Елементи и качества на знаците

 

12-те зодиакални знаци се характеризират с различни качества. Някои групи от признаци имат сходни качества. Двете най-често срещаните методи за групиране знаците са елементите и качествата. Полезно е да погледнете кои от групите натални планети попадат в тях и да ги сортирате по  брои/тоест,колкото повече планети имате в даден раздел,той отговаря повече за вас/. Основното нещо, което трябва да имате предвид, докато правите това е, че ние често  търсим и  искаме това което ни липсва и  правим което можем или  имаме възможност да  направим. Вашият най-висок сбор планети в даден елемент или качество,  показват какво  можете  и трябва да направите, но често не се придържаме към това. Повечето хора са мотивирани и подтикнати от това, което им липсва, или искат, тоест там където имат най-малко планети.

Елементи

Елементите [огън, земя, въздух и вода] от знаци са обозначени с цвят. Огън [червено] идентифицира се с идентичността или духа; Земя [зелено] с материалното и практичността ; Въздух [жълто] с интелектуалните и социални въпроси; и Вода [синьо] с емоциите или душата.

Огнени знаци: Овен, Лъв, Стрелец. Елементът на огъня има нещо общо с идентичността. Хората с много огън в техните графики са много активни и ангажирани и може да правят всякакви неща. Тези с по-малко огън не могат да се „стартират“ и може да се наложи някой да запали огън под тях. Огънят е представител на духа.

Земните знаци: Телец, Дева, Козирог. Елементът на земята е изграден от твърдо веществото. Хората с много земя са много практични. Те могат да видят как  правят и използват нещата. Тези с малко земя имат проблеми с обективното, обоснованото или практичното. Земята представлява осезаемата реалност.

Въздушните знаци: Близнаци, Везни, Водолей. Елементът на въздуха има общо с взаимодействието. Хората с много въздух са социални, словесни, умствени и аналитични; те са в състояние да разрешават и да правят заключения. Тези с малко въздух  имат проблеми с абстракциите и идеите, и с обективността или откъсването. Въздуха  представлява ума.

Водни знаци: Рак, Скорпион, Риби. Елементът на водата е свързан с чувствата. Хората с много вода са много интуитивни, чувствени и чувствителни. Тези с малко вода не могат да получат усещане за нещата; те управляват по твърдо. Водата представлява емоциите.

 

Качества

Има три "групи",  знаци те са: кардинални [творчески и активни], Фиксирани[запазване и съхраняване], и Непостоянни [адаптивни, усвояване и синтез].

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни, Козирог. Хората с тежък акцент в кардиналните знаци са самостоятелни предястия, изпълнители. Те инициират и да получите нещата, които се движат. Хората с няколко планети в кардинални знаци могат да имат проблеми с получаване на подвижния топката.

Фиксираните знаци: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей. Хората с  твърд акцент във фиксирани знаци се поддържат и  опазват живота. Те са в центъра на нещата и твърдо се противопоставят на промяната. Хората с няколко планети във фиксирани знаци могат да имат проблеми с упоритостта и да не са способни да бъдат последователни.

Непостоянни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец, Риби. Хората с тежък акцент в непостоянните знаци са приспособими, нерешителни и променящи се. Те са дълбоко засегнати от тяхното обкръжение. Те синтезират, общуват и съдействат нещата да се променят. Хората с по малко планети в непостоянните знаци могат да имат проблеми с адаптирането и с гъвкавостта.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum