Меркурий в домовете

 

 Меркурий

Господар Близнаци и трети дом

Управител : Близнаци

Заточение : Стрелец

Екзалтация : Водолей

Падение : Лъв

Oрбита : [ елиптична ] 88 дни [. С ретроградното движение  отнема около една година, за да пресече зодиака ]

Това е най-близката до Слънцето планета и следователно никога не е на повече от 28 градуса от слънцето.

Завъртане: 59 дни Средно дневно движение 1 градус 23 минути.

Плътност: 5 1/2 пъти от тази на водата

Цвят: светло жълт до кафяв

Температура : 400 C  от осветената страна до -170 градуса по C на тъмната страна .

Преминаване през знак  3 1/2 седмици, когато е директен , от 8 до 10 седмици, когато е ретрограден .

Няма луни. Нейният размер е приблизително колкото нашата Луна .

Той е студен , магнитен и двуполов [ определя се от пола на знака който заема . Той е сух в мъжките знаци, влажен в женските . ]

Също така се нарича : Хермес ; Пощальона на боговете

Господар на : оръжието, ръцете, раменете , дихателната система , езика, тимусната жлеза , нервната система , сръчността , съзнателния ум .

Също господар на : Комуникацията, говоренето, писането , съобщенията, телефоните , интелекта , разума , езика, красноречието , артикулацията , хартията, подписване на документи , писма , списания , книги , допира, ловкостта , транспортни , туристически , кратки пътувания , роднини , братя, сестри , съседи , непосредствено съседство , сряда, живак, Години от 7 до 15 , и числото 5 .

В предмодерната Астрология на Meркурий му бе дадено да господства над знака Дева и шести дом . Много астролози го съ-господстват с други " планети "  , но няма консенсус по това . Някои казват, че е Хирон , други казват Трансплутон [ наречен Вулкан , Персефона и други имена от различни писатели ] . Аз използвам астероида Веста като владетел , на теория, планетата , която се образува астероидния пояс [ наречена Малдек ] е естествен владетел на Дева . Веста е била център на тази планета и  символиката и се вписва в Дева перфектно.

Добре позициониран Meркурий дава лекота на говора, сръчност , логически и разумни решения .

Неговата функция е развитието на способността да се наблюдават  причините.

Ключови думи са : блясък, бодрост , гъвкавост , изразителност , анализ , дейност, бързина , спонтанност , ентусиазъм , желание , непоследователност , нерешителност , безпокойство. Логика , интелект , комуникация и вербално изразяване. Мисъл . Идеи. Светлината на ума, директен глас .

 Позицията на Mеркурий в картата по дом, показва какво мисли и говори  родения и къде ще получи своите идеи ; къде умът е много активен , сортиране , класифициране, анализиране , като се свързва и с общуването , което е с опит в делата на този дом . Неговата позиция по знак показва навиците и способностите на мислене , капацитет за формулиране на идеи и вербализиране на мислите.

Когато Меркурий е ретрограден в картата това показва, интроспективен и субективен ум, склонен да мисли повторно върху неприятни преживявания. Мисловните процеси са по- подсъзнателни,  не са подробно ориентирани нито изразителни . Тези индивиди са по- плахи и резервирани .

 

 Меркурий в домовете

Меркурий в Първи дом:

Вие сте много вербални и комуникативни, представителни с бърз ум . Може да сте склонни да  измервате вашата стойност по броя на приятелите , които имате. Ще сте наясно с тенденция да говорите прекалено много и да доминирате в разговорите . Вие обичате да се учите [ и начина да учите е чрез слушане ] . Обичате нови преживявания и пътувания . Може да  чувствате че сте циганин по душа . Може да бъдете забавен и сте почти винаги  добра компания .

Меркурий във Втори дом:

Вие имате добър ум за бизнес.Склонни сте да мислите линейно ,  практични и консервативни , винаги вдигащи шум  с продуктивни идеи. Вие ще се справите добре в дадена професия , където се изискват вербални умения. Продажбите , особено на недвижими имоти или изкуство, ще бъдат отлична професия за вас. Може да печелите чрез писане, говорене , комуникации или секретарска работа. Вие отдавате голяма стойност на интелекта, обучението и комуникацията.Много сте опитен с ръцете и може да бъдете талантлив в занаятите и изобразителното изкуство. Може да имате хубав глас за пеене или да бъдете надарен оратор .

Меркурий в Трети дом:

Вие обичате да учите и да разпитвате и  винаги питате и търсите , като  използвате ума си за научни изследвания . Наслаждавате се на  комуникацията във всичките и форми; говоримо и писмено , чрез компютри и т.н. Умът ви е активен, винаги търсещ нови знания и опит. Обичате да пътувате . Вие се отнасяте добре с младите хора , много лесно общувате с тях . Вероятно сте запален читател и опитен писател.

Меркурий в Четвърти дом:

Умът ви има тенденция да се спира на въпросите за сигурността; дом, семейство , и вътрешните работи . Във вашите мисли има реални ценности и чувства ,  вие сте високо възбудим и нетърпелив , често раздразнителни . Необходимо е да се научите да се отпускате и да не се стресирате за малки неща . Интересувате се от историята, миналото , носталгията и това може да продължи през целия ви живот. Много промени на местожителството.

Меркурий в Пети дом:

Може да изразите чувствата и емоциите си и да ги облечете в думи . Това може да ви дава усет за драматичното , публичното говорене , писане, поезия и изкуство . Вие сте горди от съзнанието си и се наслаждавате да го използвате , решаване на пъзели или всякаква творческа умствена дейност. Умът ви е фокусирана върху любовни афери от рано в живота ви. По-късно сте склонни да се спрете на потомството  [ дали на тялото, ума или емоциите им] , с тенденция да се притеснявате за тях.

 

Меркурий в Шести дом:

Вие сте опитен в използване на ума си по аналитичен начин , винаги проницателно . Един експерт по контрол на качеството, може да забележите всеки дефект всеки път . Може да бъдете много добри , когато става дума за въпроси , свързани със здравето , емоционални или физически проблеми и ще се справите много добре в кариера , свързана със здравето , особено с помощта на  ръцете , като например масажист или физио- терапевт . Здравето би могло да бъде неблагоприятно засегнато от негативни мисловни модели , нервната ви система се нуждае от специален режим , особено приемане на витамин B . Безпокойството в ситуациите на работното място може да доведе до много промени в заетостта ви.

Меркурий в Седми дом:

Бракът може да се основава на съвместими модели на мислене , а не емоция. Вероятно е да се омъжите за някой по-млад , или да имате партньор, който е с бърз ум , буден и интелигентен . Обичате да общувате и да  обсъждате идеите си с други хора . Вашите идеи са винаги справедливи и безпристрастни , особено когато става въпрос за други хора и  хармонични отношения . Вие ментално сте най-добре , когато общувате с другите.

Меркурий в осми дом :

Имате много аналитичен ум , и той взима превес в обмислянето на практически решения. Вашите идеи са насочени далеч от повърхностни въпроси, вашият  интерес  е в дълбочина към психология и окултни и мистични теми. Възможностите за наследство , може да имат юридически усложнения, или въпроси, над споделените ресурси. Пушенето не се препоръчва с това разположение .

Меркурий в Девети дом :

Вашият ум и мисли винаги гравитират към това, което е трайно , вярно , или по същество. Философията и религията са теми, които често занимават вашите мисли . Можете да пътувате далеч и често. Вашите идеи са винаги до точката на откровение , никога не сте повърхностен. Може да имате и разногласия със законите.

Меркурий в Десети  дом:

Умът ви е стабилен и тревожен  и ще спечелите признание чрез говорене и писане . Когато става въпрос за бизнес и кариера , имайте предвид, че просто не може да помогнете, но се грижете за бизнеса. Вашите мисли и идеи са практични , и  ясни с переспектива, някаква форма на управление или надзор е много вероятно да работите . Знакът и аспектите могат да кажат много за цялостния ефект на това разположение , тъй като Меркурий отнема от енергията на тези,с който се свързва .

Меркурий в Единадесети дом :

Умът ви работи над хуманитарните ценности и мислите за това, което може и трябва да бъде направено. Идеи , свързани с работа по групи и цели, които правят вашата вътрешна визия реална, са естествени . Вие сте добър в пускането на вашите идеи, за да работят в света , което прави мечтите реалност. Вашите приятели често са по-млади от вас , а често и вашата връзка с тях е по скоро на психична отколкото на емоционална основа. Целите си постигате чрез използване на ума.

Меркурий в Дванадесети дом :

Умът ви е коварен , потаен , естествено се интересувате от всичко, което е психологическо и под повърхността на нещата. Вие може да имате трудности с изразяването на чувствата и липса на самочувствие , но да криете този факт .Възможно е роднините да не ви разбират, не ви оценят или не се отнасят така както трябва. Идеите за саможертва и състрадание , както и как да служите и помагате на другите , това е което сте склонни да  мислите.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Телец
Слънце в Телец
Стрелец
Луна в Стрелец
14 градуса
Пълнолуние
Пълнолуние
16 дни
Powered by Saxum