Сатурн в домовете

Сатурн

Господар Козирог; и 10-ти дом

Обител: Козирог

Изгнание: Рак

Екзалтация: Везни

Падение: Овен

Oрбита около 29 + години; Революция 10 часа 14 мин.

Средно дневно движение 2'1 "; Диаметър 75 021 мили

Диаметър с пръстените  172 600мили

Сатурн е шестата планета, с пет пръстена и 10 луни

Той е мъжествен, студен [-246 F] безплоден и магнитен

 Господар на: Скелетът, костите, ставите, зъбите, кожата, далака и жлъчния мехур. Планините, камъните, портите, вратите, паданията, оловото, въглищата, времето, студа, ден-събота,число- 8 , и възрасти 57 - 70г..

Свързан с: опита[майсторството], търпението, смирението, мъдростта, лидерството, инициативността, отговорността, дисциплината, сдържаността, ограничението, втвърдяването, структурата, по традиция с трудностите, тъгата, страха, предпазливостта, старанието, сериозността, постоянството, песимизъма, кармата , авторитета, бащата, поставянето на цели.

Неговата функция е конценрацията;  процеса  на разграничаване; Неговата цел е индивидуализацията. Той е извор на закони или правила, и тестове. Господар на времето и материалния свят. Законите за ограничение, учител на дисциплина и отговорност. Понякога представлява препятствия, власт.

Наричан: Господар на времето; Властелинът на Кармата; Пазач на миналото;
Пазител на Портата; Ангел на невидимите сили
Сатурн укрепва личността чрез уроците на устойчивост и издръжливост. Той оценява моралния характер и почтеността, упоритата работа и очакването.
Той е учител на дисциплина, отговорност и контрол.
Той е наречен Голямото зло в древните времена, защото неговата работа е да ни изпита, докъде сме усвоили ,нашите кармични уроци. С цел да  "завършим" и да минем през портата която той пази, ние трябва да преминем всички тестове, който той ни дава, и никой от тях не са лесни. И все пак, ако ние направим всичко и да преминем успешно изпитанията, Неговите награди са толкова изобилни ,колкото и  уроците му са взискателни.

Знака, дома, и аспектите на Сатурн показват къде лицето,ще има сериозни проблеми и препятствия в живота, отнася се до властта и упражняването на дисциплина и контрол. Астролозите искат да знаят къде се намира Сатурн  в диаграмата, защото тук ние сме сигурни, ще  получим представа за някои от най-големите препятствия и предизвикателства в живота. Сатурн е господар на времето и на материалния свят. Той учи, на отговорност, самодисциплина и постоянство. Страхуваме се от Законите на Сатурн , защото той е тук, а ние сме това, което показваме, че все още ни липсват  тези качества. Той често се разглежда като нещо,което  стои между нас и лесния  живот. Но Сатурн осигурява стените, които правят възможни домовете. Като  пример: закона за гравитацията, който държи нещата на място. Ние се намираме под влиянието на Сатурн всеки път, когато се прекъсне закон на природата. Ние сме подложени  и тествани от тези закони, докато се научим да ги използваме разумно. Сатурн е толкова важен в диаграмата, защото той е там, където ние трябва да бъдем дисциплинирани и когато ние сме длъжни да научим нещо той ни го показва. Ключът към царството на Сатурн е във вашата диаграма може да се намери чрез изучаване на вашия натален Юпитер.

Някои ключови думи, описващи енергията и влиянието на Сатурн: съзнателност, разумност, строгост, обвързване, трезвеност, консерватизъм, ограничаване, отричане,  организираност, песимизъм, цинизъм. Той забавя, затруднява, ограничава, усъвършенства и  задълбочава.

В една диаграма той представлява всички авторитетни фигури, като се започне с бащата; учители, възрастни хора, мъже, карма и тест в живота. Ако Сатурн е ретрограден в рождената карта, това показва, отсъстващ баща, и  самосъмнения.

Сатурн в домовете

Сатурн в Първи дом:

Вие сте много консервативни, когато става въпрос за личния ви външен вид и сдържан в комуникацията с другите. Вие сте безпристрастен и не харесвате общуването с хората, да става прекалено лично. Може би не си хабите думите. Вие най-вероятно сте имали много  отговорности в по млада възраст, и сте израснали зрял отвъд вашите години.  Отговорни и внимателни, но може да се наложи да се научите да играете и да се радвате на живота. Имате склонност към депресия, не забравяйте, че пътят е целта.

 Сатурн във Втори дом:

Можете да бъдете скромен, когато става въпрос за собственост, ограничаване на покупките и на това, което е от съществено значение и има стойност. Същата тенденция имате в общуването си с  хората. Не сте склонни да разхищавате привързаността си или чувствата. При вас всичко е кратко и просто. Вашият финансов път може да бъде дълъг и труден, вие определено работи за това,което получавате. Но  може да откриете, след известно време, че сте натрупали значително материално богатство. Вие  по никакъв начин не сте несериозни или прахосници. Вероятно имате слабост към антики и старинни този,бизнес би могъл да бъде много успешен  за вас.

 Сатурн в Трети дом:

Не си губите думите напразно и в комуникациите сте склонни да бъдете кратки и стигайки до най-важното. Много решителни и  съзнателни, когато става дума за умствена работа и това ще ви  направи отлични изследователи или учени. Вие се концентрирате върху това, което е от съществено значение. Вашето образование може да бъде прекъснато от отговорности. Вие  вероятно  бавно четете, но имате отлична памет. В  голяма степен самоук, но цял  живот-учите.

 Сатурн в Четвърти дом:

Вие най-вероятно сте имали доста трудно детство  със строги или авторитарни родители, или може би един отсъстващ родител. Опитвате се да не се нуждаете от емоционална подкрепа, но все още сте очарован от семейната среда и историята. Възможна е силна връзка с майката, която може да бъде малко по-взискателен или контролиращ тип. Имате много прости нужди по отношение на дома и средата си. Обикновено сте пестеливи до стиснатост. Може да ви бъде трудно да се откъснете от корените, и да изградите  свой дом-база,където да се  чувствате сигурни. Чувства и емоциите  могат да бъдат откъслечни и вие да  предпочитате  да ги контролирате или да ги отречете.

 Сатурн в Пети дом:

Може да се окаже трудно да се отпуснете, да изразявате чувствата си, и да сте склонни да бъдете предпазливи и сдържани. Чувство за творчески може да бъде трудно, защото вие сте много усилено върху себе си в тази област. Вие може да има реакции подход / избягване с деца и животни. Преподаване или работа с млади хора ще бъде добро използване на това разположение, но да се избегне твърде кърмата или взискателни.

 Сатурн в Шести дом:

Вашите критични способности са тежки, и  може да бъде трудно  да ги проявявате. След като включите вашите аналитични дарби, сте склонни да бъдете непреклонни в процеса на оценка. Това би могло да направи работата с другите трудна. Вие сте усърдни като работници, но не трябва да очаквате от другите да показват еднаква отговорност. Едно добро разположение за храна, здраве и опазване. Вие сте предпазливи, практични и дисциплинирани, но трябва да  развивате силата си и да асимилирате опит. Трудност с храносмилането от склонността ви да  мрънкате и да се тревожите. Сатурн в Седми дом:

Взаимоотношенията са толкова важни за вас, че те може да се окажат препъни-камък в пътя ви. Може да ви бъде трудно да постигнете близки отношения, тъй като сте много взискателни към другите. Вие не сте доволни от повърхностните отношения. Искате траен брак. От решаващо значение е да се научите на сътрудничество и компромис. Вие сте изключително чувствителни, но сте склонни да го криете, страхувайки се от  уязвимост. Не е добра индикация за ранен брак. Може да се омъжите за някой по-възрастен.

 Сатурн в Осми дом:

Можете да бъдете много взискателни, когато става въпрос за това, което е в центъра на една ситуация. Вие сте взискателни, когато става въпрос да се захванете с неща от  първа необходимост. Отлично положение за бизнес. Регенерация на природата е необходима, когато егото и гордостта ви са прекомерни. Чувствеността и сексуалното влечение са много силни. Показва също финансови затруднения в партньорства, независимо дали бизнес или семейни. Ще имате дълъг живот поради големите си защитни сили.

 Сатурн в девети дом:

Религията, философията, и истината, са от съществено значение в живота ви. Вие сте усърдни и предпазливи, когато става въпрос за сортиране на идеи и ценности, за това, което е трайно и стабилно. Вероятно ще бъдете много конвенционални във вашите религиозни вярвания. Вие може да изглеждате на другите,като твърде трезвен или религиозен, особено в началото на живота си. По-късно в живота ви, мъдростта на Сатурн ще ви донесе чувства. Това дава практическата философия на живот. Добре е за призвание в преподаването, издателската дейност или науката. Вие сте добри в задълбочената работа. Може да бъде разумно да живеете на известно разстояние от закона,тъй  както отношенията с тези институции може да се окажат трудни.

 Сатурн в Десети дом:

Много самоуверени, амбициозни и трудолюбиви, следвате  плана си към успеха. Вашата кариера, практична визия и умения са от централно значение за вас. Вие сте организирани и предпазливи в тази област на живота. Вашата репутация и имидж са източник на грижи, за да направите всичко, което можете за да сте солидни. Твърде много его или гордост може да ви вкара в капан. Може да има трудности чрез бащата, или отсъствие на бащата.

 Сатурн в Единадесети дом:

Усилена работа се изисква от вас за постигане на целите ви, но ако работите усилено, за да направи вашите мечти и идеали в реалност, наградите ще бъдат големи, и животът  ви ще стане по-добър. Вие работите усилено в колективна или обществена  работа. Не пестите усилия. Хуманитарните цели са в центъра на работата на живота ви. Може да имате няколко близки приятели, и сте склонни да се сприятелявате с хора, по-възрастни от вас. Приятелствата ви са трайни.

 Сатурн в дванадесети дом:

Имате дълбоко желание за уединение, и подсъзнателно желание да се оттеглите от света. Голяма чувствителност, но може да страдате чрез неосъзнати страхове. Вие сте много сериозни, когато става въпрос за саможертва и правите всичко възможно, за да направите нещата по-лесни за другите хора. Може да изучавате психология, да се интересувате от човешката психика, и от мистицизма. Много се  стараете, когато става дума за даване или  помагане на другите.

 

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum