Уран в домовете

 

Господар  Водолей и 11-ти дом

Обител: Водолей

Изгнание: Лъв

Екзалтация: Скорпион

Падение: Телец

Орбита 84 г. [ексцентрична орбита]; в всеки знак седем години;

4 градуса / година; 42 "/ ден

Революция: 10 часа и 45 минути; Диаметър: 29 000 мили

Разстояние от Слънцето: 1,800 милиарда мили; 5 луни; 5 пръстена

Поляците на 98 градуса ъгъла; Ротация от Изтока към Запада [обратно на другите планети]

Температура -300 градуса F.; Цвят- зеленикав

Мъжествен; студен; сух; електрически; магнитен; безплоден

Открит на 13 март 1781 г. от Уилям Хершел

Името Уран ( означава "небе")

В митологията  е баща на Сатурн
 Господар на: долната част на краката [глезените и прасците], електричеството, организма, нервните състояния [спазми, напрежение], кръвоносната система, хипофизната жлеза и аурата.
Също господар на Астрологията, окултизма, изобретенията, космическите пътешествия, електричеството, електрониката, магнетизма, въстанията, революциите, научната фантастика, лъчите, светлината, вдъхновението, противоречията, непознатото,  възраст -70-84 г. висло- 4
Уран се нарича "събужда" и "Реформаторът". Той представлява вратата между съзнателното и несъзнателното.
Неговата функция е да бъде катализатор; Най-високите му стойности са свобода и индивидуалност.

Дома където е поставен  в рождената карта показва, къде може да претърпите промени,резки обрати и така да се нарушат условията на живот.

Някои ключови думи, описващи Уран: прогресивен, ориентиран към бъдещето, неконвенционален, радикален, състрадателен, алтруистичен, хуманитарен, оригинален, творчески, решителен, рязък, внезапен, неочакван, индивидуалистичен, безличен, проницателен, съобразителен, идеалистичен, ексцентричен, непредсказуем, безотговорен, хаотичен, разрушителен.Прозрение, изобретение, пробив. Освобождение, събуждане. Идеали и стремежи.

Ретрограден Уран показва силно субективно желание за свобода и промяна; трудности в изразяването на вътрешната индивидуалност; преоткриване или подновяване на идеи от миналото; опит въз основа на кармичен или социален проблем, за да се превърне в безсъзнателно. Също и реформа на представата, че е в полза на обществото или човечеството.

Уран в домовете

Уран в Първи дом:

Тенденция да бъдете ексцентрични и с нестандартен външен вид и маниери. Може да бъдете спонтанни, остроумни, и непредсказуеми. Вие вероятно се наслаждавате на ефекта на шока, а понякога , да кажем правите неща, само за да видите реакцията. Вие сте много независими и индивидуалистични, и искате повече от всичко, за да бъде призната вашата уникалност. Мълниеносно бързо съзнание, много новаторство и може би  гений по някакъв начин.

Уран във Втори дом:

Начинът, по който можете да организирате вашия  живот може да бъде малко по ексцентричен. Средствата за издръжка може да са индивидуални и различни от общоприетите. Вие ще се справят добре в дадена професия, включваща електричество, електроника или изобретения. Вашето финансово положение може да бъде хаотично,съпроводено с  внезапни и неочаквани обрати. Вероятно сте привлечени към футуристичното изкуство, и необичайните сексуални взаимоотношения.

Уран в Трети дом:

Вие имате реална представа, когато става дума за научни изследвания, проучване, и света на идеите. Вашият независим психичен подход към решаване на проблемите  и комуникацията ви създава  връзки, които са нови и различни. Имате креативен и нервен ум, но   трудно се концентрирате. Възможни проблеми с братя и сестри. Може да се чувствате като чужденец в домашната си среда . Внезапните и неочаквани пориви да пътувате ,може да ви създадат обстановка в която,винаги да сте на път.

Уран в Четвърти дом:

Вие  вероятно не сте  домошар, и не чувствате нужда от фиксиран и уреден живот у дома, освен ако Уран не е във фиксиран знак. Много промени на мястото и местоположението. Вие сте много независими, когато става дума за вашата собствена сигурност и семейство. Непредвидима или неконвенционална майка, може да е създала неуредени условия на живот, които да са ви повлияли емоционално. Може да имате един нетрадиционен стил на  дома или обзавеждането, или различен подход към настроенията, носталгията, и историята.

Уран в Пети дом:

Вие сте творчески и изобретателен тип човек, и  може да бъдете неконвенционален когато става въпрос за любовни афери. Трябва ви свобода, без значение каква е цената. Препоръчва се сдържаност и себепознание , тъй като можете да бъдете безотговорен и безразсъден. Вие сте неконвенционален, когато става въпрос за себе изразяване и наслади. Можете да откриете нови и различни начини да бъдете креативни. Винаги независими, когато става въпрос за емоции, нямате нищо против да сте нетрадиционни.

Уран в Шести дом:

Вие сте иновативни, когато става въпрос за самоанализ и грижи за себе си; храни, диета и здравеопазване. Можете да видите новите начини и да се възползвате от статуквото. Един нетрадиционен подход  към  работата за и с другите лица може да изисква от вас специална работна ситуация . Вие сте добър работник, но се нуждаете от работа, която позволява движение и разнообразие. Гениални и оригинални по природа, може да бъдете  високо възбудими и нетърпеливи,  не обичате рутината. Нервите ви могат да   ви причинят здравословни проблеми, би било добре да се учите на медитация или техники за релаксация.

Уран в Седми дом:

Вие като че ли  сте твърде независими в отношенията и може да привлечете партньор, който иска да се чувства свободен . Неконвенционални, най-меко казано, може да се насладите на различни видове брак или приятелство. Може да имате  изключителен брака, ако и двете страни са  развити. Ако Уран е засегнат от Венера или Марс, бракът е труден и не може да издържи дълго.

Уран в Осми дом:

Много силно психическо чувство, както и голяма интуиция. Включвате бързо, когато става въпрос за бизнес решения, като че ли  имате пряк поглед върху това, кое е полезно и безполезно в дадена ситуация. Не е добър показател за бизнес партньорства. Имате нови и неконвенционални начини за пробив на бюрокрацията и да получите това, което ви трябва. Може да получите неочаквано наследство или пари.

Уран в Девети дом:

Успех в издателската дейност, обучението или външните работи. Необичайни пътувания,  на физическия план или мисловен. Неконвенционални в областта на философията и религията. Вашите идеи за истината, вечното ви подтикват към независимост, до степен на самотник. Може да имате трудности със закона, ако Уран е засегнат. Възможно е да се омъжите за някой от друга страна.

Уран в Десети дом:

Алтруистичен и хуманитарен подход, вие сте не-конформист със силен индивидуализъм. Вие сте оригинални и мъдри, когато става въпрос за работа и кариера. Известен сте с оригиналността си  и силното въображение.Независим, може да имате един нетрадиционен подход към работата, особено по отношение на начина, по който се организира или управлява. Може да имате репутация на различен  човек, с необичайно призвание. Добър показател за професионален астролог.

Уран в Единадесети дом:

Можете да се насладите на ексцентрични или неконвенционални приятелства и групи с някакъв вид на хуманитарна насоченост,която  ще ви се хареса. Имате много оригинални идеи, когато става въпрос за обществото,както и да превърнете  колективните мечти в реалност. Непредсказуеми промени, когато целите и задачите са засегнати. Вие може да  промените посоката  си на няколко пъти, преди да се фокусирате върху истинският  си житейски път.

Уран в Дванадесети дом:

Добра позиция за изследователи и хора, които работят зад кулисите. Имате огромно желание да се чувствате свободен, но често може да се чувствате ограничен . Подходящ сте  да бъдете самотник. Вие може да бъде неконвенционален в областта на психологията, психиката, и всичко, което е мистично или духовно. Необичайни начини да помагате или да се грижите за другите, вникване в приемането на живота такъв, какъвто е, и допускане на несъзнателните ви съпротиви.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Риби
Слънце в Риби
Скорпион
Луна в Скорпион
28 градуса
Трета четвърт
Трета четвърт
20 дни
Powered by Saxum