Луната в домовете

ЛУНА

 

Наречена по-малкото светило

Господар на  рак и четвърти дом

Орбита 27.3 дни ; средно дневно движение  13 градуса 10 минути. на дъгата

Премества се през знак за около 2 1/ 2 дни

Управител Рак

Заточение : Козирог

Екзалтация : Телец

Падение : Скорпион

Господар на : корем , гърди , течности [ особено телесни течности ] , майката , обществени, жените като цяло .

Свързана е с паметта , защитата, храната , възприемчивостта , впечатленията , интуицията , плодородието , майчинството,емоциите , настроенията , усещанията , съчувствието , подхранването , понеделник , сребро, нощ , числото две .

Символизира личността , подсъзнателните предразположения , нашите инстинктивни реакции.

Наречена "Сбора на последните от нашия живот " преживявания " .

Домът, в които Луната се поставя в наталната карта показва къде сме успели да покажем достатъчно емоции в минали животи , и  в този живот, нашите емоции имат пълна власт .

Луната е пасивна , променлива , по- непостоянна , отколкото всяка друга планета. Тя е приемник на енергия и отнема от характера на знака , когато е в съвпад с планета  .

Елементът на знака на луната представлява хармония от миналото , която се проявява автоматично ,  усещането е такова, че човек трябва да е наясно ,и  да се чувства емоционално сигурно. Този елемент , и преживяванията , свързани с него се захранват от нуждата да се чувстваме прави за себе си. Чрез такива начини на себеизразяване ние задоволяваме дълбока вътрешна потребност , която може да даде стабилност на цялата ни личност. Елемента на Луната също показва как реагирате инстинктивно за всички преживявания , с каква енергия вие спонтанно коригира себе си и потока на живота.

Емоциите са уредени от Луната. Тя показва връзката майка / дете , начина, по който мислим за/ и чувстваме  майка си , но не е задължително вярно да е свързано с характера на майката . В хороскопа това показва как се отнасяте с майка си , в графиката на един мъж може да се посочи връзката с жената [ заедно с Венера ] , и във всички диаграми как се отнасяте с жените като цяло.

Тя е свързана с наследствените тенденции, в ранната детска възраст от раждането до седем годишна възраст.

Роли и функции :спомени, инстинкти и източници на емоционална сигурност , началото на заобикалящата ни среда , от която идваме . Нашите  години на  образование и подкрепата която сме получили [ или е липсвала ] . Майката , емоционалните корени . Това , от което сме излезли .

Луна без курс

Луната се движи през всеки знак за около 2 1/ 2 ден , както е посочено по-горе. Като го прави така че има аспекти [ ъглови взаимоотношения ] до други планети . От момента, в който прави последния си основен аспект с даден знак, докато не влезе в следващия знак , че се казва, че е " без курс " . Този период може да продължи няколко минути или един или два дни , в зависимост от позициите на другите планети в момента .

През това време може да се чувствате без посока , или в свободно падане . Действията , предприетите  решения , направени в този момент може да доведат до неочаквани и често нежелани резултати. Нещата започнали по това време често се оказват зле след страхотно чувство за неудовлетвореност, забавяния , както и разходи на усилията. Поради това не е добро време да се вземат решения , подписват договори , или за започване на нови проекти. Това е идеалното време да се съсредоточите върху центриране и насочване на вниманието навътре във вас. Може да бъде добро време,  да придобиете някой активи, или други дейности , където неочакваният елемент може да бъде добре дошъл .

 Луната  в домовeте

Луна в Първи дом :

Вие винаги изглежда  се оказвате в центъра на нещата, с подкрепата на хората около вас . Хората са привлечени от вас като с магнит , усещайки , че сте грижовен и подкрепящ човек . Вие рядко ги разочаровате .  С нежни сърца , леки и приятни , и хората почти винаги реагират естествено на тези качества. Податливи да изживеете емоциите на момента , имате силно въображение и голяма чувствителност към заобикалящата ви среда . Вероятно силна връзка с майката.

Луна във Втори дом:

Привличате към вас,хубавите неща , комфортта и подкрепата от която имате нужда . Необходимо е да си осигурите материални неща , за да се чувствате емоционално сигурни. Собствената ви способност за печалба може да се прояви в осигуряването на подкрепа и насърчаване от другите, може би чрез храна , или нещо което не се  налага да правите в  дома, с децата , или с публични стоки.Дневен център или кетъринг бизнес , например, биха били естествени за вас. Може да цените грижите и споделянето над повечето неща . Имате нужда от сигурен и удобен дом . Финансовите нагласи и условия могат да се променят ,често при вас.

Луна в Трети дом:

Трябва умение за тласкането на чувствата на една група в думи и може да служите като учител или говорител . Комуникацията е област, в която може да получите помощ и подкрепа от приятели и колеги. Историческите идеи могат да ви заинтересуват . Чувствителни с  неспокойно въображение  , може да бъдете поет или музикант , изразяващ емоции с универсална привлекателност . Преподаването ,себеизразяването и комуникациионите умения с младежи ще бъдат  възнаграждение за вас. Може би не харесвате рутинната , предпочитате да " вървите с течението " . Ще се учите най-добре чрез слушане , а не четене .

Луна в Четвърти дом:

Началото е от първостепенно значение за вас, и ви дава много енергия, което го прави удобно и приветливо. Можете да потърсите  от дома и семейството си  подкрепа и насърчение. Историята , лично или по друг начин , ви интересува , и сте склонни да бъдете носталгични. Емоционалната сигурност е от съществено значение за вашето благополучие , и имате нужда от стабилен дом, за да бъдете щастлив. Привързване чрез майката , но може да има тенденция да бъдете твърде прикрепен към нея. Вие сте много грижовен и топъл, вероятно любител на музиката , и най-вероятно отличен готвач. Имате вътрешно желание за мир, но може да се наложи да  отидете отвъд личността си, за да го намерите .

Луна в Пети дом:

Имате поетично въображение и много чар. Вие се чувствате  най- изразително , когато сте подтиквани  от група или  среда,  която  чувствате  поддържащо. Може да се насладите на групови спортове или работа с деца или животни. Творчеството и всички негови прояви са много важни в живота ви . Знаете  как да играете и да се забавлявате , добри родители , но може да се окаже трудно да пуснете детето , когато му дойде времето. Силно емоционални и нежни , дълбоко романтични .

Луна в Шести дом:

Вие като цяло  намирате подкрепа от страна на другите по въпросите на здравеопазването , храненето и областите , в които обслужването или вниманието към детайла са с по-голямото фокусиране. Може да се наслаждавате на работа с група от хора, където може да упражнявате своя разум. Здравето , по-специално на стомаха , може да бъде засегнато от силни емоции . Подхранващите и поддържащите качества при вас са силни , може да имате дълбок интерес в майчинството и обслужването . Вероятно сте отличен готвач.

 

Луна в Седми дом:

Вашите приятели , партньори и отношения означават много за вас. Те са основен източник на сила , а вие винаги гледате към тях за подкрепа и насърчение. Вие сте наистина  социално същество и няма  съмнение, че ще вплетете този факт в своя начин на живот. Вие сте чувствителни и отзивчиви към нуждите на другите . Може да има партньор, с променлив характер .

Луна в осми дом:

Много чувствителни към социалните течения и социалните изисквания , може да бъдете прекалено уязвими. Вие сте много емоционални и имате дълбок интерес в не- физичната реалност и опит. Вашият запален бизнес ум никога не е по-остър , отколкото, когато  работите с или за други лица; групи или корпорации. Вие сте велик в намирането на не- нужното и неговото изкореняване , и вашите действия  получават подкрепа от хората около вас . Вие може да участвате в посвещаването на другите.

Луна в девети дом :

Мечтите и виденията могат да бъдат от голямо значение за вас , защото, имате възможността да мечтаете истински. Възприемчиви към супер - съзнателните състояния на ума , ще откриете вашата вътрешна философия чрез чувствата и предаността. Вашата честност и истина е нещо, което усещат и другите във вас и ви подкрепят. Може да откриете себе си в преподаването или ръководството на  групи по въпросите на религията и философията. Пътуването , особено с други, е сигурно . Много разнообразни преживявания .

Луна в Десети дом :

Имате естествено прозрение и разбиране за това, какво обществото иска , и  успявате в професии , които се грижат за обществото. Вашата кариера получава подкрепа от други хора , и се чувствате като у дома си като вземате  практични и управленски решения . Репутацията е много важна за вас, и вашите чувства и емоционално удовлетворение са обвързани с вашите постижения. Гледате на работата си като на сила и насърчение. Може да промените кариерата си много пъти в търсене на успех и признание , което може да бъде постигнато , когато е за цел, отвъд вас.

Луна в Единадесети дом :

Трябва да сте част от група и черпите сила и насърчение от вашите приятели и познати . Работата с други хора , особено в обществените или хуманитарни сектори , е добра за вас . Може да  израснете чрез превръщане на идеалите в реалност. Вие имате много приятели , особено от жените, които са полезни за вас . Създавате силни емоционални връзки с вашите приятели, които стават като семейство за вас.

Луна в Дванадесети дом :

Вие сте емоционални и субективни, с много активно подсъзнание , отворени за чувствата и инстинктите на другите. Психологията , по-специално работа в група , е област, където ще намерите подкрепа и насърчение. Може да откриете себе си в консултирането или служенето на другите , като им помагате да разберат и приемат живота си . Имате дълбоко състрадание и служите на тези, които са ограничени или наскърбени,като духовна компенсация . Тайните отношения биха могли да бъдат източник на страдание.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
26 дни
Powered by Saxum