Юпитер в домовете


Господар  Стрелец и девети дом

 Обител: Стрелец

Изгнание: Близнаци

Екзалтация: Рак

Падение:Козирог

Oрбита: 12 години (елиптична); Революция: 9 часа 55минути
Диаметър: 88700 мили; Средно дневно движение: 4 '49 "
Във всеки знак около 1 година; Температура на повърхността: 3600 градуса F.
Има - 14 луни, 4 от които имат атмосфера [Йо, Европа, Ганимед и Калисто] Той е топъл, влажен, електрически и ползотворен.
Повърхностната гравитация  е 2,64 пъти от тази на Земята; Плътността е по-малко от 1/3 от тази на Земята.
Eкватора  е 3 градуса от равнината на орбитата, така че все още няма сезонни колебания.
Червеното петно е гигантска буря, дълга- 25 000 мили до 8000 мили напречно, която  бушува в продължение на над 700 години. Благодарение на драстичните температурни разлики, планетата е много бурна, с много  мълнии.

Юпитер е уникален в нашата слънчева система, той излъчва три пъти повече топлина, която получава от слънцето, защото неговото интензивно гравитационно налягане,  е като на зараждащо се слънце [което означава, че може в даден момент  да експлодира и да стане звезда].

Юпитер го наричат: Пазителя; Големият късмет; Големият благодетел;  

 Господар на: ханша и бедрата; черния дроб; панкреаса [инсулина и гликогена]; артериите и циркулацията на кръвта; клетъчното развитие, растежа и туморите.

Също господар на: свръхсъзнанието, или висшия разум; Философията, религията, убежденията, търсенето на истината; висшето образование, интелекта, абстрактния ум; ритуали и церемонии; правните въпроси и съдебната практика; външните работи и дългите пътувания; книгите, печатта, издателската дейност; правителствата, организациите; благоденствието, изобилието, късмета, добротата, чувството за хумор; хазарта; конете; ден-четвъртък;камъни- калай; тюркоаз; Години- 45-57; Число- 3.

Той представлява честността, щедростта, веселостта, успеха;  вдъхновението; вярата и оптимизма; преценката и увереността; спокойствието. Приемствеността, наследството. Като указател или светлина през изпитанията на времето. Добър късмет, успех, щастие.
Някои ключови думи за Юпитер са:  приятелство, хуманитарност, разбиране, ентусиазъм, толерантност, праведност, достойнство, мъдрост,също и екстравагантност, прекомерност, снизходителност, фанатизъм и надутост.

Неговата функция е да ни издигне от царството на мечтите и да  стимулира желанието ни за растеж и учене.

Ролята му е на учител, проповедник, свещеник, благодетел или наставник.

Където и Юпитер се намира в диаграмата ни там  е мястото, където имаме нужда и възможност за разширяване, обучение и  нужда от удовлетворение. Ако Сатурн е теста за нашия живот, то Юпитер е ключът, ръководството, и светлината, която ни движи през мрака на времето (Сатурн). Той е ръководството и мъдростта, чрез която се срещаме и  преминаваме теста на Сатурн. Юпитер е по-специално начина, по който  процедираме  да продължим приемствеността  в живота. Той е нашият "късмет" или решението на  учебения час е. В астрологията Юпитер се нарича "великия благодетел", тъй като той ни показва как да намерим пътя през Сатурн и неговите тестове от време. Той ни показва как да използваме Сатурн. Юпитер е нашият ключ към последователността във времето, към успеха.  Юпитер има нещо общо с начина, по който трябва да се развиваме успешно в живота с нашия конкретен опит със силите на време. Юпитер често  описва нашето призвание или начина, по който трябва да минем през живота, тъй като това, през което трябва да минем (Сатурн) диктатура или ограничения  влияят  върху начина, по който трябва да минем през живота с нашето призвание. И изразяваме нашият Юпитер, когато  успеем.

След като сме се научили да овладяваме нашия Сатурн чрез изразяване на нашия Юпитер, за да  успеем, умът ни е свободен да разгледа нашата ситуация. Свободата на Юпитер е вечна бдителност към законите на Сатурн. Ходим от победа към победа с течение на времето, което се превръща от ден за ден в успех.

Юпитер е ретрограден приблизително четири месеца всяка година. В една диаграма ретроградния Юпитер показва дълбок мислител, субективно човек склонен към много по голямо планиране и мечтаене вместо действие. Това са философи, но като цяло запазили своите идеи и вярвания за себе си. Експанзията и растежа  са навътре и обикновено това е очевидно за други.

 
Юпитер в домовете

Юпитер в Първи дом:

Вашата спонтанна личност и способността да очаровате другите са ключовите елементи в това да успявате. Вие сте един естествен лидер, много харизматичен и имате отлична преценка и лесно се доверявате, също имате  отлично чувство за хумор. Склонни сте да бъдете положителни, благородни, достойни и великодушни, също честни и откровени, със силен характер и лична почтеност. Може да вдъхвате доверие , без дори да се опитвате. Имате твърде малко търпение за подробностите на моменти, обикновено държи в очите си  голямата картина, или  голямата мечта. Може да обичате да залагате.

Юпитер във Втори дом:

Вашата кариера или път в живота, може да зависи от таланта ви да разработвате и произвеждате  нещо от идеи и прозрения. Може да обърнете Светът на бизнеса със способността си да реагирате и да градите върху възможностите. Архитектура, инвестиционни или ръководни длъжности могат да се окажат много доходоносни за вас.  Имате изключителен нюх за инвестиране, и  може да стане финансов консултант. Другите  ценят вашата честност, оптимизъм и увереност в себе си. Може да бъдете късметлии в хазарта.

Юпитер в Трети дом:

Роден  следовател и изследовател, винаги питате, търсите, следите нещата до логичния им завършек. Кариерата ви вероятно ще бъде изградена около тези качества ; комуникация, развитие на връзки, мисли и идеи, и така нататък. Отлично разположение за писателска, издателска дейност или преподаване.

 Юпитер в Четвърти дом:

Открито сърце и щедър човек, със силни душевни качества. Сила чрез родителите, успех в близост до родното място. Кариерата ви може да бъде построена в  търсенето на корените ви  и сигурността. Ще намерите себе си чрез дома и семейството, и всички неща, на вътрешния фронт,  би било отлично, ако бихте могли да направите от  това  призвание. Възможна полза чрез наследяване. Вашият дом трябва да е удобен и просторен, в идеалния случай, заобиколен от природата. Щастие и изобилие в последните години на живота.

Юпитер в Пети дом:

Вие обичате спорта, партитата и развлеченията. Изключително креативни,  намирате много щастие и успех чрез децата и въображението си. Може да имате успешна работа свързана с творчество и себеизразяване , изкуство, театър, спорт или с деца. Може да откриете  в себе си водач и учител на другите, когато става дума за тези въпроси. Успех чрез спекулации и инвестиции.

 Юпитер в Шести дом:

Успехът може да дойде чрез кариера в  услугите или здравеопазването,  може да намерите себе си автоматично в грижите за нуждите на другите. Добри отношения със служители или колеги, вие сте лоялен и надежден работник. Вашето призвание може да включва здравеопазване, храни, рехабилитация, спасяване или  да правите най-доброто от всичко. Ако Юпитер е засегнат, могат да възникнат здравословни проблеми от прекомерно угаждане, вероятност да се засегне черния дроб.

 Юпитер в Седми дом:

Вие сте добродушен, общителен и сте в състояние да привличате ползи ,заради вашия оптимизъм. Вашият жизнен път е свързан с много близки отношения с другите. Това може да стане  чрез брак или друга форма на партньорство. Създаване на хармония, баланс и компромис, в правене на нещата заедно, а не по- отделно, е ключът към вашата кариера. Възможност за привличане на полезни партньорства, може да получите  материално  богатство чрез брачен партньор.

 Юпитер в Осми дом:

Парите идват  при вас чрез партньорства и  наследяване. Вие сте силно емоционални, със силна сексуална енергия. Вашият жизнен път включва  отстраняване на  повърхностното и изкарвайки наяве реалността на ситуацията. Това би могло да означава, че света на бизнеса е отворена книга за вас, лесен за четене. Всяка кариера, където се изисква отстраняване на ненужното, което наистина е там, може да бъде успешна за вас.

 Юпитер в Девети дом:

Имате естествен интерес към религията и философията. Много пътувания,  вашите хоризонти се разширяват чрез опита. Вашата преданост към търсене на истината може да ви пренесе от света на сигурността до далечните краища на философията и религиозни мистерии. Кариерата ви може да зависи от нуждите  винаги да получите основното и от съществено значение на универсален нивото на всеки въпрос. Може да успеете в областта на висшето образование, философията, или писането и публикуването. Добра преценка и интуиция. Добри отношения със законите и благоприятно за пребиваване в чужбина.

Юпитер в Десети дом:

Това е най-добрата позиция на Юпитер за успех, просперитет и признание. Голямото желание за постижения, и  е естествено за вас да поставите вашите практически и управленски способности,  да работят. Имате призвание  да бъдете един, от тези който ,помагат на  ограничени или наскърбени хора. Отлично положение за работа в областта на медицината или работата с хора. Има експанзивност във вас, с която привличате хората , също и с високите си морални стандарти и способността да вдъхновявате и мотивирате другите. Може да направите кариера с  вашите силни организационни умения и ясна представа за това как работят нещата. Вниманието и  отговорността са вашата запазена търговска марка.

Юпитер в Единадесети дом:

Привличате приятелствата, които са помощното средство за постигане на вашите цели в живота. Много ползи чрез пътуване,  радвате се на социалния живот и на труда в рамките на групата. Може да направите кариера  с колективен  или общественополезен труд, включващ опити в големи мащаби ,където хуманитарните мечти и идеи се превръщат в реалност. Вашите идеали и вътрешната ви  визия за света,опазват  това, което е най-добре за всички.

Юпитер в Дванадесети дом:

Това показва невидим покровител, невиждана помощ, като и "ангели-пазители" или духовен водач. Може да се отличите в кариера, която включва болници или институции, научни изследвания, или да работите зад кулисите. Силно чувство на състрадание, разбиране и готовност за жертва. Психология, консултиране, насърчаване на другите да прощават и да се примиряват, може да е специално умение, което имате. Работа с психично болни, лишени от свобода и други подобни също е възможно.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum