Северен и южен лунен възел

ВЪЗЛИ НА ЛУНАТА

 

 Възлите на Луната не са обекти в пространството, а енергийни точки на баланс, където пътя на Луната пресича еклиптиката [ пътя на Слънцето] Точката на пресичане в северните ширини се нарича Северен възел, или традиционно Главата на Дракона,  точката на пресичане в южните географски ширини е Южния възел, или опашката на Дракона. Тяхното значение  астрологически е на кармата [южен възел] и дхарма [Северен възел].

Южен лунен възел:

Кармата е енергията, създадена от минали действия, с други думи поуките и опита, въплътени в предишното съществуване, или може да го наречем "генетичната памет". Това е това, което вече знаете и това, което е лесно за вас. Южният възел е мястото, където сте били и каквото знаете, а много вероятно и това от което имате нужда сега, за да  балансирате.

Северен лунен възел:

Северният възел,/ дхарма,/ е пътят на еволюцията,мястото където, душата се развива, и затова там може да не ви бъде лесно , но пък служи за израстването ви. Това е мястото, където сте се насочили, целта на душата или урокът в този живот. Добре е да се видят,  значенията по знак и по дом,по долу са описани по знак,отрицателните качества/Южен възел/,който трябва да трансформирате/Северен възел/

Южен възел в Овен и Северен във Везни:

Южен възел в Овен:

Егоизмът, самовглъбяване, само удовлетворение, липса на осъзнаване на нуждите на другите хора, липса на сътрудничество, свадливост, агресивност, импулсивност, нетърпение. Лицето трябва да се съсредоточи върху ....

Северен възел във Везни:

Баланс  в отношенията, безкористност, справедливост, споделяне, сътрудничество, посредничество, дипломация, умения  свързани  един с друг, осъзнаване на потребностите на другите хора, оценяване на красотата и изкуствата.

 

Южен възел в Телец и Северен  в Скорпион

 Южен възел в Телец: 

Материализъм, хедонизъм, привързаност към удоволствия и удобствата, алчни , липсва визия и духовна перспектива, силни инстинкти за  притежание, упоритост, устойчивост на промените, неспособност да се пуснат  нещата. Лицето трябва да се съсредоточи върху .....

Северен възел в Скорпион:

Трябва повече да се съсредоточите върху духовността, капацитет за самостоятелното  трансформиране, добрите финансови решения, способността за интимност и  споделяне на ресурсите, самодисциплина, психологическа проницателност, вътрешна сила, страст, интензивност към целта, силна воля и способност да се справяте с кризите.

Южен възел в Близнаци и Северен  в Стрелец

 Южен възел в Близнаци:

Лишени от фокус, нерешителност, повърхностност, липса на перспектива и философски подход, лесно се променят,трудно следват целите. Лицето трябва да се съсредоточи върху ........

Северен възел в Стрелец:

Да  развият мирогледа си, да изучат религията, да разберат  различните култури, да развият вяра, мъдрост, интуиция, и трябва да имат футуристична визия.

Южен възел в Рак Северен  в Козирог

 Южен възел в Рак:

Липса на независима идентичност, липса на обективност, потиснатост, склонност към депресия, емоционална несигурност. Лицето трябва да се съсредоточи върху .......

Северен възел в Козирог:

 Трябва да се съсредоточите върху някаква цел,самодисциплина, амбиция, упорита работа, отговорност, надеждност, самодостатъчност, практичност, инициативност и лидерски умения.

Южен възел в Лъв и Северен във Водолей

 Южен възел в Лъв:

Егоисти, гордост, егоизъм, доминиране над другите, своеволие; върши нещата само по собственият си начин, упоритост, сляпа страст, прекален драматизъм. Лицето трябва да се съсредоточи върху ........ .

Северен възел във Водолей:

 Работата в екип, иновациите, изобретателността, оригиналността, благосъстоянието на другите, хуманността, толерантността, и трябва да се кооперира с другите.

Южен възел в Дева и Северен в Риби

 Южен възел в Дева:

Прекалено аналитични и критични, осъдителни, работохолици, потапяне в работа, перфекционизъм, прекаленото акцентиране върху детайлите, безпокойство и тревожност. Лицето трябва да се съсредоточи върху ..... .

Северен възел в Риби:

Трябва да се научат на свобода и креативност, за да позволи преданост към услугите, интуиция, въображение, творчество, състрадание, идеализъм, духовно осъзнаване и разбиране на живота.

Южен възел във Везни и Северен в Овен

 Южен възел във Везни:

Зависими в отношенията , нерешителност, липса на независимост и идентичност, твърде много правят компромиси ,прекалено отстъпчиви. Лицето трябва да се съсредоточи върху ..... .

Северен възел в Овен:

 Трябва да се съсредоточите повече върху инициативата, самоувереността, независимостта, лидерството, индивидуалността, самостоятелността, самодостатъчността, самостоятелното действие и смелост.

Южен възел в Скорпион и Северен в Телец

 Южен възел в Скорпион:

Губите себе си в другите, зависимост, отивате в крайности, които създават кризи и драми. Лицето трябва да се съсредоточи върху .......

Северен възел в Телец:

Трябва да работите за повече реални и стабилни взаимоотношения, трудолюбие, търпение, лоялност, самостоятелността, самодостатъчност, находчивост, практичност, което има решаващо значение за финансовата и бизнес независимост, и да развиете някои артистични способности.

 Южен възел в Стрелец и Северен  в Близнаци

 Южен възел в Стрелец:

Губите себе си в непрактични абстракции, скитате от място на място или от идеята до идея, приемайки идеи без достатъчно логически анализ, тесногръдие, догматизъм и самодоволство. Лицето трябва да се съсредоточи върху ..... .

Северен възел в Близнаци:

Трябва да проучвате новите идеи, възгледите на другите, да развиете интелигентност, комуникация и способности за писане, логическия анализ, и да се научите да се  забавлявате.

Южен възел в Козирог и Северен в Рак

 Южен възел в Козирог:

Имате егоистични стремежи към постижения, управлявани от амбиция, алчност, търсещи власт, социално-домогване, емоционално потиснати, студени, груби, егоизмът ви контролира и доминира. Лицето трябва да се съсредоточи върху .......

Северен възел в Рак:

Трябва повече да се съсредоточите върху семейството, чувствата,приятелството, състраданието, съпричастността, интуицията, добротата, и трябва да се развива способността да помагате на другите.

Южен възел във Водолей и Северен възел в Лъв

 Южен възел във Водолей:

Последователни, липса на страст и емоции, емоционално тесногръди,  непрактични,без идеализъм. Лицето трябва да се съсредоточи върху ........ .

 Северен възел в Лъв:

 Трябва да се фокусирате върху лидерството, като покажете  какво може да направи един водач , воля, самочувствие, игривост, креативност, себеизразяване, индивидуалност, и следва да се развиват управленските умения.

Южен възел в Риби и Северен възел в Дева

 Южен възел в Риби:

Имате  тенденция на бягство от действителността, безотговорност, непрактичност, свръх-чувствителност, пасивност, зависимост, свръх емоционалност, ирационалност, обърканост и липса на благоразумие. Лицето трябва да се съсредоточи върху ..... .

 Северен възел в Дева:

Трябва с рационални и практически средства да постигнете  целите си, преданост към услугите, благоразумие, практичност, внимание към детайла, изпълнителност, организация и аналитичност.

 

* Северен възел в 1-ви дом

Вие се научите да отстоявате себе си в този живот.Да  направите щастливи контакти с другите хора, да сте независими и смели.

* Южен възел в 7-ми дом

Трябва да се откъснете от зависимостта  от партньорите и любовниците.

 

* Северен възел във 2-ри дом

Трябва да се научите да се чувствате безопасно и сигурно в този живот. Ще направите добри контакти с хора, които са стабилни или които допринасят за финансовата ви сигурност и благополучие.

* Южен възел в 8-ми дом

Трябва да се откъснете от желанието си за  власт над останалите, или от участие в екстремни или опасни дейности.

* Северен възел в 3-ти дом

Трябва да се научите да бъдете активни част от  обществото в този живот. Нужни са ви добри контакти с хората от вашата среда, братя, сестри , съседи,приятели,с които да комуникирате  и пътувате.

 * Южен възел в 9-ти дом

Трябва да се откъснете от страстта си към пътешествия, и от старите си системи от вярвания и философии.

* Северен възел в 4-ти дом

Трябва да  се научите ,че семейството трябва да има приоритет в този живот. Ще направите  контакти  и партньорства с хора от вашето семейство или минало.

 * Южен възел в 10-ти дом

Трябва да се откъснете от необходимостта да получавате социални похвали и признание

* Северен възел в 5-ти дом

Вие трябва да се научите да бъдете креативни,това е от жизненоважно значение в този живот. Ще направите хубави  контакти с деца, както и с хора, които споделят вашите развлекателни или творчески дейности.

 * Южен възел в 11-ти дом

Трябва да се откъснете от политическите или социални групи, или  от зависимостта  си от приятели и социални общества.

* Северен възел в 6-ти дом

Трябва да развивате чист, здрав и трудолюбив начин на живот в този  си живот. Ще направите  контакти трудолюбиви, прецизни и  чисти съмишленици и колеги.

 * Южен възел в 12-ти дом

Трябва да се откъснете от тенденцията да бягате от реалността.

* Северен възел в 7-ми дом

Вие ще се учите да правите вашите близки взаимоотношения приоритет в този живот. Ще правите  контакти с партньори и хора,от  които сте веднага привлечени.

 * Южен възел в 1-ви дом

Трябва да се откъснете от склонността да се справяте сами, без подкрепата на другите.

* Северен възел в 8-ми дом

Вие се учите да приемете непознатото и собствената си власт в този живот. Ще направите много контакти със силни, магнетични, сексуални и емоционални души, или с хора, които създават динамични промени в живота си.

 * Южен възел във 2-ри дом

Трябва да се откъснете от склонността да  чувствате,че все нещо ви липсва, и да  развиете вътрешно чувство за благополучие и сигурност.

* Северен възел в 9-ти дом

Трябва да развиете личната философия в този живот. Ще имате щастливи контакти с учители, духовници, хора от чужди земи ... и животни.

* Южен възел в 3-ти дом

Трябва да се откъснете от малките детайли и свръх-загрижеността си за  братя, сестри и обществени дела.

* Северен възел в 10-ти дом

Вие ще развивате репутацията си в обществото в този живот. Ще правите  контакти с хора, които ще допринесат за вашето самочувствие и за реализация на вашите цели в кариерата.

* Южен възел в 4-ти дом

Трябва да се откъснете от оковите на семейството, миналото и болезнените спомени.

* Северен възел в 11-ти дом

Трябва да  работите в екип  и да станете допринасящ член на обществото в този живот. Ще направите , контакти в рамките на социални групи или с хора, които са необичайни, гениални по някакъв начин или които участват в хуманитарни каузи.

* Южен възел в 5-ти дом

Трябва да се откъснете от прекалено игривото или детинско поведение.

* Северен възел в 12-ти дом

Трябва да намерите  мира, утехата и духовността  в този живот. Ще направите  контакти с тези, които са в състояние да бъдат безкористни, и с духовни учители и висши духовни сили.

* Южен възел в 6-ти дом

Трябва да се откъснете от натрапчивите, перфекционистки навици.

Ако сайта ви е харесал,моля подкрепете ни!

Телец
Слънце в Телец
Стрелец
Луна в Стрелец
14 градуса
Пълнолуние
Пълнолуние
16 дни
Powered by Saxum