Хармоници.Ключът към числата

 ЕДНО

Номер едно е свързано с личността. Това е собствената-воля в действие, тя процъфтява благодарение на действието и спонтанността,  ситуации, които се основават на спонтанно вземане на решения, като например в спорта и  борбата в различните и видове. Интуитивно и инстинктивно знание,което постоянно се практикува и усъвършенства от  действията ви в рамките на предизвикателни ситуации, създадени от избора . Независимостта е приоритет за тези с преобладаване на номер едно в диаграмите им. Едно се открива, чрез вашите действия, като по този начин , трябва да направите нещата по свой собствен начин, а не да следвате другите  или да правите компромиси. Едно  се стреми към ново начало, приключения, неизследвани пътища.

Едно се стреми да бъде първо в каквато и да е област, затова е пионер, но не му пука дали някой го следва, така че не е задължително да е лидер; макар и понякога от самата природа и енергията на своята огнена характеристика, тъй като едно са доминиращи индивиди и ще се  намерят  самостоятелно в позицията на лидерство. Това е от огнената природа, толкова нетърпеливи, ентусиазирани, уверени, енергични и готови да рискуват.

С Едно преобладаващо, вие се идентифицирате  с архетипа воин. Може съзнателно или несъзнателно да  търсите или да създавате конфронтация или динамични взаимоотношения. Може често да демонстрирате  агресивно поведение или реч. Вие очаквате и възнамерявате да правите това което искате, дори когато ви молят, или ако някой посмее да се опита да ви спре. Естественото правило е, че не сте склонни да реагирате с голямо търпение или приемане. Планирането също не е популярно при вас, изглежда ,като оскърбление за спонтанността и импулсивните ви  действия, които предпочитате.

Когато се набляга на номер едно в комбинация със силни четири, десет, или и двете, има дълбока връзка с един или двамата родители, и те са силни модели за подражание за вас.

Когато се комбинира силно с три, вашите връзки с братя и сестри или роднини са важни, и имат силен акцент върху образованието и опита, обучението и комуникацията и вашите основни средства за себепознание.

Ако пет е свързано с едно, ще намерите себе си чрез вашата творческа себеизява, независимо дали е някакво артистично начинание или друго. Спонтанното взаимодействие и игривото разположение може да ви направят популярни сред децата,  може да бъдете много  пригодени да работите с тях.

Аспектът на първия хармоник е съвпадът, когато две или повече тела / точки са заедно в диаграмата в рамките на дванадесет градуса един от друг. Енергиите, нужди и проблеми, представени от  съединените тела действат като едно, и са значително засилени и подчертани, които имат  напрегнат аспект със съвпада. Когато планети са в съвпад в наталната диаграма , те са склонни да работят като едно за вас както и в какъвто  и да е динамичен аспект, включващ някоя от тях, да се намират.

ДВЕ

Основният въпрос на две е взаимодействието, неговата нужда е за баланс и хармония. Тези с две доминиращо в диаграмите им, се стремят да изразят и да  определят  стойностите си  чрез физическите форми, както и чрез взаимодействията с "другите". Те  по-скоро само реагират вместо да откриват,  запазват и създават красивото,и да  насочват усилията си към него. Те се стремят да създават физическа сигурност, изобилие, комфорт, удоволствие и лекота. Те виреят в красотата и хармонията, но не правят нищо сами, те се нуждаят от огледалното отражение на взаимодействието. Силата на две е само в това, което се споделя.

Две са устойчиви на промени, тъй като в техния характер е да пазят статуквото. Техният импулс е да се гради върху това, което е, вярно и да следват скиците на архитекта. Те са  лоялни, грижовни, надеждни, дипломатични, отзичиви и естети. Майстори са  в каквото и да правят. Често може да бъдат в ролята на медиатори или борци за мир, и има естествен талант да виждат двете страни на всеки въпрос, както и да намират компромис.

Ако две  доминира в  личността те отдават голямо значение на парите, удоволствията и лукса. Голяма част от тяхната енергия е насочена към придобиване и създаване на неща, на красотата. Те отдават голямо значение на външния си вид и са привлекателни и с леки характери, като се стремят да запазят взаимоотношенията си приятни и хармонични. Те често са толкова фокусирани върху другите за удоволствия, че  може да правят компромиси твърде често, или да бъдат нерешителни и прекалено отстъпчиви.

Аспектът на втория хармоник е опозицията [~ 180 градуса], в него се набляга на подобието му с огледало. Опозициите в рождената карта като цяло показват, въпрос, по който една роля се приема от натива и друга роля се проектира в рамките на контекста на  връзката. Това може да изглежда труден аспект за интеграция, макар и да не е толкова  предизвикателен,  както квадратурата. Може да почувствате, че е необходимо да  направите или / или възможност / за избор тук. Полезно е да се мисли от гледна точка на двете страни, дори когато те изглеждат взаимно изключващи се.

ТРИ

Основният въпрос на третият  хармоник е обучението и комуникацията, и тук  енергийните потоци протичат лесно, и нещата стават  с леко сърце. С господстващо три във вашата диаграма, отношенията ви с братята,сестрите и роднините вероятно ще са от голямо значение, както и необходимостта да се опитате, да учите и да общувате, да се свържете и вербализирате разнообразието от елементи и опити на който,ще  се натъкнете. Вашият подход при ситуации, е най-вероятно умствен, и искате да "обмислите нещата" или запишете вашите мисли и чувства по даден въпрос, преди да вземете решение.

Вие сте приспособими и възприемащи  промяната, но не последователни в личните си възгледи, тъй като те са склонни да се променяте често, въз основа на новата информация и опит . Също така може да видите всички страни на една ситуация, и може да бъдете много нерешителни. Вие обикновено сте толерантни и не съдите, но може да има тенденция да клюкарствате. Може да станете доста неспокойни, когато нищо не  се случва, и не ходите някъде,няма  никаква промяна и когато се чувствате заседнали или в застой.

Тези с акцент върху третия хармонк, имате активно въображение,  умни, любопитни и приказливи. Може да обичате да правите неща с ръцете си и да се отличавате с голяма сръчност. Също може да имате силен интерес към процесите и тънкостите  за произхода и значението на думите и на самия език. Може да се окаже,че много лесно се справяте с чужди езици и да говорите няколко.

Вие сте остроумни и забавни, и може да бъдете много естествени, вашият дар е вродената способност е да приемате себе си и другите леко и да виждате по-леката страна на живота. Вие сте приятелски настроени и социални, харесвате  приятните взаимоотношения и вниманието, и може лесно да бъдете душата на компанията, ако сте в настроение [а вие обикновено сте].

На Третият хармоник- аспекта се нарича тригон [120 градуса], и е най-"лесния" и най-плавен от всички аспекти, характеризира се с радост, удоволствие и хармония. Планети в аспект тригон засилват и се подкрепят взаимно, и работят така, че да се подобри функцията на другата планета.

 ЧЕТИРИ

Основните въпроси при доминиращият с четири индивид са емоционалната сигурност, подкрепата,  близостта и  интимното споделяне. Това е номерът, който представлява дома, матрицата на подкрепа, както и всички онези, за които се грижите,подкрепяте и  споделяте. Налице е силен акцент върху физическото поле; финанси, храна, строителство, работа и практичност.

Налице е също чувствителен и често психичен характер с дълбока нужда за уединение както и споделяне. Като цяло, има съзвучие с живота мечта, с интуицията и психическите възприятия, особено по отношение на онези, с които имате близки емоционални връзки. Взаимозависимостта се подразбира във вибрацията четири, с основно внимание на семейството и близките лични взаимоотношения.

Със силен акцент върху четири в диаграмата, семейните връзки са изключително силни, и семейните отговорности и задължения, могат да бъдат силата, която направлява живота ви. Свързани с майката по-специално и вероятно и  много близки. Вие никога не може наистина да имате свободата, независимостта и самостоятелната посоката, в която желаете да вървите, защото с тези отговорности,  никога не може да се отвърнете от тях.

Спомените и семейната история, представляват дълбок интерес за вас, и въпреки практичността си и земната порода, вие сте доста сантиментални и склонни да идеализирате миналото. Стабилни и добри работници, трудолюбиви и предпазливи. Вие сте естествена домашна машина  за създаване на една  топла и приветлива среда. Желаете  да  създадете място в света, където вие и вашите близки да се чувстват защитени и сигурни.

Аспектът на четвъртият  хармоник  е квадрата [90 градуса], който е един от най-предизвикателните аспекти. Той има тенденция да изисква трудни решения, и представлява аспект на една природа, която  особено трудно  се интегрира. Въпросите, на свобода и отговорността, постиженията и безопасността не може да бъдат лесно  разрешени. Това е един много стабилен и силен аспект, но изисква усилия, за да се намери удобния баланс.

ПЕТ

С пет като доминиращ номер на вибрация , промяната и творчеството са ви начин на живот. Вие имате голям капацитет за радост, спонтанност и един закачлив характер. Обичате романтиката и сексуалните срещи, въпреки че не може да обещаете на всички заинтересовани  ангажимент, особено ако те  ограничат свободата ви по някакъв начин. Свободата е един от най-високите ви приоритети, и това  изисква достатъчно пространство за непрекъснато проучване на нови височини и дълбочини на вашия творчески характер. Вие не харесвате рутинната, и обикновено обичате да пътувате и да променяте сцената.

Имате почти ненаситна нужда от признание, одобрение и възхищение. Също имате силно чувство за собствената си цена и голямо достойнство, с горд и царствен маниер. Нищо не е по-болезнено за вас, отколкото наранената  ви гордост, и  може да скриете,че ви  боли, но никога няма да го забравите.

Изявите са много важни за вас,  обичате светлината на прожекторите, затова  привличате вниманието към себе си чрез начина си на обличане и личния си стил и усет. Личната ви власт е много силна и може да повлияете на хората, които се срещате по един незабравим начин. Вашият дар е творческите  излияния на сърцето, и често  имате способностите  на лидер да правите дълбоко и драматично впечатление на хората. Вие сте силно мотивирани и амбициозни, естествен лидер в  обучението по мотивация.

Също  сте гъвкави, умни, комуникативни , приспособими, и вероятно много  естествени . Искате да сте  звезда. Обичате проучванията, изследването и изучаването, и преследвате нови интереси и хобита. Хазарта и поемането на риск са вълнуващи за вас.

Въпреки, че сте толерантни, благородни и великодушни, имате склонност да бъдете погълнати от себе си и понякога не сте наясно, с нуждите и чувствата на другите.

Аспектът на пети хармоник е квинтил [72 градуса], което е признак за динамика на необичаен талант, гениалност или надареност. Налице е постоянен тласък с квинтила  да продължите творческата  си природа, и постоянно чувство за откриване на нови потенциали за творческа изява и  предизвикателства.

 ШЕСТ

Шестият хармоник има нещо общо с възможностите да служите ,опазвате,  с уменията за учене и техниката. Когато шест е силен в диаграмата, вие сте склонни да бъдете добросъвестни, практични и отговорни, като много внимателно следите всичко, което правите. Имате нужда да намерите или да създадете ред и баланс със своя опит, и дълбоко желание за съвършенство. Това може да ви накара да имате невъзможни очаквания от себе си и другите, и  да бъдете прекалено критични към всеки недостатък.

Вие сте рафинирани, благоразумни, артистични и много проницателни за симетрията и красотата. Взискателни в  занаятите и в каквото и да правите, и като цяло се радвате да работите с ръцете си. Трябва да изпитвате чувство на удовлетворение, за да се чувствате щастливи в живота . Важно за вас да бъдете в услуга по някакъв начин, и когато поемете отговорност за дадена задача, вие сте организиран, задълбочен и компетентен. Можете да работите  добре в една среда на мир и хармония, и ще положите всички усилия, за да поддържате  хармонията на работното си мято. Вие сте чувствителни към раздорите, и не харесвате грубостта и вулгарността като цяло.

Вероятно сте много внимателни към здравето си, и  имате силен интерес към здравословното хранене и здравеопазването, в действителност може да изберете кариера в област, свързана със здравето. Може да станете жертва  на психосоматични заболявания, ако вашите нужди са потиснати, или ако сте подложени на продължителен стрес. Здравето ви  е много повлияно от  мислите и емоциите ви, така че редовно,трябва да имате средство за  емоционално разтоварване.

Харесвате много домашния уют, ефикасни и внимателни домакини. Обичате да готвите и градинарството. Да бъдете продуктивни е необходимост за вас, с аналитичен и организаторски  природен талант. Вие сте предпазливи и взискателни, с тенденция да се притеснявате прекалено много за подробности.

Аспектът на Шестият хармоник е секстила [60 градуса], което означава създаване на благоприятен и хармоничен поток, както и възможност за себереализация.

 СЕДЕМ

Със седем  преобладаващо  във вашата диаграма, е необходимо да  преминете отвъд себе си и да се интегрирате.Вашата воля, чувства, нужди и права с тези на другите. Често може да се чувствате,че ръката на Духа движи живота ви,или имате чувство за мисия. Имате дълбоко желание да изградите трайни партньорски взаимоотношения. Необходим е  баланс, който може да се прояви като конкурентоспособност или сътрудничество. Имате отлични умствени качества,  идеалисти и индивидуалисти.

Много проницателни, взискателни и методични. Културни и любознателни,  създавате впечатлението, че сте добре образовани, дали  или не  сте имали формално образование. Вероятно сте запален читател и ако не сте имали възможност за образование,  все пак ще бъдете самоук. Философ, романтик и мечтател, и вероятно много ще  пътувате.

Можете да извлече удоволствие предимно от взаимодействия с другите,  приятелите и партньорите са най-вероятно най-големият ви приоритет.Също отдавате голямо значение на социалната справедливост и честната игра. Вашият начин е милостив и приятен, и с вас по принцип  лесно се стига до приятелство, за като сте готови да правите компромиси и да се адаптирате към желанията на другите, за да се запази спокойствието и хармонията. Може да бъдете известен като помирител или посредник, тъй като сте надарени в областта за намиране на справедливи решения в трудни ситуации и възстановяване или създаване на баланс. Брачни консултации би било естествен избор на кариера за вас, или нещо друго, подобно  в което да може да използвате дарбата си. Взаимоотношенията са най-големият ви учител, колкото по-близка е връзката, толкова по-голяма възможност имате за обучение или предизвикателство.

Аспектът на седми хармоник е септил [51 1/2 градуса], което носи конотация на "съдбата" или божествена намеса, предназначение или откровение. Септила често функционира несъзнателно, като дълбоко чувство на мисия или вътрешна принуда, която е необяснимо и  непреодолима.

 

 ОСЕМ

Ако господстващият  хармоник  е осем, основният въпрос, около който се въртите е  властта. Често с осем преобладаващо, индивидът се стреми към придобиване и използване на лична сила, но тази енергия може да се проявява и като дълбок страх от властта, и тенденция да се даде  веднага или да се откаже да я упражни по подходящия начин. Най-вероятно имате много енергия, както и сте магнетична или харизматична личност. Естествен лидер сте, с добри изпълнителни способности  и хитроумно  чувство за бизнес. Находчиви, амбициозни и дисциплинирани,  удобни за отговорни постове.

Ситуациите, чрез които можете да направите повечето неща  във вашия живот, трябва да  се направят с общи ресурси и да има споделени удоволствия.Нуждаете се от дълбоки и трайни взаимоотношения и силни емоционални взаимоотношения. Партньорствата и взаимоотношенията ви служат като огледало, в което вие разбирате себе си и разчитате дълбоко на тях.

Може да бъдете и  изключително егоистични и хедонистични, или, обратното, може да бъдете много аскетични и посветени на себеотрицанието. Може би е добре да  развиете способността да се наслаждавате на удоволствията на сетивата, без да сте им роб . Имате огромна решителност и сила на волята, и не се отказвате лесно, след като сте се заели с нещо.

Самопознанието е от голямо значение за вас, и е нещо, което ще продължи под някаква форма или начин през целия ви живот. Вие сте много креативни и мулти-талантливи, правите всичко с вдъхновение и оригиналност. Можете да демонстрирате вътрешната си сила и мощна воля във всички ваши начинания. Вие естествено сте  привлечени към дълбоката психология, и може да се възползвате от психотерапията. Една от основните ви нужди е да се изправите пред тъмната си страна , което може да бъде осъществено чрез анализ и самоанализ, както и чрез по-преки неща,като чувствата  и силата си.

Имате силно чувство за ритъм и баланс, може да  намерите духовен път сред шаманските учения  или, някое основано на природните закони, то ще е най-подходящо за вашите нужди, и ще знаете, инстинктивно как да действате в рамките на трансформацията на душата, или в не-рационалните сфери на властта.

Аспекта на Осмия  хармоник   е полу-квадрата [45 градуса], който  е по слаб предизвикателен аспект. Неговата енергия и функция са почти същите като на квадрата, но  не е толкова силен и труден за решаване.

ДЕВЕТ

Същността на девет е човек гледащ от хълмовете. Това показва силно еволюирали същества, който са изпътували  много пътища и имат натрупана мъдрост от всички тези преживявания, а  тази мъдрост носи светлина за тези, които могат да я следват. Човек, с преобладаващо девет в диаграмата е хуманитарен, и има дълбока нужда от свобода и разбиране.

Показвате огромна решителност в търсенето  на истината и абсолюта. Състрадателни, филантропи и отдадени на благотворителна дейност. Радост, мир и щастие характеризират пътя в живота ви,  известни сте с вашия експанзивен космически и вдъхновен мироглед. Вашата философия се основава на загриженост за голямото цяло и сте склонни да виждате нещата в дългосрочен план и диапазон.

Този живот е за завършване и постиженията, а вие може да преминете през много промени в стремежа си към съвършенство. Може да откриете, че голяма част от живота ви се върти около завършването на недовършената карма, и  ще изпитате много кулминации, развръзки и окончания. Това е завършването на цикъла на душата, и семената или основите на ново начало на цикъла. Вие най-вероятно ще се изправите пред много изпитания в живота си, докато душата  установи завършването на своя кармичен модел.

В състояние на огромна вяра и доверие във Вселената. Вие сте склонни да бъдете много духовни, ако не е и религиозни. Може да имате склонност към фанатизъм. Страстни и тихи в стремежа си към крайната реализация. Може да се наложи да си напомняте често, че ние винаги сме пътували, и пътят е целта. Вие сте човек, който съзнателно е  много наясно с  вярата си.

Аспекта на Девети  хармоник  е новил [40 градуса], този аспект, посочва закриване, завършване, реализация и постигане.

 ДЕСЕТ

С десет  доминиращ  във вашата диаграма, основният ви фокус в живота е върху постиженията, лидерството и ситуации, когато сте в позиция на властта. Вие сте силно приспособен към свръхсъзнанието ума, и имате мощно и спокойно присъствие, както и  повишена  осведомеността за съдбата и целта.

Вие поставяте много висок приоритет на характера и честа, и често решенията ви са закалени чрез отчитане на тяхното въздействие върху социалния ви статут и репутация. Вашата роля в обществото е от първостепенно значение, както и въпросите, свързани с контрола и властта са в основата на много от вашите възможности за избор. Властта е неизбежна, тъй като това е присъщо за вашата природа. Можете да решите да  избегнете властта, от страх или недоверие или може да я приемете, като се научите да се справяте разумно с нея. Така или иначе, ще  вземете  решение въз основа на вашите вярвания за властта, и това ще ви помогне да сте много наясно с това, какви са тези вярвания .

Контрола и майсторството са силни мотиватори за вас, и представляват една основна потребност, която е в основата на всичко, което  постигате. Само контрола е силен фактор в личността ви, и сте подходящ  за ролята на учител, лидер или  авторитетна фигура. По някакъв начин ще научите, какво  представляват  законите, човешките  и природните . Може и да разберете и научите и кармичните закони на последиците за действието [или не-действието], като по този начин ще развиете необходимостта от коригиране на отношението или действията си.

Понякога може да се чувствате самотни в ролята си на лидер и фигура на „Бащата“, чувствайки се сякаш светът е на раменете ви. Отговорността е вашата съдба, и  може да се чувствате самотни, но там са перлите на реализацията и постиженията в рамките на този жизнен път,и повече от достатъчно, компенсират тежестта.

Аспекта на десет е децил [36 градуса] това е, много малък  аспект, означава  стремеж към развитие , дисциплина и отговорност.

ЕДИНАДЕСЕТ

Това е майсторски номер, и когато  е най-силният  хармоник  в диаграмата на родния,той природно има много космическа сила за вдъхновение. Вие сте интуитивни, творчески настроени, оригинални и находчиви. Вероятно очаровани от новите технологии, особено от напредъка в електрониката и възможностите за пътуване във времето. Имате естествена потребност и способност да се издигате над земните ограничения на колективните системи от вярвания, и се подвизавате в непозната територия и проучване нефизическите измерения. Вие сте рационални и обективни, практични и все още идеалисти. Пътуването ви е винаги на базата на обширни и хуманитарни идеали и стремежи за по-еволюирало човечеството.

В личен план сте склонни да бъдете хладни  и резервирани, когато се нуждаете от висока степен на свобода и лично пространство в живота си. Интелектуални и донякъде откъснати от интензивните междуличностни емоционални отношения, чувствайки ги като пречка повече от всичко. Но вие приемате различията на хората, отворени и толерантни сте към чуждите идеи . Можете да зачитате свободата на другите толкова, колкото имате нужда от вашата собствена. Вие поставяте на пиедистал приятелството и основната  ви житейска философия се основава на концепцията за равенство и демокрация в истинския смисъл на думата, и голямо уважение към индивидуалността.

Вие сте един революционен мислител, вероятно радикален или бунтовен в преследване на най-високите си идеали, които с уникалната си способност  проявявате в рамките на света, особено в контекста на съмишленици и групи. Може да бъдете настроени много политически или много духовно, но каквото и действие да сте избрали  по пътя си, то насочва и вдъхновява другите за постигането на по- високо ниво на реализация.

Аспекта на Единадесетия хармоник  е 33,18 градуса, и не му е било дадено име. По принцип се счита за "малък" аспект (ако се счита изобщо); все пак, ако ъгловото разделяне между две планети или тела в диаграмата е 33 градуса, комбинираните  техни енергии резонират с много високо ниво на духовното осъзнаване. Имате голяма космическа мисия и съдба по отношение на техните комбинирани функции.

 ДВАНАДЕСЕТ

Дванадесетият хармоник  има нещо общо с невидимите светове и динамиката на вътрешния живот, размерите на мечтите и несъзнаваното. Човек, с дванадесет  господстващо положение, вероятно е мечтател и визионер, с естествена уравновесеност и мъдрост, базирани на основата на мира и спокойствието. Капацитета на Вашата вяра е безграничен, вашата дарба и  урок трябва да направите с отдаване на универсалната мистерията и вътрешната сила, която почива на освобождаване личните очаквания и желания и доверите в тази мистерия. Имате дълбок глад за директен, личен опит на абсолюта.

Силно интуитивни, креативни, мечтатели и чувствителни. Вероятно определяте реалността по различен начин, отколкото масовото съзнание, следователно може да  мислите странно, бляскаво или загадъчно. От време на време може да страдате за тази разлика, но нищо не може и няма да  промени това, което знаете,както и тези около вас, дори и ако това ви кара да се чувствате изолирани. Каквото и чувство на неудовлетвореност да имате,то ще бъде добре насочено в някаква форма на изкуство, като изкуството може да бъде трансцендентално и терапевтично, и може да се направи мост между вътрешния свят на вашата реалност и външния свят на възприятията на другите за вас. Вие може да бъде особено надарени в областта на музиката.

Със силен дванадесети хармоник, често имате нужда да изберете дали да бъдете в ролята на художник, спасител или жертва. Вие изпитвате дълбока потребност да служите, и ако това се игнорира или активизира,  ще доведе до страдание. Ако вие влизате в ролята на спасител, може да станете жертва на голяма заблуда, която в крайна сметка само забавя изпълнението на вашето желание за единение с божественото. В ролята на художник може да процъфтява, грижата за своя собствен дух и споделянето на това богатство с другите хора в един контекст, който те могат да възприемат и разберат …

Аспекта на Дванадесетият хармоник  е полу-секстил [30 градуса], незначителен аспект на хармония и подкрепа.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum