Отношенията ви с братя и сестри могат да бъдат обтегнати и конкурентни. Вие обичате приключенията , проучването, и психически или физически, намирате пътуването много стимулиращо. Необходимо е да имате повишено внимание при пътувания, особено в тийнейджърите и младежките си години,  бързото, или невнимателно шофиране може да доведе до злополуки. Вие сте отворени и правите връзки лесно, обикновено,без никаква следа от плахост. Имате изобилие психическа енергия, и може да бъдете малко по-възбудим и нервен.

Марс в четвърти дом:

Вие сте принудени да стигнете до корените, копаейки, за да намерите границите на каквото и да участвате. Желанието да бъдете защитени винаги ви кара да  изграждате около себе си здрави основи.Кавгите и напрежението в домашната обстановка, ще са чести,може би като резултат от конфликти на волята с една силна и доминираща майка. Силните емоции и спотаения гняв може да бъдат вредни.

Марс в пети дом:

Вие сте принудени да се отличите с  физическа и творческа изява; спорт, театрално  изкуство, музика. Това желание да изразявате себе си, да говорите и да бъдете чути, ще  ви тласка в много интересни ситуации. Вие сте комарджия по душа и рискувате до безумие, със силна воля, но може да бъдете и дързки, и много  импулсивни.

 

Марс в шести дом:

Вие сте много мотивирани, когато става дума за въпроси, свързани с грижите и услугите, като се грижите и за най-малките подробности. Динамични  и активени в работата си, но твърде много нетърпение  и раздразнителност може да предизвика конфликти с колегите. Изящни в механиката. Когато сте болни имате склоност да вдигате  висока температура.

Марс в седми дом:

Един ранен или прибързан брак, сключен без предвидливост може да доведе до брачни борби и конфликти. Много динамични и независими сте като, брачни партньори. Обаче избягвайте да се съдите с някого в  съд, ако е възможно, тъй като резултатите  могат да бъдат лоши за вас, и да ви създадат много напрежение и стрес.

Марс в осми дом:

Възможни са  семейни спречквания за пари, също и трудности, когато става въпрос за завещания. Не съдържание с изяви, вие сте принудени да намалят всичко до най-необходимото. Това завладяващо желание за почтеност и презрение към повърхностното може да обиди някой. Вашите сексуални желания са  много силни. Възможност за случайна смърт, ако Марс е в твърд аспект към Уран.

Марс в девети дом:

Вие сте много независими, ентусиазирани и търсещи  интелектуалното. Имате силно желание да пътувате, и може да обикаляте по света. Един вътрешен порив да намерите сърцевината на истината във всички неща може да ви тласне безкрайното. Вие сте много мотивирани, когато става дума за философия, религия, както и за откриването на истината. Религиозната ревност може да се обърна в  фанатизъм, ако Марс е в изгнание. Вероятни са борби с закона, така че  е  добре да се пазите от това.

Марс в десети дом:

Вие сте амбициозни и енергични в постигането на целите си. Може да се чувствате принудени да управлявате и контролирате нещата. Силно желание да организирате и да бъдете практични. Вашата кариерна мотивация е постоянна и безмилостна. Това разположение показва триене с бащата, а често и  отделяне от него по собствен избор. И най-малкото морално престъпление може да доведе до скандали, и кавги с властта ,а това може да ви отклони от вашите цели.

Марс в единадесети дом:

Имате реално дух за общност, стремеж да  работите с другите хора по проекти от  хуманитарен интерес.  Желанието ви , да превърнете вашите алтруистични мечти в реалност, ви държи и движи в посока на груповите цели и работа. Важно е да  търсите най-подходящия вид  приятелства, тъй като едно неправилно, може да ви донесе много затруднения.

Марс в дванадесети дом:

Вие може да изглеждате с лек,приятен характер, но ако  ви притиснат до стената, може да станете страшен враг. Интензивните емоционални реакции,  често ви потискат. Важно е за вас да изразявате чувствата си в един по мек,не-войнствен начин, вместо да ги държите скрити. Вътрешното негодуване трябва да бъде преодоляно. Интелигентно без съпротива е най-добрият подход за вас. Разбирате и приемате  лесно, проблемите на другите. Психологията във всичките и форми е движещата сила в живота ви.

 

 

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
25 дни
Powered by Saxum