Хирон в домовете

 

 Хирон е незначителна планета, или "планетоид", която обикаля между Сатурн и Уран. Нейната орбита е много елиптична, пресича  орбитата на Сатурн и докосва орбитата на Уран.

Oрбита: 50,7 години.

Диаметър 148 до 208 км. [приблизително]

Въртене: 5.9 часа

Бил е открит на 1 ноември 1977 г. от Чарлз Ковал. Има астрономически доказателства,който предполагат, че не е бил в сегашната си орбита ,преди това. Предполага се, че в крайна сметка ще има близка среща със Сатурн или Уран, и ще бъде изхвърлен от нашата система с "ефекта на прашка ". Ето защо  е известен като чужденец или посетител. Той има  глава на комета[което,посочва че е комета],  и  достига 2000000 Км, но е около 50 000 пъти по-голям от  размера,който обикновено достигат кометите, по-скоро е с размера на голям астероид или малка планета. Може би той е дошъл отвъд нашата система, или е "избягал" от пояса на Кайпер или хипотетично да е бил  обект в орбита около отвъд Нептун. Неговият символ е кентавър, същество, което е наполовина човек, наполовина кон, като признание за двойната му природа като комета и астероид.

Неговият глиф е ключ, и неговото влияние е също като на ключ, както при много методи, най- малкото действие може да доведе до мощен ефект /като малък ключ,който отваря една голяма врата/.

Нарича  се Раненият лечител, Учителят на висше познание, и  мост между материалните и духовните измерения.

Астрологичен господар е на: използването на кристали за лекуване на  рани,  холистичните лечебни изкуства от всички видове. Също така управлява използването на ръцете в  лечението на рани,  масажите, полярната терапия или лечебната енергия с ръце. Свързан е с компютри и електроника, по-специално с всякакви методи, които манипулират или компресират времето. Това е връзката между Сатурн време, което е линейно и  ограничено, и Уран време, което е "време за душата", или  "Време на мечтите и сънищата" в аборигенските традиции, което не е ограничено от измерване,като времето на Сатурн. Господар е и на, началото и подготвителния процес.

Ролите,който играе, са тези на лечител, учител, отцепник, посетител, пазача на ключове.  Свързан е с ръцете. Когато ние се отваряме към Хирон, той ни носи многоизмерно възприятие, което идва под формата на външния учител [Сатурн] или като „всезнаещата душа“ или духовното напътствие [Уран].

Където  Хирон е поставен във вашата диаграма,там е мястото, където вие сте призовани да лекувате себе си и да отдадете своята дарба, и така той се асоциира с дълбокото чувство за призвание. Това е мястото, където ще намерите ключ  или ключове, които могат да бъдат споделяни с другите хора, но само след като сте ги използвали за самолечение. Неговият урок и работа са винаги цялостни и експанзивни. Целта му е да разкрие раната на душата ни. Неговите транзити, особено  квадратурите, съвпадите, а може би и  опозициите,  често водят до криза, която е от ключово значение да ни събуди, или да се самоосъзнаем . Може да има объркващи преживявания, които ви карат да поставите под въпрос  времето и реалността. Това е от влиянието на Уран, подкопавайки ограниченията на Сатурн.

 

Хирон в домовете

 

Хирон в Първи дом:

Хроничните роли са част от вашата идентичност, ще олицетворявате енергията на Хирон в това как чувствате себе си и как се изразявате. Ако сте в състояние да  обработите енергията в съзнанието си, така че да може да я насочите директно, ще бъдете харизматичен, незабравим, лидер в разгръщане на съзнанието. Евентуално учител  Ню Ейдж или професионален лечител. В идеалния случай, енергията ще тече през вас, и на принципа на синхронността  ще насочва живота ви.

 

Хирон във Втори дом:

Имате дълбок интерес за хармония в живота си, както за постигането и така и за поддържането и. Вашите ценности ще покажат влиянието на природата на Хирон, и може да бъдете един конструктор или уредник на някой начини на изцеление. Потенциално много красиви, състрадателни и раздаващи се по  природа. Налице е дълбока нужда да дефинирате ценностите си, но може да има и тенденция да  ги дефинирате по принцип, като желание да проповядвате, или силни мнения и преценки за ценностите на другите.

Хирон в Трети дом:

Това означава криза на интеграцията, която включва комуникацията, гъвкавостта и личните умения. Вие най-вероятно имате необикновена способност за преподаване и общуване, с чувствителност към изображенията и тяхното приложение, но вероятно имате проблеми с толерантността. Ще се учите чрез опити и грешки, и може да претърпите редица привидно разточителни опити в процеса на съзряване. Голем потенциал за използването на медиите за целите на лечението. Братята и сестрите могат да играят важна роля в живота ви.

 

Хирон в Четвърти дом:

Най-дълбокото  заздравяване на Аза ще дойде чрез свързване с вашите емоционални корени. Трябва да  лекувате най-дълбоките си корени, за да откриете кой сте. Често сте страдали в детството си, един интензивен, дълбок и мрачен характер, понякога нервен или неспокоен. Чувствителност към страданията на човечеството, като цяло това създава неотложна нужда да се разберете емоционално,  самолечението е пътят към универсалното изцеление.Имате  потенциал за  отличен възпитател.

Хирон в Пети дом:

Вие имате силно чувство към детето в себе си, и въпросите на егото и признаването могат да бъдат доминиращи в живота ви. Може да имате необичайни сексуални мотиви или склонност към експериментиране или сексуална мания. Имате нужда да се изправите честно срещу скритата страна в себе си, и да смекчите изискванията на  детето във вас с признаване на необходимата връзка между секса и любовта. Това е едно много творческо разположение, отлично за преподаване или работа с деца, така и за тантрическо или духовно съзнание и сексуалност.

Хирон в Шести дом:

Вашето изцеление минава през професионалния опит и чрез намирането на смислена цел в живота. Изцелението може да бъде вашата работа в живота, имате забележителна чувствителност към енергийните движения в тялото, и интуитивно осъзнаване на електрическата нервна система. Докато Хирон  се събуди във вас, може да бъдете много сериозен, дисциплиниран и предан, но с песимистични и хипохондрични тенденции, и   да водите  здравословен начин на живот, може да ви изглежда скучно. Мъдростта ще дойде с опита и с вашата способност да управлявате и да разбирате лечебните енергии.

Хирон в Седми дом:

Имате огромен потенциал за изразяване на колективното и неосъзнатото, все още може да имате объркване за това кой сте. Може да действате като огледало за собствения си имидж с другите. Вашият начален път е чрез връзката, тъй като това е начина да намерите себе си. Вие имате мощен ефект върху другите, и като сте наясно с това, вие ще бъдете в състояние да  освободите своята дарба. Ключът към вашия път е осъзнаването, че другите отразяват и отговарят на начина, по който виждате себе си. Може да имате дилеми в сериозните си връзки в живота ,тъй,като това е мястото, където работата и предизвикателствата на вашия живот се случват. Съюзът е целта за седми дом, и той идва чрез осъзнаването, че "аз съм ти и ти съм аз". Налице е парадокс във вашата цел, като баланса между вас  и другите трябва да бъде постигнат, за да завършите уроците на Хироновото изцеление и той да ви даде подарък.

Хирон в Осми дом:

Пътя на изцеление за вас, може да включва основно борба с проблемите на желанието за секс, пари, власт и безсмъртие. Вие сте изключително проницателен за желанията на другите, и може да  четете в душите на хората и в най-дълбоките им нива. Вие може да се изкушите да използвате това знание, за да манипулирате или да контролирате другите. Това разположение може да ви дари с голяма осведоменост, ако желанията на душата ви бъдат овладени, и обратно, може да се прояви като обсесивна нужда за власт и контрол, която е много трудно да се преодолее. Вашето начално обучение включва  да се освободите от дълбоката травма в детството си, така че  да сте в състояние да пуснете  непреодолимите желания  и да се отворите към кундалините сили, който преобразяват и ви дават духовност, като ви предоставят своята мъдрост. Особено е важно с това разположение да не разпилявате силата си на  "майстор" или учител.

Хирон в Девети дом:

Вашият първоначален проблем има нещо общо с връзката и резонацията с Висшия Аз в този живот. Имате естествен интерес към философията и духовността, може да се чувствате принудени да намерите  крайните истини и да ги предадете на другите. Вие естествено въплъщавате духовността и макар да предавате голяма мъдрост на другите и дори може да се считате за вещ в тази област, за дългото,интензивно и  пълно прераждане на душата, трябва да стигнете до съзнателния и  израз, и нейната същност.По време на това приключение, може да изпитате силно изразен дисбаланс, най-вероятно ще следвате редица учения и дисциплини, и може да се изкушите да вярвате, че отговорите, които сте намерили, са най-добрите за всички. Може да се наблюдава тенденция към фанатизъм.

Хирон в Десети дом:

Урокът на Хирон в десети дом има нещо общо с намирането на истинската цел на живота на Земята . Десети дом акцентира на  целите, постиженията и признанието, и винаги предполага голяма  мотивация. Когато усилието е от името на трансперсоналната визия,  тя се превръща в свещена цел. С Хирон тук, имате власт, въпреки че може да не се опитвате да я притежавате. Имате велика сила, която може да създаде конфликти във вашето същество. Единственото решение и изцеление е да приемете властта,която ви е присъща. Това обикновено може да се случи по времето на "завръщането на Сатурн", на възраст между 28 и 30 години.По това време ще сте по-способни да се отделите от проекциите на родителите и другите модели за подражание от детството. Ако сте принудени да я реализирате, това може да доведе до реакция на антипатия към успеха и властта. Ключът към вашата реализация/Хирон/ е овладяването на властта като свещен дар. Колкото повече успеете да се идентифицирате с вашата сила и да я реализирате, толкова повече ще намерите и  изцеление и  ще вземете своята  последна дарба.

Хирон в Единадесети дом:

В този дом проблема  има нещо общо с възможността да играете уникална роля във вашата култура. Наложително е да дадете своята дарба, от  влиянието на Хирон и да натиснете,  да се развива творчеството ви и идеализма. Вие вероятно сте много индивидуалистични или ексцентрични и имате чувство за голяма лична съдба. Ключът към това изпълнение е да го освободите от трюма на егото си и да разберете, че универсалните енергийните потоци, /когато сте готови да бъдете проводник,/ не трябва да се  опитвате да ги притежавате. Много е вероятно, да сте много близо,  да проявите своя идеал, отколкото си представяте, и единственото нещо, което ви държи от изпълнение на това  е привързаността ви към егото. Следователно, вие трябва да го овладеете . Както сами разбирате, тогава може да активирате своята свободна воля към по-висока цел.

Хирон в Дванадесети дом:

Тази позиция означава потенциал да преживеете космическото потапяне, да влезете на  дълбоко в мистицизма. Мистицизмът е съзнателен избор, който идва естествено с това разположение на Хирон. Дванадесети  дом се управлява от Нептун, който ни свързва с царствата отвъд времето и рационализма. Целта тук е:Намирането на методи, за да се разработят правилните мозъчни функции [интуиция, въображение, мечти и символика],  свързването със силата на дванадесети  дом ,където е Хирон, и привличане на вниманието към многомерни релационни мисловни модели. Вие сте дълбоко интуитивни и наясно с нефизическите сфери на реалността. Умът ви е много любопитен и дълбок, и вие сте в състояние да отдадете своята дарба, като култивирате,  вътрешното знание и като осъзнаете  и позволите на предишните си животи,  да се проявят. Вие сте попаднали тук,за  да  изпълните  много висока цел. Пътят ви може да бъде труден, защото целта е много висока.

 

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
25 дни
Powered by Saxum