Четене на натална карта

Има много,сайтове в интернет,където без особени знания,може да си съставите диаграма като въведете рождените си данни/дата,час,място на раждане/за ваше улеснение,ще ви препоръчам:

www.astro.com

Друг вариант е да си изтеглите програма,за начало може да ползвате, една лека руска програма:

http://astrozet.net/downloads.html

Когато за първи път се вгледате в наталната си карта обикновено е неразбираема за вас. Дори и въоръжени  с всички инструменти под ръка , символи и ключови думи , едва ли ще знаете от къде да започнете,за да има смисъл от нея и да  разберете какво може да ви каже . Следват някои прости стъпки, който ще  ви преведат през процеса на дешифриране и значение.Силно препоръчително е да започнете  с една тетрадка , където да си запишете всички ключови думи, ролите и функциите , които  чувствате,че най- силно се отнасят за вас и  живота ви, които ще събирате  преминавайки през различните страници. Моля, опитайте се да бъдете честни със себе си за чертите, които може да ви изглеждат някак "нежелани " за вас. Не забравяйте, че всички качества , които изграждаме , изпълняват важна функция , въпреки че не можете да ги разпознаете в момента . Направете всичко възможно,забравете за преценките за добро или лошо, и бъдете само страничен наблюдател през този учебен процес. На финала на това пътуване , когато четете  вашите бележки , трябва да имате отлична възможност да се справите с четенето на вашата натална карта.

След като сте съставили картата си,  вижте къде е слънцето във вашата диаграма, погледнете статията за Слънцето , намерете раздела , описващ неговият дом и  , имайте предвид това, което пише  за вас. Не забравяйте, че всяко разположение може да означава много неща, и ние се стремим да съберем тези, които по-специално се отнасят за вас . Ако има качества, които не ви изглежда,да се отнасят за вас или не сте сигурни ,  направете си забележка на тях.  Винаги може да ги " изтриете " по-късно , ако смятате, че не са от значение .

Следвайте същата процедура с Луната , като си отбелязвате, кое се отнася за вас .

След това погледнете значението на знака на вашия асцендент , и след това на планетата , която управлява този знак . Тя се нарича " господар " , и е с много голямо значение за вашата личност и маска. Отбележете вашият дом и вижте интерпретациите.

Тези три тела  , Слънцето , Луната и Асцендента , са основните индикатори в диаграмата. Само с толкова приблизително информация, вече имате доста показателна " картинка "  на вашия астрологичен профил.

Минете през планетите и астероидите и следвайте същата процедура с всеки .

След това погледнете аспектите . Това е сложна процедура , като енергийния модел във всяка таблица е уникален . A запознаване с основата на нумерологията е от полза за разбирането на аспектите , но не е от съществено значение . Полезно е да видите по колко съвпадения от всеки вид аспект се появяват във вашата карта , а след това обърнете внимание какви са основните аспекти който имате . След това погледнете какви видове аспекти имате между различните планети и точки , водете си  бележки за техните значения . Страницата Аспекти дава основните значения на тях.

След това направи " разбор " на елементите и формите , за да видите кои са най-силни и кои са най-слабите във вашата диаграма , и обърнете внимание на тълкуванията .

Тази стъпка може  окончателно , да ви покаже основните теми във вашата диаграма . Първата стъпка в този процес е е да минете през  всички съответни номера за всяко разположение, с помощта на Картата със символите/по долу/ като ключ . Например , ако имате Слънце в Телец в осми дом , вие ще обърнете внимание на 5 [ за Слънцето ] , 2 [ за Tелец ] и 8 [ за дома ] . Направете това за всеки елемент  във вашата диаграма , а след това  продължете с луните възли , за които ще имате само две числа , знака и дома . Търсете за числа и комбинации от числа , които се появяват най-често , и  правете забележки на техните значения , използвайки хармоничните ключове на числата. След това обърнете внимание дали вашите аспекти съответстват и разкриват преобладаващи едно или две хармонични числа , и  вземете под внимание тези, също така и направете бележки на техните значения. Когато сте идентифицирали една или повече теми, по този начин, след това вижте как планетите са разположени, преобладаващите хармонични връзки в основните аспекти в моделите на диаграмата.

В този момент процесът става твърде индивидуален за да се  правят смислени общи твърдения , но от времето, когато сте направили това , до сега вече ще имате доста по- добро разбиране на начина, по който да учите вашата диаграма , а интуицията ще ви осигури много прозрения. Това е непрекъснат процес , вашата карта винаги ще разкрива все повече за вас, когато вие я изучавате , така че никога няма да е завършена напълно , докато вие не решите. Така да се каже , винаги има какво, за да се учи от картата , без значение колко дълго  е то.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
25 дни
Powered by Saxum