Знаците на дланта на ръката

Ако разгледате ръката си веднага ще забележите, че тя е покрита с малки чертички, кръстчета, бръчки, точки и други знаци. В хиромантията тези знаци играят решаваща роля: това са различни събития, които са настъпили или ще настъпят в живота. Има повече от 70 разновидности на тези знаци; За практическата работа на хироманта най-важни са следните признаци:

7 b601b 6 be693

 

Вилка

Раздвояване на линия. Знак, който не е нито положителен, нито отрицателен. Всичко зависи от това, на коя линия е.

В линията на живота показва отслабена жизнена енергия или изразходването и напразно. Въпреки това, в началото на линията на живот (между палеца и показалеца) -е признак за добро здраве.

На линията на съдбата казва повратна точка в живота. Ако линията завършва с вилка, това е знак за големи трудности в живота и невъзможността да ги преодолеем.

В линията на сърцето е знак за голяма чувствителност и нежност, особено ако я има и от двете страни. Въпреки това, в края на линията може да е предвестник на една фатално увлечение, което може да унищожи семейството.

На линията на ума, традиционно се нарича "писателски знак." Свидетелства за способността за съчиняване и виждането на нещата от различни гледни точки. Ако линията е огъната нагоре и завършва с вилка, това показва, че собственика и е стиснат.

На Аполоновата линия означава, че един човек е в състояние успешно да комбинира няколко работи едновременно.

На линия на здравето почти сигурно предвещава хронично заболяване. Хълмът, на която тя се намира, ще посочи органите който са подложени на риск .

 

Звезда

Пет или повече линии, които от една точка тръгват в различни посоки. Звездата по принцип се смята за неблагоприятен знак, но общоприето мнение по това не съществува. Очевидно е, че същността на ефекта на звездата не може да се опише еднозначно: Тя говори за значителни събития и възможности, които могат да са за добро или за зло.

На хълма на Венера - чести и страстни любовни афери, които лесно  възникват и трудно се разпадат. Проблеми от завист и ревност.

На хълма на Юпитер - внезапно забогатяване, слава и чест но в същото време риск от злополуки с очите и главата.

На хълма на Сатурн - очевидно е лош знак: Фаталните събития, често са с трагични последици. Насилствена смърт, мъченичество. Героична смърт.

На хълма на Аполон - знак за слава и богатство; но в същото време, посочва опасност от пожар или огнестрелно оръжие. Въпреки това, всички автори са съгласни, че тази опасност не е фатална.

На хълма на Меркурий - знак за забележителна хитрост. Собственикът на такава звезда може да бъде мошеник, крадец или успешен бизнесмен. За по-точна информация е необходимо да се проучат, линията на ума,сърцето и другите знаци на хълма на Меркурий.

В областта на Марс - почести и опасности, свързани с военни дейности. Опасност от пожар или огнестрелно оръжие. Някои го наричат „знак на агресията", често води до престъпления, свързани с домашно насилие.

На хълма на Луната - способност за екстрасензорни възприятия, но в същото време и опасност от удавяне.

На линията на живота - сериозно заболяване или загуба на любими хора. В началото на линията - знак за трудно раждане или родова травма, в края на лнията - знак за самотна старост.

На линията на съдбата - големи аварии, катастрофи, финансови загуби. Възможност за самоубийство.

На линията на сърцето - сърдечно-съдови заболявания.

На линията на главата - психично заболяване, увреждане на нервите, нараняване на главата. Ако линията започва в областите на Марс, в началото с звезда, това би могло да сочи загуба на зрение.

На линията на Аполон – кратковременно падение, което се променя на възход.

На линия на здраавето - сериозно заболяване, което, обаче, завършва с пълно възстановяване.

На пръстена на Венера - полово предавани болести (ако е в средата), или престъпления от любов и страст (ако е накрая).

На показалеца - знак за красноречие, в края на показалеца (от вътрешната страна на горната част) - заплаха за живота, заради гордост.

На средния пръст – "Наполеонова слава", посочва изявени способности (художествени, поетични, музикални, политически, и т.н.), които често носят страдание.

На безименния пръст - опасности, свързани с висок статус или лидерство; заплаха от пожар.

На малкия пръст - допълнителен признак за красноречие. Въпреки това, за лица, заети с търговия, може да вещае фалит.

На палеца- "знак на похотта", ако звездата се намира в края показва сила на волята и прекален индивидуализъм. В средата предвещава провали с противоположния пол и опасен брака.

 

Квадрат

Четириъгълна фигура (не непременно правилен квадрат), образуван от четири линии. Квадрата се счита за благоприятен знак, който елиминира недостатъците или опасността.Когато е на линиите се счита, че човек е изправен пред нещастие или опасна болест, но съдбата ще го спаси, и той ще остане невредим.

 

Кръст

образуван от малки линии - знак, сходен с звездата и също толкова многозначителен.

На хълма на Венера някои твърдят, че това е знак за взаимна любов,макар, че не съществува консенсус за това.

На хълма на Юпитер възвестява изгоден брак

На хълма на Сатурн - знак за опасност от насилствена смърт

На хълма на Аполон - фатални пречки за постигане на успех и слава.

На хълма на Меркурий - склонност към кражби.

В областта на Марс - поражение в открит бой; възможна смърт от огнестрелно оръжие.

На хълма на Луната – опасност от вода. При нисходяща линия на ума - опасност от измама и самоизмама.Кръст в долната част на хълма често се смята за "знак на пътешественика" ранна раздяла с родителите и дълги пътувания.

На линията на живота - в началото на линията (между палеца и показалеца) показва, избягната смърт в ранно детство; Все пак, това събитие оставя отпечатък върху целия живот. Кръстове в непосредствена близост до линията на живота говорят за семейни притеснения или проблеми с близки приятели. Кръст в края на линията възвестява спокойна смърт в семейството.

На линията на съдбата - противопоставяне от страна на другите, врагове.

На линията на сърцето - слабост и нерешителност в любовните афери; провали в любовта или несподелена страст.

На линията на ума - възможното нараняване на главата.

На линията на Аполон - пречки за постигане на успех.

На линия на здравето - сериозно заболяване.

Интересен е тъй наречения мистичен кръст, той не докосва основните линии или образуванията им, (намира се между с линията на сърцето и ума), точката на пресичане на линията на съдбата, показва окултни способности, прозрение, интуиция и пророческа дарба.

 

Кръг

Рядък знак, за смисъла на които има много противоречиви мнения. Много често кръговете, са съставени от плътно струпване на няколко точки. Хиромантите,обикновено казват, че повишават качеството на местата на който са; Ето защо често е толкова трудно да се реши дали са благоприятни или неблагоприятни знаци. Очевидно е, че площта маркирана с кръг, трябва да се чете по същия начин, както ако е много добре развита;

По линиите кръговете вещаят значителни и не много приятни събития в областите, в които се намират. Например, един кръг на линията на главата (срещу безименния пръст) прогнозира, слепота, по линията на Меркурий - проблеми с здравето.

 

Остров

Мястото, където линията се разделя, а след това отново се слива. Островите са лоша поличба, защото те  винаги прогнозират лошо влияние за мястото, където са.

На линията на живота – разорение или лошо служебно положение. Някой казват, че стров в началото на линията на живота означава предразположеност към заболявания на дихателните пътища, остров в средата на линията, предразполага към болести на храносмилателната система, в края- заболявания на бъбреците, пикочния мехур и пикочните органи.

На линията на съдбата - знак за прелюбодейство; близо до началото и, при хълма на Венера показва неблагоприятно влияние на брака, в края удари и загуба в напреднала възраст.

На линията на сърцето - знак за предразположеност към сърдечно-съдови заболявания, особено ако се намира в началото на линията . При жените това е знак за лекомислие.

На линията на ума - склонност към психично напрежение, под хълма на Юпитер - прекомерна амбиция, под хълма на Сатурн - подозрителност и недоверие, под хълма на Меркурий - капризност, под хълма на Аполон амбициозни стремежи, както и увреждане на очите и лицето.Ред от острови по линията предвещава нервни и психически заболявания.

На линията на Аполон - знак за хронични заболявания; някои казват - семейни скандали.

На линията на здравето - чернодробно заболяване или нечестен характер.

 

Разклонение

Малък "клон" от по-голяма линия. По принцип означава отклонение от основната линия, което може да означава различни неща.

По линията на живота често има разклонения, като отиват нагоре и надолу. Клонове,отправящи се нагоре към триъгълника,образуван от линията на живота,ума и съдбата, е благоприятен знак, предсказва богатство и успех във всичко.Тези отправящи се надолу- предсказват мизерия и провал. Особено благоприятно е разклонение към хълма на Юпитер насочено към показалеца. То се нарича "линия на гордостта" и посочва желанието за победа и високо положение в обществото.

На линията на съдбата е знак за провал и катастрофа. Разклонения, надолу, говорят за неща, които ще бъдат разработени и не доведени до успешен край.

На линията на сърцето - две разклонения, отиващи към показалеца са знак за успех в живота, три са знак на добро и влюбчиво сърце. Клонове слизащи и достигащи линията на ума са знак за емоционална нестабилност и неспособност да се радвате на живота. Лошо, очертани краища на линиите предвещават един нещастен брак.

На линията на Аполон означават постижение в кариерата. Ако клонът завършва на хълма на Юпитер, означава достигне до лидерски позиции; на хълма на Сатурн -слава; на Меркурий постигне на успех в бизнеса.

На линията на здравето са щастлив знак, особено ако, са три разклонения, достигат хълмовете на Юпитер, Сатурн и Аполон. Означават успех в бизнеса, успешна кариера и възможност за усвояване на нови знания, която не отслабва с възрастта. Разклонения достигащи области на Марс, са знак за смелост и силна воля.

 

Завъртулки,примки

Представляват примки, подобни на тези, който може да бъдат видяни на върховете на пръстите.

Примка на вдъхновението на хълмовете на Луната, Плутон и Нептун е знак за склонност към видения и откровения;

Примка на здравомислието между хълмовете на Сатурн и Aполон - знака за надеждност и сериозно отношение към живота;

Примка на очарованието между хълмовете на Юпитер и Сатурн - най-важната от примките, знак за царстван произход и вродена способност за влияние и очароване на хората. Според някой хироманти, в наше време, това е знак, за неуравновесеност и наследствена психическа патология;

Примка на паметта в края на линията на ума, понякога по-надолу е знак за отлична памет;

Примка на сексуалността, започваща в долната фаланга на малкия пръст - знак за "истински мъж" или "истинска жена";

Примка на природата на хълма на Луната от ръба на ръката към центъра - знак за клаустрофобия, близост до природата и невъзможност да се живее в градските райони;

Примка на себелюбието започва между средния и безименен пръст, се простира на хълма на Аполон - добро чувство за стил, артистичност, страст към парадирането;

Примка на смелостта на долния Марс - смелост, решителност, агресивност;

Примка на човеколюбието около хълма на Нептун или хълмовете на Венера и Луната - шесто чувство, лечебни способности, ясновидство;

Примка на хумора между хълмовете на Меркурий и Аполон - добро чувство за хумор, в комбинация с примката на здравия разум злоязичие и насмешливост;

 

Разрив по линията

Това е много лош знак, предвестник на катастрофи и смъртни опастности.

В линията на живота показва, тежко заболяване или други животозастрашаващи обстоятелства . Ако след разрива линията става по-ясна и по-широка, означава, че след трудностите и изпитанията на човешкия живот се подобрява.

На линията на съдбата сочи повратна точка в живота, промяна в работат или средата. Разрив до линията на сърцето, означава проблеми в живота под влиянието на сърдечни интереси; разрив до линията на ума означава, че изборът на нов път ще бъде принудителен и осъзнат.

По линията на сърцето може да означава сериозна болест на сърцето, инфаркт или сърдечен удар.

По линията на ума означава разчупване на стереотипите, които се случват под влиянието на много големи (а може би и трагични) събития. Разрив в средата (особено ако в края на втората половина се образува квадрат) възвестява рани от падане. Прекъснатата линия до точката в края на първият отрязък, ако има и звезда в безименния пръст показва психично заболяване.

На линията на Аполон - домашни или финансови проблеми.

На линията на здравето - продължително заболяване или застой в работата; често и двете едновременно.

На пояса на Венера има почти винаги разриви и то доста голям. Те показват повишена чувствителност и неспособност за справяне с някои емоционални проблеми. Въпреки това, някои твърдят, че разривите се дължат, защото човек със своята сила и воля е победоил неговите зли страсти и наклонности.

 

Решетка

Квадрат, където няколко линии се пресичат. Този символ показва, крайностите на страстта, и затова често предвещава нещастие. Много хироманти посочват, че решетката са няколко кръстове, и тълкуват този знак като подсилени и умножени кръстове.

На хълма на Венера - знак за висока сексуална активност.

На хълма на Юпитер - невероятна гордост.

На хълма на Сатурн - сериозен и песимистичен характер.

На хълма на Аполон - големи амбиции при малки способности; Възможно психично заболяване.

На хълма на Меркурий - хитрост и безпринципност .

В областта на Марс - хазарт и агресия, водещи до чести конфликти. Възможна насилствена смърт.

На хълма на Луната - слаб характер, фалшиви страхове. При жените - истерия.

 

Точка

В червен, син или тъмен цвят показват болест. Мястото, където се намира , указва заболяването. Белите петна не са толкова страшни, и ако те са на дъгите, дори могат да служат като прекурсор за успех.

В хълмовете и в долините точките сочат предразположение към болести.

На линията на живота - болестта не е фатална, но препятства плановете.

На линията на съдбата - проблеми в гърба.

На линията на сърцето червените точки означават лош брак или прелюбодеяние.

На линията на ума червените точки показват, наранявания на главата.

На линията на Аполон - провал на кариерата, пречки за социален растеж.

На линията на здравето, показват предразположеност към ревматизъм; от гледна точка на различен цвят може да се говори за заболявания на черния дроб, панкреаса и жлъчния мехур.

 

Тризъбец

Главна или допълнителна линия се разделя на три. Много щастлив знак, възвестява голям успех в живота.

На хълма на Венера - знак за успех в любовта.

На хълма на Юпитер - знак за богатство и успех на амбициите.

На хълма на Сатурн - знак за успех в областта на науката.

На хълма на Аполон - знак за власт и богатство.

На хълма на Меркурий - знак за успех в търговията, красноречие и остроумие.

В областта на Марс – знака на победителя: предвещава една успешна военна кариера.

На хълма на Луната - знак за окултни сили.

В началото на линията на живота - знак за щастлив живот; в края - тиха естествена смърт.

На линията на съдбата - успех в живота, придобиване на богатство и слава.

На линията на сърцето е особено добре да е в началото, тъй като в този случай е писано, човек да постигне голямо богатство. Като цяло, тризъбците гарантурат един балансиран и хармоничен живот.

На линията на Аполон - слава и богатство.

На линията на здравето - трайно здраве, общителност и оптимизъм.

 

Триъгълник

От фини линии - благоприятен знак, който показва способности.

На хълма на Венера - устойчивост и предпазливост в делата на сърцето.

На хълма на Юпитер - дипломатически умения, а при равна и дълга линия на ума - кариера в публичния и държавния сектор.

На хълма на Сатурн - склонност към спиритизъм, окултизъм, хипноза и т.н.

На хълма на Аполон - способност да се комбинира чистото изкуство със строг научен метод.

На хълма на Меркурий - добра памет.

В областта на Марс - военни способности.

На хълма на Луната – "знака на моряка." В допълнение, някои твърдят, че триъгълникът на този хълм, показва наличие на окултни сили.

 

Верига

Това е, когато голяма линия се състои от множество пресичащи се малки линиики. Според хиромантите показва липса на жизненост, постоянство и страст, трудно детство и хронични заболявания.

На линията на живота - заболяване или травма.

На линията на съдбата - щам и травми на гръбначния стълб.

На линията на сърцето – непостоянство в любовта и склонност към интриги (особено ако веригата е оборудвана с малки зигзагообразни придатъци).

В линията на ума - идеологическа нестабилност.

На линията на Аполон - неудовлетворени амбиции.

На линията на здравето - камъни в жлъчката, възпаление на жлъчния канал или чернодробна дисфункция.

На гривните - тежък живот, където парите се изкарват с упорита работа.