Нептун в домовете

 

Господар Риби и 12-ти дом

Обител: Риби

Изгнание: Дева

Екзалтация: Рак

Падение: Козирог

Висша октава на Венера

Открит през 1846 г.; орбита 165години; Революция 15часа 48минути.

В знак в продължение на 14 години; Транзити-2 градуса на година; Средно дневно движение 24 "

Диаметър 27 700 мили; 2800,0 милиона мили от слънцето; Температура  -330 градуса F.

Има две луни: Tритон [3000 мили. диаметър] и Нереида

Смята се, за женствен, възприемчив, влажен, топъл, магнитичен и ползотворен.

Господар на: Краката, пръстите на краката, епифизната жлеза [третото око], астралното тяло, малформациите, изтичането на токсини, инфекциозните организми.

Също така Господар на: Добротата, чувствителността, духовната или психическа хармония. Истината, вярата, отдадеността на универсалната тайната на Вселената. Замъгленото,мъглата, , ритъма, спиритизма, психичните изследвания, мистерията, тайните въпроси, нематериалмото и невидимото, блясъка, мечтите, илюзиите, скандалите, измамите, алкохола, наркотиците, всичко, което е тайно, скрито, неясно, неопределено, облаците, халюцинациите; фотографията, каучука, нептуний, подводниците, водолазите, масите, числото- 7, и  възрастта от 84-99г.

Свързан е с: Ясновидството, медиумните способности, сеансите, йогата, хипнозата, бисексуалността, прозрачните материали, синтетиката, разтворителите, камуфлажа, институциите, измамата, бягството, страха, хаоса, объркването.

Функция: Да размие старите модели на егоизъм и користолюбие и да донесе нови и по-добри модели.

Цел: Вяра, доверие, отдаване на Универсалната истина.

Действие: забулен, неясен, скрит.

Владетел на: подсъзнателното.

Също така се нарича Посейдон, в митологията съпругата му еАмфитрита, името на сина им е Тритон. В митовете той  има много извънбрачни деца, сред които  са Пегас  и Хрисоар[майка им е Meдуза, която е била проклета за раждането в храма на Минерва].

Нептун е  мечтател, предоставящ духовната мъдрост, напътствията, състраданието, мистичните и психични чувства, въображението, вдъхновението, и универсалната любов.

Нептун в домовете

Нептун в Първи дом:

Вие сте истински чаровници, способни да очаровате другите и да ги приведете в съответствие с вашата магия. Вие управлявате общуването с почти мистично чувство в групата. Вашите идеали и способността ви да  виждате цялата картина, са очевидни за всички, които  ви познават от близо. Изключително чувствителни, вероятно  имате психични  и телепатични заложби. Вие сте вероятно емпат [който  поема чувствата на хората около вас] и вероятно сте прекалено чувствителни към лекарства, така че трябва да приемате по-малко от препоръчваните дози . Мечтател, вероятно очарователен и  тайнствен по някакъв начин. Вие сте повече, от това което другите виждат. Може да откриете,че имате нужда от  време, за да бъдете със собствените си мисли и чувства повече от другите. Вие обичате музиката и символиката.

Нептун във  Втори дом:

Вие сте много идеалистични, когато става въпрос за вещи, финанси и как да изберете да организирате вашия начин на живот. Вашият отговор на това, което животът ви предлага винаги е много висок, въпреки че не винаги е практичен. Това може да доведе до някои разочарования, или до объркване или илюзии около предмета на финансовата ви сигурност. Може да бъдете на мнение, че парите са нещо негативно  и да ги избягвате. Вашият най-добър източник на материална сигурност може да дойде чрез музика или някаква друга област на блясък, емоция, или мистерия.

Нептун в Трети дом:

Умът ви има тенденция да бъде много артистичен и творчески, и  да не се занимава с факти и цифри. Обожавате да пишете неща с идеен , мистичен или поетичен характер. Изследванията в областта на религиозните и идеалистични теми е за вас. Може да има болки или разочарования, когато става дума за ранния ви живот, и може да бъдете объркани или въведени в заблуждения,спрямо  отношенията с роднини или братя и сестри. Възможни са трудности в училище заради бълнувания.

Нептун в Четвърти дом:

Вие не трябва да напускате дома си, за да избягвате сблъсъците. Думи като семейство, дом и сигурност изглеждат почти идеални за вас. Може да развихрите въображението си за вашия дом и домашно устройство, макар че, вътрешнят ви живот може да включва и елементи на саможертва. Възможна семейна тайна може да предизвика чувство на срам или несигурност. Състраданието и приемането са урокът  за вас тук.

Нептун в Пети дом:

Имате голямо творческо въображение, може би по-силно чувство за драматизъм и способност да изразявате идеи с мистично -светски привкус. Тайни любовни афери или липса на свобода на емоционалния израз, може да бъдете влюбени в някой, който не е свободен. Велики жертви може да направите за деца си. Силното ви въображение, ще ви направи отличен изпълнител.

Нептун в Шести дом:

Имате силно въображение, когато става въпрос за вашето здраве, за храната, която ядете, и как да се грижите за себе си. Може да откриете себе си като помагате на другите, за да видят ползите, които могат да донесат подходящите грижи. Болните ще  бъдат  посъветвани за всички лекарства, природни лечебни методи и положителни мисловни модели ,който са най-добри за тях. Здравословните ви проблеми могат да бъдат трудни за диагностициране. Супер-чувствителността може да причини проблеми,  с колегите.

 

Нептун в Седми дом:

Вие никога не изоставяте идеалите си, когато става въпрос за взаимоотношения от всякакъв вид. Може да мечтаете и да  търсите идеален,мистичен съюз, независимо дали съзнателно или несъзнателно. Може да се влюбите в хора, които са недостижими, или на  голямо разстояние. Имате реална представа за това, какво е бракът за всички и може да направите големи жертви, за да  постигнете този идеал.

Нептун в Осми дом:

Вие сте много доверчиви и идеалистични, когато става въпрос за споделяне на емоции и ресурси. Вие виждате най-доброто във всяка ситуация, което  прави трудно да се каже  виждате ли или не, дали вашите собствени  интереси са добре защитени. Може да бъде наследство, които да е трудно да се вземе. Ритуалите и мистицизма ви привлича. Сънищата са важни за вас, тъй като може да вземете много знания и мъдрост от други светове. Възможно е да може да пътувате извън тялото.

Нептун в Девети дом:

Вашият ум е впечатлителен и лесно се влияете. Вашите мечти и идеали почиват върху чистото и истинското. Философията и религията за вас са  бягство и убежище от земния свят.  Имате почти мистично  въображение,кото ви дава видения за света като общност и чувство за единство. Физически мечтател, вашата духовност е  вградена по природа.

Нептун в Десети дом:

Една необичайна кариера. Добре е за призвание в областта на медицината, психологията или някоя хуманитарна дейност. Вашите практически умения са свързани с вашата почти мистична вътрешната визия. Може да  проявите вашите идеали и мечти по организиран и трезв начин. Ще бъде страхотно да дадете на обществото чувство за идеала чрез филми, реклама, и духовна работа.

Нептун в Единадесети дом:

Вие мечтаете за  един свят, където единството  и хармонията са реалност. Колективна или обществена работа с високи цели (голям алтруизъм) би била идеална за вас. Вашето въображение ви тласка да направите от мечтите си и вътрешната си визия, реалност. Много важно да  използвате благоразумие при избора си на приятели, тъй като може да бъдете доста наивни и лесно да бъдете измамени.

Нептун в Дванадесети дом:

Екстремалната ви  чувствителност може да създаде напрежение на подсъзнателно равнище. Може да страдате от чувство на изолация или  самота, която може да бъде освободена само чрез връзка с Висшия Аз. Вие имате много високи идеали и визия за единство и сплотеност, която ви позволява да имате голямо търпение и да се примирите с всичко. Вие сте склонни  на  саможертва. Имате  интерес към всичко  психологично или мистично.

 

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Телец
Слънце в Телец
Стрелец
Луна в Стрелец
14 градуса
Намаляваща полупълна
Намаляваща полупълна
16 дни
Powered by Saxum