Разчитане линиите на ръката

Четенето на ръка,по-известно като хиромантия се практикува в цял свят.Предполага се ,че е възникнало в Индия,но аз съм по склонна да мисля,че това е една от ония древни науки,който както пише в Библията,са били скрити от очите на непосветените.Целта на хиромантията е да направи оценка на характера или на бъдещето на дадено лице чрез изучаване на дланта на ръката.

Първото,което трябва да направите е да изберете,на коя ръка ще гледате. Някои казват, че лявата ръка показва потенциала и това, което би могло да бъде – а дясната това, което ще се реализира в живота..
Други,че :
За жени, дясната ръка е това, което предстои, а лявата това, което сте натрупали през целия си живот. За мъжете, е в обратната посока.Лявата ръка е това, което предстои, а дясната е това, което сте натрупали през целия си живот. 

Има четири основни линии,който обикновено са най важни:

hir 667f8

Линия на сърцето
Линията на сърцето е една от най-важните линии на ръката на човек. Тя управлява нашите емоции и чувства, може да предскаже съдбата на любовна връзка.Започва в близост до основата на показалеца и свършва в противоположната страна на дланта.Отразява също усещанията, жизнеността и вида на характера.

Линия на ума
Линията на ума, често се нарича и линия на главата. Тя започва между показалеца и палеца, в приблизително на същото място, откъдето линията на живота отива към ръба на ръката ви. Много хора вярват, че ако тя е дълга, притежателят и е много умен.Тази линия не само обявява различни заболявания, които могат да повлияят на ума, но и такива, които оказват ефект върху организма, характера и поведението на индивида.

Линия на живота
Смята се, че линията на живота e - основната на ръцете ни, тя започва малко по-долу в основата на показалеца на ръката , описва полукръг върху дланта и завършва в основата на големият палец.Може да забележите, различни прекъсвания или други малки знаци, които показват, че в определени етапи от живота ви ще има определени събития,било то положителни или отрицателни.Тази линия показва здравето, болестите, препятствията, също така може да покаже времето, когато могат да се случат важни събития в живота.

Линия на съдбата (при някои хора липсва).
По линията на съдбата ние ще бъдем в състояние да прочетем това, за което човек е предопределен.Тя представлява вертикална или диагонална черта, която започва от китката и отива до средния пръст. Много хора нямат такава линия,това обикновено означава,че живота на човека ще бъде обикновен, лишен от значими събития.Тази линия показва всичко в живота на човек, постижения или социална промяна, трудности, важни решения, икономически бедствия, успех, също може да отрази емоционални взаимоотношения, като изневяра, раздяла и т.н.

Допълнителни линии

Тези линии, може да не се намират на всяка ръка, но всяка от тях има своето предсказателно значение. Най важните от тях са:

Линия на здравето

Интересното е, че тя няма определено място,в повечето случай се спуска от хълма на Меркурий (под кутрето) надолу през дланта, до основата на палеца.Свързва се със здравето на човек, по специално за състоянието на храносмилателната система и работата на черния дроб.

Линия на Аполон/ Слънчева линия/

Тази линия излиза от хълма на Аполон, под нашия безименен пръст и се спуска надолу. Свързана е с популярността и славата. Една силна линия на Аполон може да компенсира слабата линия на съдбата, защото много от хиромантите смятат, че въпреки че тя показва късмета и съдбата на един човек, той може да бъде щастлив, без нея, ако има дълбока, права и дълга непрекъсната слънчева линия.

Линия на брака

Линията на брака е малка линия,която се намира под кутрето. Не се изненадвайте, ако видите повече от една линия на дланта си,тъй като въпреки, че тези линии се наричат ​ линии на брака, тези кратки хоризонтални линии показват важните връзки, които оставят дълбок отпечатък в живота ви. Тези отношения не е задължително да включват брак. Колкото по-изразена е тази линия, толкова по-силен е потенциалния съюз.

Линии на децата

Линиите на децата са слабо изразени и малки, така че е много трудно да се разбере и анализира точно колко са. За да се избегнат неточности, следва да се вземат на предвид само най-ясно очертаните линии. Линиите на децата обикновено са разположени на ръба на линията на брак и вертикално се спускат към кутрето. По принцип те не сочат точния брой на децата, които ще се родят – по скоро говорят за потенциалния им брой, възможен в живота.Особено в днешно време, когато съществуват всякакви контрацептиви и всеки сам определя броя на децата, който желае. Така,че как ще използвате шансовете си - зависи само от вас.

Поясът на Венера

Пояса на Венера е доста сходен с полумесец, надвиснал над нашата линия на сърцето. Понякога се разглежда като втора линия на сърцето, поясът на Венера започва между първия и втория пръст и преминава през хълма на Сатурн и Аполон, като приключва между третия и четвъртия пръст. Показва хора, който обикновено са изключително чувствителни. Също така показва емоционалното състояние и темперамент. Хора с тази линия лесно се разстройват, неспокойни са и са склонни към резки промени в настроението.

Независимо дали просто търсите забавен начин да ви минава времето и да впечатлите приятелите си или сериозно се увличате от тази наука, ще е полезно да разгледате статиите. Надявам се, ще научите нови неща и ще се забавлявате.