Асцендента по знаци

 

Точката  на зодиака , която е на източния хоризонт в момента, в който поемате първия си дъх , се нарича  Асцендент . Това е " изгряващата светлина " на вашия човешки опит и изразяване , това е точката в началото на първи дом на идентичността. Първоначалното време на срещата на Земята и Слънцето и смесването на енергии [ от наша гледна точка ] . Асцендентът е точката на основата на самоличността , или личността , смесване с  която прави самоличността на  Слънцето, Висшия Аз или същността на душата .

 Асцендентът се нарича " прозорец на душата " , защото е тук, да ви донесе вътрешната си същност в лично изразяване , и да се опита да  прояви вашето висше аз . Как изглежда (вашата персона ) и как се справяте сами (вашият- Аз) те се управляват от Асцендента . Вашият външен вид отразява изгряващият знак ( асцендента ) повече от слънчевият знак, и  ако сте склонни да предположите знака на дадено лице ,  по-скоро ще отгатнете изгряващият знак отколкото слънчевият. Той показва личността , начина, по който се представяте и как се проявявате.

 Знакът на вашия асцендент и неговият планетарен владетел ( и) са от голямо значение за разбирането на наталната карта . Владетелят на Асцендента се нарича " Господар” , и се счита от мнозина,че е толкова важен, колкото и слънцето в анализа на диаграмата.Най-отдолу ще намерите,таблица по която,ще можете да си определите асцендента.

 

Овен : Вие сте позитивен и динамичен , с много ентусиазъм. Със силна нужда да постигнете мощна вътрешна енергия , може понякога да забравите нуждите и чувствата на другите . Вие сте нетърпелив и ориентиран към действието , и желаете да опитате неща, които по-малко смели хора биха счели за прекалено рисковани , трудни или дръзки . Вашият подход за подобрение на ситуация е директен и смел , вие рядко се колебаете да действате , и рядко не успявате да постигнете това, което искате , защото не се отказвате , докато не го направите. Спонтанен , импулсивен, понякога трескав и често неспокоен ,  може да ви е  трудно да се концентрирате за по дълги периоди от време. Вероятно имате доста способности или сте умни в една или друга степен . Вие предпочитате да си бъдете сам шеф, но може да бъдете щастлив да работи за други , стига работата да не е неприятна и  шефа да не е арогантен . Склонни да реагирате на тези, които налагат своята власт над вас, особено ако ви се струва несправедливо. Може да бъдете агресивни , избухливи или натрапчиви .

Управляван от Марс , червената планета , много от  Овените  имат червеникава коса , румен тен и много вероятно белег или петното върху главата или лицето. Характерното е че лицето е издължено а устата има завой надолу.

 

Телец : Вие сте търпелив, методичен , лоялен, чувствен и вероятно доста привлекателен. Склонни сте да бъдете прагматичен и материалистичен, социалния статус е важен за вас . Упорито се борите за получаване на това, което искате , вашата упоритост е вероятно да се окаже ключът към успеха за вас. Вашият потенциален провал в постигането на вашите желания е тенденцията да отлагате . Може да бъдете много мързеливи на моменти, а също и инат . Вие сте общителен  [ обикновено ] тих, по ненатрапчив начин , харесващи социални събития  в компанията на добри приятели . Физическият комфорт и удоволствие са с висок приоритет за вас , и  на моменти това може да бъде проблем за вас , особено по отношение на увеличаването на теглото. Също обичате изкуството, музиката и всички форми на красотата,  може да бъдете надарен с богат и резониращ глас. Изявите за вас са важни, и като цяло се стараете да изглеждате добре .

Управляван от Венера , планетата на красотата и любовта , вие сте физически привлекателни , вероятно имате силна физика и отлично ниво на устойчивост и издръжливост .

 

 

 

Близнаци : Вашият подход към живота обикновено е интелектуален, вербален и емоционално откъснат . Имате адаптивна личност  и вашите маниери и говор може да се променят значително от време на време, тъй като сте склонни да подражавате на тези, на които се възхищавате или прекарвате времето си. Можете лесно да правите няколко неща наведнъж , и изглежда не обръщате много внимание на всяко от тях . Вие сте комуникативни и много приказливи обикновено . Дори и ако сте по- спокоен тип, имате интелектуално любопитство за различни теми , да преследвате и усвоявате  информация и опит , както и лесно ще ги споделяте с всички, които слушат. Може да откриете, че е трудно да се ожените, като имате голяма нужда от свобода и независимост, а също и да имате продължителни социални контакти. Вие може да станете много скучен в една връзка, която ограничава  контактите ви  с други хора . Може да бъдете един отличен учител , писател, учен или изследовател , както и сте склонни да имате по- голямо разнообразие от интереси и способности. Имате отлична сръчност , също и художествени умения .Близнаци управлява ръцете и дробовете , които са вашите физически уязвими места.

Управляван от Меркурий , вие сте бърз , неспокоен , често строен и жилав .

 

Рак : Вашият подход към житейските ситуации и предизвикателства е емоционален , вие сте емоционално уязвим и лесно можете да бъдете наранени. Вие сте специален и амбициозен , предпазлив, но сте много грижовни и симпатични , когато вашите грижовни инстинкти се възбудят . Имате магнетична  личност , и вероятно се намират хора, който  изливат сърцата си пред вас, като вие естествено предизвиквате доверие. Но може да бъдете мрачен и силно променлив, и да се нуждаете от грижи и интимност , за да бъдете щастлив. Имате инстинкт да се справяте с обществото и това кара хората да се чувстват специални и обгрижвани, имате и афинитет към децата. Една отлична готвачка и къщовница, ще се справяте добре, ако работите в дома си . Може би обичате водата , и сте щастливи , ако живеете в близост до река , езеро,море или океан. Вашата тенденция е да се ожените твърде късно в живота  и брака може да се основава на нуждите на сигурността , а не на емоционално споделяне, понякога се оказвате емоционално незадоволени. Може да бъдете съпътствани от строги , авторитарни партньори, които са студени или незаинтересовани от вашите нужди.

Управляван от Луната , вероятно имате кръгло лице , бледа , чувствителна кожа и фин косъм , а мъжете могат да бъдат склонни към оплешивяване . Възможна е тенденция за задържане на течности .

 

Лъв : Имате страхотна издръжливост и здравина  и вдъхновявате другите с вашата преданост към принципите и идеалите. Вие имате много енергия и ентусиазъм , и след като сте мотивирани , не се колебаете да  действате . Но лъвът в теб може да те подведе назад като мързел и сладострастие когато  нямате настроение . Вие може да сте склонни към екстравагантност и да надценявате неща , но вие сте искрени в своите страсти . Негативният потенциал за Лъва е нарастване и напомпване на егото, вярата, че вашето мнение е важно и единствено, съзнателно или несъзнателно желание да доминирате , винаги искате последната дума във всичко. Може да се проявите като манипулативен и контролиращ . Въпреки, че сте извън тези неща , може да не бъдете особено настоятелни или пищни , в зависимост от силата и подреждането на вашето рождено Слънце. Вие сте склонни да бъдете погълнати от себе си и е трудно да приемете указания от други, считате го за признак на слабост да поискате или приемете съвети . Най се радвате на компанията на тези, които ви позволяват да блеснете . Вашето естествено творчество прави изкуството, музикта , забавленията и комуникацията естествен избор в живота за вас. Вие сте щедри, топли и приятелски настроени и много популярни като цяло .

Управляван от Слънцето , имате силен организъм и голяма физическа издръжливост . Вашият стил и движение са царствени . Както и  всички огнени знаци , имате склонност към червеното или светъл цвят на косата.

 

 

Дева : Вие имате възможност да се адаптирате към променящите се обстоятелства и различните хора .Обаче, вероятно имате силна тенденция да се оплаквате и да критикувате. Винаги търсите съвършенството , ще откриете , че е трудно да приемете хората и ситуациите такива, каквито са . Практични и консервативни, вие обикновено сте организирани и внимателни към детайлите . Отнасяте към здравето съзнателно , понякога почти маниакално така , че тази черта може да бъде актив , когато  е насочена към обучение за храненето , здравеопазването и лечебните дисциплини. Ако не е насочена положително тя може да се прояви като постоянно притеснение или дори хипохондрия . Много психичен и аналитичен , вие сте отлични при задачи , които изискват организация и внимание към детайла. Научните изследвания са естествени за вас . Искате  да останете зает и полезен , и да има нужда да служите по някакъв начин. Вероятно обичате да готвите и да работите в градината и  го правите с благодат и грижа. Много чувствителни , изтънчени и разумни , не харесвате грубостта и простащината .

Управлявана от Веста  съвместно с Меркурий , външния  вид като цяло е педантичен , изтънчен и деликатен, обикновено ръцете са стройни и красиви  и сте много сръчен , наслаждавате  се на всяка работа с ръцете .

 

Везни : Вие сте очарователен , учтив и любезен ,  посветен на пускането най-доброто от вас напред . Обикновено енергични и ориентирани към успеха, вие сте " човека личност" , като  хармоничните взаимоотношения са с висок приоритет за вас. Обикновено лесно се разбирате с другите , имате дух на сътрудничество и дипломация , и сте готови да правите компромиси , за да запазите мира . Физически привлекателен , а вероятно и обичате хубавите дрехи и елегантните украшения . Може да бъде артистично талантливи , или най-малкото сте много благодарни на всички форми на изкуството и красотата , вие се управлявате от планетата на любовта и красотата . Имате силно развито чувство за справедливост,  едно от малкото неща, които ще направят да се " наежите" е  несправедливостта. След това този,който го е извършил  ще откри пословичния " железен юмрук в кадифена ръкавица " , непоклатимият аспект на Везни . Вие сте вероятно начетен и ясен , независимо дали сте или не с висше или обикновено образование. Вие обичате книгите, музиката , изобразителното изкуство , дизайна и архитектурата.

Управляван от Венера, попаднете толкова привлекателен , щедър и очарователен . Имате топла усмивка , и може да накарате хората да се чувстват комфортно във ваше присъствие. Може да сте склонни към наднормено тегло , обичате богати храни и имате не приязън към упражнения.

 

Скорпион : Вие имате естествена харизма , хората са привлечени към вас като магнит , за да разберат дълбочината и силата на вашата личност. Вие сте доста уязвими емоционално , но може да го скриете зад загадъчност , която добавя само още мистериозна привлекателност. Вероятно сте много по- упорити , отколкото изглеждате, може да имате издръжливост и твърдост , които може да достигнат до усещането за мисия. Никога не се отказвате от една цел , ако има и най-малката възможност тя да се осъществи . Може да се окаже трудно да промените мнението си или целите си. Може да бъдете много добър в научните изследвания, защото умеете да търсите неща , и по своята същност , не оставяте нищо по средата , и не вярвате в половинчати мерки . Вие търсите  абсолюти , и сте склонни да виждате нещата като черни или бели , без сиво . Амбициозни и енергични, когато търсите материално изобилие , както и психическо и физическо предизвикателство . Може да сте спокоен тип, но можете да бъдете и много смели в действията  или пътя си ,  може да издържите на опасности и кризи , които биха унищожили всеки друг. Само- трансформацията вероятно ще продължи през целият ви живот  и може да имате близки срещи със смъртта или загуби , може би многократно. Вашите лечебни сили са доста забележителни и се възстановявате твърде бързо. Може да бъде много адаптивен психически . Много проницателен , запален наблюдател и хитър спекулант .

Управляван от Плутон , вие най-вероятно имате тъмна коса и очи , големите хипнотични очи са доста характерни . Имате силна физика и огромна издръжливост, и сте емоционално интензивен.

 

Стрелец : Вие сте независими и свободолюбиви и приспособими към много ситуации и промени. Отличните решения идват естествено , и  се справяте с кризите решително и спокойно , като контролирате  ситуацията , когато нещата изглеждат най- хаотични . Вие сте склонни да бъдете весели , толерантни , щедри и великодушни , жизнерадостни , често имате много голямо количество добър късмет . Философски мъдри, вдъхновени и интелектуално любопитни , може често да бъдете търсени за съвет  , тъй като хората усещат че имате дълбоко , вродено разбиране за живота. Вие сте склонни да обещавате повече, отколкото може да изпълните , или просто отлагате , докато не е станало твърде късно. Като цяло изключително честен, не харесвате измамата , но вашата откровеност може да бъде тъпа и нетактична в пъти. Може би сте прибързани и импулсивни , но въпреки това сте искрени и вдъхновени в своите решения. Отлични за учители , писатели и издатели , журналисти и други професии , които включват пътуване и човешки отношения.Склонността ви към прекомерно снизхождение може да доведе до наддаване на тегло и здравословни проблеми.

Управляван от Юпитер , Стрелците са склонни да бъдат високи , а понякога също така и големи . Вие вероятно имате забележително  чувството за хумор , сърдечен смях и  драматичен усет. Обичате да пътувате и местата на открито , имате афинитет към конете.

 

Козирог : Вие сте енергични, успешни - ориентирани и дисциплинирани , с огромна издръжливост и търпение, когато се фокусирате върху една цел. Амбициозни и конкурентни , можете да поеме отговорност и лидерство лесно , и много надеждни при изпълнение на каквито и да е ангажименти които сте поели да  направите. Властта ви идва естествено ,  много способни ръководители или мениджъри , разумни , практични и решителни . Социалния статус е важен фактор за вас и вашето чувство на стойност зависи до голяма степен от получаване на почит и уважение от вашите колеги или съвременници. Нуждаете се от почтеност, чест и много високи лични стандарти  и очаквате много от себе си, често се чувствате недоволни от някой части  на личността си , които не са "мярка за нагоре" на вашите очаквания. Вие може да практикувате в най-строго себеотрицание , и да изоставите хедонистичните идеи. Страховете и несигурността , съмненията относно адекватността ви,ви измъчват , особено в младежките години . Както пораснете и  спечелите мярка за контрол и майсторство в живота и ситуациите на избрания път , вашата гледна точка се подобрява и вие ставате по-спокойни с това кой сте.Вярвате в упоритата работа и придавате стойност само на нещата, които сте спечелили чрез собствените си усилия .

Управляван от Сатурн , вие сте склонни да имат чувствителна кожа , фин косъм и хубави зъби , вероятно е по някое време в живота, да  счупите кост . Хранителните ви навици са  по-скоро свободни , така че с теглото рядко ще имате проблем ,упорита работа вероятно ще ви държи във форма.

 

Водолей : Вие сте идеалист , интелектуалец и независим, самостоятелен, емоционален и много вероятно ексцентричен по някакъв забележим начин . Оставате готов под налягане и  се справяте с внезапни удари и неочаквани промени лесно. Цените приятелството с всичките му плюсове и минуси приемате хората, тъй като сте свикнали с всичките им странности , зачитате индивидуалността и уникалността. Вие сте склонни да държите упорито на вашите идеи и идеали , и е трудно за всеки да промени вашата гледна точка. Ориентирани към бъдещето ,  вероятно сте мечтател , с идеали за равенство, индивидуалност и универсално братство . Вашата личност може да бъде променлива и непредсказуема , но в основата  си чувството ви за цел рядко се променя. Вие сте привлечени към необичайни, странни ,  атрактивни неща това  ще ви доведе на някои много интересни места. Може да бъдете много аргументирани , а понякога и да влезете в ролята на " адвокат на дявола " само за целите на един разговор . Понякога казвате или правите неща просто да предизвикат шок ефект. Вие може да бъде непокорен или обратното, не приемате някой да има власт над вас. Имате нужда от голямо количество лична свобода , така че е разумно да си изберете половинка , която желае да се наслаждава на свободни отношения и на взаимна независимост.

Управляван от Уран , вие сте електрически, сдържан и безличен , може да имате един необичаен външен вид по някакъв начин. Може да привличате внимание. Вероятно къдрава коса. Вие имате възможността да промените външния си вид доста бързо , в зависимост от вашето настроение и каприз.

 

Риби : Вие сте чувствителни и емоционални , много състрадателни , а вероятно и срамежливи . Вашият характер  обикновено е приятен и сте приспособими към променящите се обстоятелства , но все пак можете да бъдете изключително силни и решителни. Често не сте това което изглеждате , има нещо мистериозно , неуловимо или илюзорно , дори обаятелно във вас. Може да бъдете доста емоционално чувствителни , артистични , поетични или музикални . Много интуитивни , много уязвими , може би наивни , вашата дефиниция за реалността може да бъде доста по-различна от стандартното и не може да бъдете разубедени за вашата реалност. Вероятно десният ви мозък е по развит, и възприемате повече измерения на реалността , отколкото тези около вас , затова те не могат да ви разберат. Вие сте склонни да приемете това, но може да  се почувствате изолирани или да се само съжалявате . Депресията и пристрастяването са опасни  за вас и  трябва да се  пазите . Саможертвата и мъченичеството са също природни капани . Вашият подход  често е директен отколкото конфронтиращ .

Управлявани от Нептун , може да имате благ , почти ефирен характер, финес , вероятно сте с меки, одухотворени очи , и често малък ръст. Много чувствителни към всякакви лекарства. Може да задържате течности.

Макар по стандартната астрология,асцендента, описва външността,от моят опит като астролог,бих казала,че по скоро слънчевият знак прави това. Асцендента описва,характера,това което е вътре във вас.

  Таблица за определяне на асцендента

Изберете от най горния ред вашата зодия и след това,проследете по часа си на раждане реда.

знак
овен
телец
близнаци
рак
лъв
дева
везни
скорпион
стрелец
козирог
водолей
риби
4.00-6.00 Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
2.00-4.00 Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей
12.00-2.00 Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог
22.00-24.00 Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец
20.00-22.00 Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион
18.00-20.00 Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни
16.00-18.00 Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв Дева
14.00-16.00 Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак Лъв
00.00-02.00 Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци Рак
10.00-12.00 Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец Близнаци
8.00-10.00 Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен Tелец
6.00-8.00 Tелец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби Овен

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
25 дни
Powered by Saxum