Плутон в домовете

 

Господар Скорпион и осми дом

Обител: Скорпион

Изгнание: Телец

Екзалтация: Лъв или Риби

Падение: Водолей или Дева

 
Открит през 1930 г. от Клайд Tombaugh

Oрбита: 247.7 година [ексцентрична орбита, 17 градуса от орбиталната равнина на други планети]

Революция: 6 дни 9 часа

Движение само 10000mph [Земята се движи 110000mph]

В знак средно - 21 години;

Най-дълго в Телец [30 години] най-кратко в Скорпион [12 години]

Диаметър: 3 700 мили; [с размера на Меркурий]

Разстояние от слънцето: 3.64 млрд. мили; Температура: -360 градуса F.

Ретрограден около пет месеца всяка година

Неподвижен до 17дни

Плутон влиза в орбитата на Нептун през част от своя цикъл

Той има сестра планета или луна на име Харон [орбитата им е взаимна]

Той е мъжествен, положителен, тъмен, сух и студен

Той е по-високата октава на Марс

Също така се нарича: Mинерва; Властелинът на подземния свят

 
Господар на: отделителната система; репродуктивните органи, на простатната жлеза, на Aстрала ,среброто,кабелите, тила, ухапвания от насекоми и алергиите.

Също господар на: Смърта, задгробения живот, прераждането, невидимите сили, окултното знание, магията, магьосничеството, левитацията, ядрения разпад, трансформирането или рециклирането на енергия, синдикатите, данъците, имотите, наследството, застраховките, парите на другите хора, вулканите, земетресенията, подземния свят, корупцията, организираната престъпност, възкресението, психотерапията, манталитета на тълпата, колективното несъзнаваното, влечугите, прилепите, отвличането, плутония, волфрама, на възрастта от 100г. и по-горе, Числото- 0.

Ключови думи: Отстраняване, почистване, подмладяване, мощно очистване, пречистване, повдигане или нецензурно, трансформация, дегенерация, регенерация, изцеление и корупция, поляризация, мания, борба, загуба, осветление и мъдрост или безмилостен, унизително и извратено.

За добро или зло, той е безмилостен и неотменим. Обикновено е непознат за съзнателното или повърхностното в ума, но работи неумолимо в дълбините на нашето същество.

Неговата функция в живота ни е да ни научи на уроците, научени чрез загуба. Чувствителност към непостоянството на живота. Елиминиране на не-важното, радикални трансформации.

 В една диаграма, той показва, мястото където се случват промените, къде се жертваме, или спускаме в мрака.

Неговият знак в диаграмата показва дългът на душата,която тя дължи на човечеството.

Домът,където е поставен  показва къде трябва да се осъществи пречистването.

Ретроградния  Плутон в диаграмата показва дълбока вътрешна промяна; избор между пречистване на душата или духовна деградация. В ретроградно състояние той работи  по-дълбоко [в несъзнателното] от обикновено, често превежда през светлината и промяната. Също така може да означава, психически способности, придобити в друг живот.

 Плутон в домовете

 Плутон в Първи дом:

Харесвате да говорите по- откровено и най-вероятно не сте известни, с велико чувство за дипломация и такт. Вашият интензивен и страстен подход към живота,става  очевиден за всички, с които се запознаете. Вие сте принудени да проникнете под повърхностното и да получите най-същественото. Имате нужда от стимул за развитие на вашата лична сила. Власт и контрол това са  въпросите за вас, които заплашват ,да се превърнат във вманиаченост. Имате нужда да  разберете смъртта, и може да се чувствате привлечени към опознаването на този въпрос. Почитате много малко или почти  никакви табута, може да се потопите в дълбините на каквото и да ви привлича. Имате силна, харизматична личност. Може да вдъхновите голяма преданост от страна на другите.

Плутон във Втори дом:

Може да бъдете невероятен бизнесмен,тъй като имате възможност да преминете през повърхността на нещата и да отсеете  това, което има реална цена. В областта на  материалните блага ще минете през много промени ,за да научите много неща.  Възможно е да бъдете в някаква позиция, с която ще имате достъп до парите на другите хора. Може да бъдете ненадминат  в инвестициите или финансовите консултации. Имате рядката способност да направите възможно най-добрата сделка,  може да се каже, че най-ценните ви  умения са в бизнеса.

Плутон в Трети дом:

Един добър детектив или изследовател. Геология, металургията или всякакъв тип изследвания, ще ви накарат да се чувствате пълноценен. Ако не можете да направите нещо, оставяте в миналото, всичко което е повърхностно.Имате  страст за разследване, разпитване, търсене и намиране и винаги сте в преследване на някакъв вид информация. Трансформацията и интеграцията са теми, които са от голям интерес за вас. Вие сте предпазливи, сериозни и дълбоки мислители. Понякога склонни към депресия и негативно мислене,това трябва да бъде преодоляно. Писането или рисуването биха били добри като средство,за освобождаване на интензивността на ума, когато той е под напрежение.

Плутон в Четвърти дом:

Успехът при вас може да дойде чрез собственост и недвижими имоти, особено ако земният елемент е силен в диаграмата ви. Вашето въображение е много активно, и интуитивните ви способности са добри. Интересът към психологията и духовността ще се проявят в последната част от живота ви. Може да минете през много промени, които да засегнат чувството ви за сигурност. Вашият дом и семейство  биха могла да бъдат, в основата за растеж и реален живот, имате голяма чувствителност и уязвимост. Налице е дълбоко желание за живот у дома, където има любов и сигурност, но емоционалната трансформация може да бъде необходима, за да се постигнете това желание.

Плутон в Пети дом:

Имате изключителна мощна креативност, харизма и драматичен привкус, толкова,че действате на хората като магнит . Вие сте много чувствителни, дори уязвими, когато става въпрос за изразяване на вашето Аз. Периодите на интензивно творчество ще ви позволят да минете през промени и вътрешно израстване. Тази творческа интензивност е добра за музика, поезия, изкуство, и някой от сценичните изкуства.

Плутон в Шести дом:

Успехът,при това положение на Плутон е възможен чрез работа свързана с изхранването на хората, медицина, психология или консултации, както и работа свързана  със земята/иманярство,съкровища скрити в нея/. Вие сте склонни да бъдете радикални, когато става въпрос за самоанализ, който включва здравето, храненето, физическото състояние. Помагате и се грижите за себе си и другите, и това е основния ви източник на вътрешен растеж и промяна. При силен Плутон,може да имате естествената способност като лечител. Чувствителни сте към критика.

 Плутон в Седми дом:

Надарени сте за посредници, и имате талант за правни въпроси; по-специално дружественото право,това ще бъде отличен избор на професия за вас. Промени и вътрешно израстване,може да дойдaт чрез вашите отношения с приятели. Бракът ще бъде много силен и в никакъв случай повърхностен. Важно е да изберете партньора си внимателно, тъй като изборът ще бъде задължителен. Можете да стигнете до сърцето на една връзка всеки път.

Плутон в Осми дом:

 Вие изрязвате всичко  в опит да достигнете до сърцето или същността на нещата. Може да откриете,че проявявате голям интерес към окултното, психологията, мистицизма. Интензивна лична промяна и вътрешно израстване,ще ви съпътства през целият ви  живот . Много силни страсти, психическа чувствителност,силен  дух, много вероятно да имате лечебни способности. Финансова независимост може да дойде чрез завещание.

Плутон в Девети дом:

Вие сте страстен в търсенето  на истината и същността на нещата. Нищо повърхностно или мимолетно не би задържало вниманието ви. Разрушаването на всички ортодоксални убеждения и дълготрайни опити понякога е необходимо, преди да можете да започнете да откривате смисъла и истината, които така ревностно търсите. Вашият силен аналитичен подход към живота пронизва до същината на нещата. Тази прямота  може не винаги да предизвика, симпатиите на другите. Трябва да се предпазвате от фанатизъм и тенденцията да налагате своите вярвания на другите.

Плутон в Десети дом:

Огромна практическа насоченост и мощна енергия пронизваща всичко повърхностностно. Вие сте безмилостни в преследването  на личните си постижения. Може да имате възможност да организирате и управлявате всичко, което е уязвимо и чувствително в човешката психика и общественото съзнание. Имате огромна способност да влияете и да убеждавате.

Плутон в Единадесети дом:

Имате изгаряща ревност, за един идеален свят и  трябва да бъдете част от група на души съмишленици,това е  основният фактор на вашата природа. Може да учите и  растете чрез вашите усилия да помагате на другите и да направите своята вътрешна визия, реалност. Имате голяма харизма и може да бъдете лидер в борбата за някаква хуманитарна кауза.

Плутон в Дванадесети дом :

Роден психолог,дори да  не може да помогнете,  копаете под повърхността на човешката психика и нейните слаби места. Вие сте страстни и готови да дадете и да пожертвате себе си за това, в което вярвате . Разбирате и приемате други. Много надарени психически, но може да бъдете склонни към неудовлетвореност от "ограничаването" в човешкото тяло. Отрицателните емоции и депресията може да доведе до себе-погубване. Силата си трябва да  използвате в служба на другите, за да  избегнете страданието.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum