Планетите в астрологията

 

В астрологията движението в  нашата слънчева система като цяло се отразява и на  нашия личен живот на Земята . Взаимодействието и отношенията на планетите една с друга , тъй като те обикалят около Слънцето са внимателно проучени . От особен интерес за астролозите са Слънцето , Луната, планетите и по-големите астероиди . Това са небесните тела , използвани за тълкуването на наталната карта.

Ако сте запознати с митологията , особено на гърцката и римската , сигурно сте чували много истории за приключенията и щуротиите на боговете , на които са кръстени планетите. Полезно е да се мисли за тези планети като съществата , посочени в историите . Всеки има своя собствена индивидуалност специална , енергийна сигнатура , функции и склонности , точно както всеки човек . За тях може да се мисли като за  нашите небесни роднини, нашите предци " , и на всеки от нас се отразява нещо от техните дарби и потребности в рамките на личността ни. При анализ на всяка планета или отношения на планетите ,  е полезно да си зададете въпроса " какви са нейните нужди, желания и дарове , как те са отразяват на мен и моя живот " . Следват някои от ролите , концепциите и ключовите думи , свързани с всяка планета, което ще ви помогне в това разбиране .

 

Светилата

 Слънцето и Луната ( светила или светлините,  като  се наричат ) са двете най- важни тела в наталната карта. Във всяка диаграма има едновременно Слънце и Луна . В рамките на един месец , тези две тела заемат различни позиции по отношение на мястото, където ние сме на Земята. На пълнолуние , Луната е отвъд орбитата на Земята ( по-далеч от Слънцето ) и отразява слънчевата светлина обратно към нас. В новолуние , Луната е между Земята и Слънцето. Традицията показва, че ние започваме неща  или може да получим нов импулс през новолунието , който се изграждат  и се развиват в продължение на две седмици, докато е пълнолунието ,  след това постепенно разбираме и правим някои изводи от придобития опит и завършваме по време на двете седмици след пълнолунието.

Слънцето.

Висшия Аз или целта на живота. Изобразява бащата , ментора , учителя или фигурата на властта, някой по-възрастен или някой по опитен  в сравнение с нас.Това е, което ние с нетърпение желаем да получим от светлината ; това, което можем да станем . Истинското значение на Слънцето е цялото познание на Слънчевата система . Това е светлината , собствената ни реализация като суверенни същества , центъра и създателя на собствената ни реалност.

Луната.

 Майката , емоционалните корени . Показва, от къде идваме , нашите спомени, инстинкти и източници на емоционална сигурност , началото на средата , от която идваме . Нашите  години на образование който сме получили [ или който са липсвали ] . Основата ни за подкрепа, съзидание и изграждане на нашата личност през целия ни живот , нашата домашна среда .

Тълкувателен ключ за  Планетите

Има планетарен ключ към личната ни натална карта, така ,че всеки начинаещ астролог може да го използва с доверие . Естествената подредбата на планетите , които могат да се видят с невъоръжено око може да служи като ключ към тяхното тълкуване . Както знаем , планетарния ред от Слънцето е Меркурий , Венера , Земя, Марс , Юпитер , Сатурн  . Това са видимите планети. След Сатурн са планетите Уран, Нептун , Плутон. 

Методът, използван за прилагане на тези планети, в собствения ни хороскоп  е този : вътрешната планета е ключът към външната . Във всеки случай, за да се разкрие , намирате и използвате външната . С други думи , всяка вътрешна планета притежава смисъла и ключ към планетата отвъд орбитата си . Например , ние живеем на Земята. Следващата планетата вътре в орбитата на Земята е Венера . Затова , Венера ще бъде ключът към опита на земята . Ако спрем и  помислим над това , Венера или любовта,  е била поддържаща като ключ към живота на Земята при всяко едно  учение през вековете . Ако имаме пречки и проблеми в живота ни (Сатурн ) ,   нашия Юпитер ще ни учи и даде ключа към планетата Сатурн в нашата натална карта. Марс ще бъде ключът към Юпитер , и така нататък.

 

 

Меркурий ,

 пратеникът . Вестоносецът на боговете. Правила логика , интелект , комуникация и вербално изразяване. Показва мисълта , идеите и рационалния ум . Това е Логото , директния глас ; вестителя на истината. Това е комуникацията , логиката, търсенето на знания и опит. Комуникацията е инструмент, който отваря вратите на между личностните отношения , и улеснява постигането по Венера желание за обединение и споделяне.

Венера ,

сърцето . Показва как привличаме , оценяваме , грижата ни за нещо любимо или стойностно , начина, по който обичаме. Правилата в любовта, чувствеността , привличайки нещата който искаме ; хармония , грация , красота и състрадание. Венера обикаля около вътрешната страна на орбитата на Земята , по-близо до Слънцето от нас, следователно тя е следващата стъпка към светлината. Тя представлява атракция , състрадание, грижа . Как ще отговорим на хората , как ние ще привлечем към нас обекта на желанието си . Любовта  в смисъла как реагираме и привличаме . Желанието за обединение .

Марс

е страст . Войнът, авантюриста , пионера . Правилната енергия , импулс , действие, себеутвърждаване. Това , което ,движи нашите страсти. Стремежът към екшън, приключения , проучване и завладяване. Това е, начина, по който се движим по пътя . Това е вид енергия или пътя, който имаме , който определя нашата атмосфера или нагласа, вида на стаята и лично ни пространство, в което ние трябва да живеем . Във вида на стаята имаме предвид,че се определя как ние се чувстваме в нашия живот , комфортно или неудобно .

След като функцията на Юпитер избледнее до лесна повторяемост , умът ни почва да мисли за проучване и завладяване. Ние завладяваме всяка планета , задържаме я , движим се и след това се преместваме и навлизаме в следващата вътрешна . Енергията на Марс е огромна: конфликти и конкуренция между себе си и другите . Когато ние се стремим да разберем тайната на "нас" и " тях", ние проникваме в енергията на Венера , където намираме  баланс, хармония и компромис.

Нашият живот се превръща в процес на събиране на значения и намеци за евентуалното единство между конфликтните страни. Марс , следователно , е сферата на всичко, което предизвиква нашата страст . Всичко, което " получава възход " от нас. Ние работим с нашия Марс толкова дълго, тъй като ние трябва да ръководим ,  да оспорваме и да се конкурираме. Когато се стремим към приключение , предизвикателство  и активно да продължим това, което желаем , ние работим върху нашия Марс . Това е система от срещи в която се изправяме пред всичко, което е чуждо или непознато . В един момент от това пътуване , ще получим съобщение. Ние започваме да  разбираме, нас и другите с които сме в опозиция , и  започваме да  търсим хармонията, баланса и съюзът на Венера.

Юпитер ,

пътят на живота . Учителят , менторът , дарителя на съдбата . Правилата на пътя в живота ,  приемственост, последователност. Това е пионер или светлина през изпитанията на времето. Показва, добър късмет , успех , щастие. Ако Сатурн е тест за нашия живот , то Юпитер е ключът , ръководството, и светлината, която ни въвежда през мрака на времето ( Сатурн ) . Това е ръководството и мъдростта , чрез които  срещаме и  преминаваме теста на Сатурн . Юпитер специално е начина, по който се процедира  да продължите в живота. Това е нашият " късмет " или решението в един учебен час . В астрологията Юпитер се нарича " велик бенефик ", тъй като  ни показва как да намерим пътя през Сатурн и неговите тестове във времето. Той ни показва как да използваме Сатурн. Юпитер е нашият ключ към последователността във времето , към успеха. Той често  описва нашата професия или път който ние трябва да следваме. Юпитер се изразява когато имате късмет.

След като сме се научили да овладяваме нашия Сатурн чрез изразяване на нашия Юпитер , за да бъдем успешни , умът ни да е свободен да разгледаме нашата ситуация. Свободата на Юпитер е вечна бдителност към законите на Сатурн. Сега , ние сме свободни в рамките на времето, или Сатурн , нашия ум започва да се чуди за какво са всички средства. Каква е целта на всичко това? Ние започваме да  проникваме в следващата планетарна сфера, тази на Марс . Ключът към нашия успех ( Юпитер ) ще бъде на планетата Марс , планетата на действие, или как ние поемаме отговорност за нашия живот.

Сатурн ,

закона, бащата на времето. Даващият ни закони или правила , тестера , князът на времето и материалния свят . Произнасяйки законите на ограниченията, Сатурн представлява поредицата от пречки. Астролозите искат да знаят къде стой Сатурн  в диаграмата , защото тук те са сигурни, ще получим представа за някои от най-големите препятствия и предизвикателства на живота ни. Той учи на отговорност , самодисциплина и постоянство. Уроците на Сатурн често се страхуваме от тях , защото те са тук,  за да ни покажат, че все още ни липсват някой качества. Законите на Сатурн често се възприемат като стена между нас и лесния живот . Но Сатурн осигурява стените , които правят възможни домовете. Притегляне на теглото на пример ; закон , който държи нещата на място. Ние се намираме под влиянието на Сатурн всеки път, когато се прекъсне закон на природата. Ние сме подложени и тествани от тези закони , докато се научим да ги използваме. Сатурн е толкова важен в класацията , защото ни поставя там , където  трябва да бъдем дисциплинирани и когато сме длъжни да научим нещо ни го показва . Ключът към царството на Сатурн в диаграмата ни може да се намери чрез изучаване нашият натален Юпитер.

Уран 

 Великото събуждане .прозрение, изобретение , пробив. Освобождение , събуждане. Идеали и стремежи.

Нептун

Разтворител на граници , духовната майка или ръководството. Доброта , чувствителност , духовна и психическа хармония , управлява царството на сънищата и подсъзнанието . Истина , вяра , отдаденост на универсалната тайна на Вселената .

Плутон

Властелинът на подземния свят , владетеля на смъртта, прераждането и колективното съзнание . Поуки чрез загуба. Чувствителност към непостоянството на живота. Елиминиране на не- важното , радикални трансформации.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum