Астрология

Астрология за начинаещи и напреднали.

Проучването на небесата вероятно датира от времето когато първите хора едва са почнали да се изправят и  да гледат към небето, започнали да забелязват сезонните промени и циклите на Луната и как тези промени повлияват или съвпадат със събития в живота им. Различните древни култури използват най-различни методи, с различна сложност или простота, но всички те са имали своята звездна ерудиция, техните митове, ритуали и свещени истории.

Думата  астрология  буквално означава звездна беседа. Със сигурност не е преувеличено да се каже, че астрологията може да бъде най-старата наука в съществуването на нашата планета. Астрологията е, като да учиш днес едновременно изкуство и наука. Така да се каже, тя напълно ангажира и двете полукълба на мозъка, рационалното и интуитивното. Това е брак на астрономията и митологията. За да станете добри в астрологията е наложително да се направят точни диаграми, който изискват обективно наблюдение и точни изчисления. Тълкуването почива върху богатството на натрупаните наблюдения, мъдрост и старателно изучаване; познания за митове и символизъм и загадъчната и неуловима способност да намерите теми, синтези и да се възползвате от цялостната картина, която е уникална за всеки отделен човек в пространството и времето.

Предположението, че зад  използването на астрологията не е, че планетите ни контролират на небесата, за да определят или насочват живота ни. А е по-скоро концепция релативистична, че Вселената е интерактивна енергия континуум или по-точно, по- голяма холограма. Всяка частица съдържа, отразява и взаимодейства с целия модел. От там и древният херметичен принцип: Каквото горе, такова и долу. Какъвто и енергиен танц да се извършва в небесата, резонира и отразява енергиите, а те движат живота ни. Целта на изучаването и прилагането на това знание в живота ни, увеличава самосъзнанието и психологическата интеграция т.е.цялостност. Така че, вие  ще знаете правилният сезон, кога да сеете и да жънете и кога да си починете. Или да го кажем по друг начин, за да можем да танцуваме в живота, в ритъма и хармонията на съществуването си.

В момента, на физическото раждане, началото е  белязано от първата глътка въздух, то отразява и отпечатва вашият космически код, вашият модел на израстване или план на живота. Това е вашият собствен уникален енергиен подпис и въплъщава миналото на душата, вашият път или цел, силните ви страни, предизвикателствата, наклонностите и специалните способности. Този модел се разкрива в рождената карта и предлага много ключове за решаването на трудностите и интегрирането на всички аспекти във вашето същество. В символична форма, наталната ви карта ви разкрива много от тайните на времето и ключове за самоопознаване, най-добрите възможности за използване на вашия собствен специален артистизъм или гений, както и изпълнението на най-високия ви потенциал.

От решаващо значение в изучаването на този материал е,  да се избягват някои клопки. На първо място  позитивното/негативното мислене. Ако, например, сте имали няколко познати от определен зодиакален знак, които са ви разочаровали или разочароват или просто не са били съвместими с вас, може да  решите да не правите като този знак. Погледнете в собствената си диаграма, където е този знак, планети или чувствителните точки и вие ще намерите някаква част от себе си, която се опитвате да потискате или отхвърлите. Осъзнайте, че всички ние имаме всички качества в рамките на нашия модел, както и на всички планети и неподвижни звезди. Всеки от нас има от целия модел и все пак всяка графика е уникална. За да решите, че някаква част от цялото  и отречете присъствието и в рамките на своята личност не е емоционално зряло, това ще намали и ограничи свободата ви на изразяване на мнение, както и на вашия стил в отношенията.

Капан номер две е да се чувствате „забити“ с трудни аспекти или  обречени от звездите. Както беше обсъдено по -горе, звездите не правят нищо за нас. Някои неща в дадено лице или форма са  засегнати. Нашата височина, цвят на очите, нашите наследствени черти са даденост. Кои сме ние, наше собствено творение и живота ни е дар от Твореца. Погледнете диаграмата си като на "Ръководство на потребител", за инструменти на строител или палитра на художник, което се намира във вашата ДНК. Вие сте художника, тази таблица може да ви даде много улики и откровения за това как да използвате вашето вродено оборудване, вашите инструменти, четки и бой. Ние всички имаме много неоткрити способности вътре в нас  и всеки от нас има силата да създаде живота, който иска, с правилно използване на ум, воля и въображение.

Друг често срещан недостатък е да се тревожете, при вида на празните домове в рамките на вашата диаграма. Повечето хора имат празни домове. Това не означава, че животът ви е празен в тези области. По- вероятно е да се каже, че тези домове ще имат лесен, естествен поток и следователно няма да се нуждаят от много фокусиране. Един пример е  поговорката: Ако обувките пасват на краката, ние ги  забравяме. Моделите на диаграмата, обозначават някои неща, които могат да бъдат доста сложни. Основните модели се обсъждат на страниците на аспектите. Фокусираният дом или подчертаните домове, показват областа от живота, която ще бъде на основен фокус, внимание и енергия.

Целта на тези статии е, да се повиши осведомеността ви в областта на астрологията и разбирането и, както и да ви се даде възможност да приложите тези знания в собствения си живот. Намерението е, да се направи този текст толкова прост и ясен, колкото е възможно, така че да е достъпен за хора, които нямат познания по астрология.

За да си направите  наталната  карта трябва да знаете  датата, часа и мястото на раждане. Най-добрите източници за времето на раждане са болницата или в регистрите за раждане. За България това рядко е приложимо. Най добре е споменът на някой който е присъствал на раждането. Спомените на майките може да не са много надеждни, тъй като те често не са наясно с времето по време на раждането.