Астрологичен хороскоп 2021

Избери друга зодия:

Скорпион

10.24 - 11.22

Скорпион

Основни тенденции


Здравето и енергията са малко по-деликатни от миналата година, но до края на годината, нещата трябва да се подобрят. Тази година семейното положение е важно, но нестабилно. Ще се насладите на много щастливи мигове, но са вероятни и някой разочарования. Емоционалният живот, също изглежда променлив. Годината изглежда основно щастлива, въпреки че вашата енергия би могла да бъде и по-добра. В живота ви ще има повече забавления от 14 май до 29 юли. Това също е отлична година за студенти и ученици. Това е било тенденция от много години и продължава и през следващата година.

Психичните и комуникационни способности, ще са добри тази година. Трябва да се справите добре в обучението и изглеждате много фокусирани върху него. Но дори и тези, които не са заети официално с образование, ще четат и учат повече, ще ходят на курсове по теми, които ги интересуват. Някои от вас може да преподават или да провеждат семинари във вашите области на опит. Тази година любовта е едновременно предизвикателна и вълнуваща. Тези от вас, които са женени, браковете им ще се тестват. Не е задължително да се разпаднат, но ще отнеме много усилия, за да поддържате връзката в хармония. Необвързаните ще правят запознаства и ще създават връзки, но брак не е препоръчителен - поне няколко години.

Имаме четири затъмнения през следващата година – обичайното число. Две от тях ще настъпят във вашият дом на парите - лунното затъмнение на 26 май и слънчевото на 4 декември. Те сигнализират за важни и драматични промени във вашите финанси. Лунното затъмнение на 19 ноември ще се случи във вашия 7-ми дом на любовта и допълнително ще тества съществуващите връзки, докато слънчевото затъмнение на 10 юни се случва във вашия 8-ми дом и може да доведе до срещи със смъртта - обикновено на психологическо ниво, а не действителна смърт или подобни преживявания. Вашите основни области на интерес през следващата година ще бъдат комуникацията и интелектуалните интереси, домът и семейството, децата, забавлението и творчеството, любовта и романтиката.

Здраве

Здравето, както беше споменато по горе, ще е по-деликатно от миналата година (и много повече от последните няколко). През по-голямата част от годината три бавни планети - Уран, Юпитер и Сатурн - са в стресиращ аспект към вас. Това не е достатъчно, за да причини болест, но общата ви енергия, ще е по-малко от обичайно. Проблемът тази година е, че вашият 6-ти дом на здравето е основно празен - там се движат само бързи планети и ефектите са краткосрочни. Може да не обръщате достатъчно внимание на здравето си. Добрата новина е, че може да направите много за неговото подобряване и да предотвратите развитието на проблеми.

Сърцето стана важно за вас през 2019 г. и още повече миналата година, когато Сатурн премина в стресов аспект към вашият знак. Страхът и безпокойството са основата причини за сърдечните проблеми. Така че, опитайте се да избягвате тези неща. Марс е вашата здравна планета. Той е относително бързо движещ се и по време на една година той ще премине през девет знака и домове от вашата карта. По този начин има много здравни тенденции, които зависят от това къде е Марс и от аспектите, които получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на семейството е най-силният във вашия хороскоп тази година, като за кратко - от 14 май до 29 юли - 5-ти дом също ще бъде по-силен. По този начин, домът и семейството, ще са важни за вас. Емоционално изглеждате раздвоени. Една част се чувства несигурна в изразяването на истинските си чувства и е склонна да ги потиска, а другата иска всичко да излее навън. Те воюват помежду си. Ту едната част доминира, ту другата. Изглежда ще имате чести промени в настроението. (И ако не вие, членовете на семейството.) Сатурн е във вашия 4 дом от март миналата година и ще останете там и през тази. Тъй като Сатурн е вашата планета на комуникациите, изглежда надграждате различни системи за общуване в дома - може би инсталирате интелигентни уреди или ново комуникационно оборудване. В дома има повече книги и периодични издания. Това е хубав транзит за дистанционно обучение. Може да организирате или изнасяте лекции от дома. Вашият дом е като училище, място за обучение.

Юпитер прекарва по-голямата част от годината във вашия 4-ти дом. Така че, преместване е възможно, но това изглежда сложно и изпълнено със закъснения. В крайна сметка е щастливо, но не и гладко. Юпитер в 4-ти дом не винаги сигнализира за буквално преместване. Често показва придобиване на втори дом или собственост или достъп до друг дом. Семейният кръг ще има тенденция за разширение. Обикновено това се случва чрез раждане или брак, но не винаги. Понякога срещате хора, които за вас са „като“ семейство. Юпитер е вашата финансова планета и престоят му във вашия 4-ти дом показва, че харчите повече за дома и семейството. Често този транзит показва някой, който печели от дома, чрез домашен офис или бизнес. Семейните връзки са важни за финансите.

Един от вашите родители изглежда прекалено контролиращ и песимистичен. Той или тя обаче просперира тази година и изглежда щедър към вас. Може да се мести много, прекарвайки време на много места. Възможно е да има преместване или множество ремонти у дома. Брат или сестра, може да дойдат при вас. Той или тя изглежда се чувстват доста сигурни с вас. Годината ще е добра за тях, но пътувания и премествания са по-вероятни следващата година отколкото тази. Деца ако имате, ще пътуват повече тази година (и още повече догодина). Живота им ще е доста наситен от социални събития. Внуци, ако имате, ги очаква една стабилна семейна година. Ремонтите могат да се случат по всяко време тази година. Но от 20 януари до 19 февруари, изглежда най-доброто време за такава работа.

Финанси и кариера

Въпреки че дома ви на парите е празен - само бързи планети минават там и тяхното въздействие е краткотрайно - годината изглежда просперираща. През по-голямата част вашата финансова планета Юпитер ще бъде във вашия 4-ти дом. По този начин, харчите повече за дома и за семейството. Вероятно купувате скъпи предмети за дома, обновявате го. Някои от вас могат да купят второ жилище или имот. Изглеждате щедри към близките си и те към вас. Има добра подкрепа за семейството тази година - много по-добра от миналата. Финансовата планета в 4-ти дом благоприятства инвестициите в жилищни сгради, недвижими имоти, хранителен бизнес, ресторанти, хотели, мотели. Също така благоприятства определени професии, като например психология или други форми на емоционална терапия. Благоприятен е за семейния бизнес, а семейните връзки са важни за вашия финансов живот - те изглежда играят голяма роля тук.

Юпитер в знака Водолей благоприятства високотехнологичния сектор – компаниите свързани с компютри, софтуер, производители на приложения, нови изобретения или иновации. Той облагодетелства авиокомпаниите и туристическата индустрия. Финансовата планета във Водолей показва по-експериментален подход към парите. Готови сте да изхвърлите книгите с правила и да видите - чрез проба, грешка и експерименти - това, което работи за вас. Също благоприятства нови стартиращи бизнеси. Юпитер се премества временно във вашия 5 дом, от 14 май до 29 юли и след това отново в края на годината. Това е много щастлив финансов транзит. Показва щастливи пари, които се печелят леко. Може би докато се забавлявате, ще правите важни контакти и ще изкарвате пари. Освен това, харчите за забавни неща - за развлечения и подобни дейности, наслаждавайки се на богатството, което имате. Това също е прекрасен аспект за спекулации. Но използвайте за това интуицията си - не го правете автоматично.

Финансовата планета в Риби предоставя отлична финансова интуиция. Обърнете внимание на вашите сънища. Финансовата информация може да дойде по духовен начин - чрез астрология, таро, духовни канали или хора, които се занимават с това. Десетият ви дом на кариерата не е забележителен тази година. Освен това, повечето от бавните планети са под хоризонта на вашата карта - нощната страна на хороскопа. Така че кариерата не е на фокус тази година. Годината е повече за подреждане на дома, семейството и емоционалния живот и за подготвяне на почвата за бъдещи ходове в кариерата. Вашата планета на кариерата, Слънцето, е бързо движеща се планета. През годината ще премине през всички знаци и домове от вашия хороскоп. По този начин, ще имате много краткосрочни кариерни тенденции.

Любов и социален живот

Любовният живот тази година трябва да се раздели на две групи. За тези от вас, които са млади, неженени - и които искат да останат необвързани, тази година ги очаква фантастична любов и социален живот. Но за по-възрастните, ангажирани с брак, любовният им живот преминава през тест. Ако сте в първата група, любовта е приятна и вълнуваща. Вярно е, има липса на стабилност: връзките могат да приключат изненадващо. Но винаги има нови възможности - и често по-добри. Любовта може се случи по всяко време, на всяко място и по най-неочаквани начини. Това е период на натрупване на опит, на експерименти, на изучаване на любовта чрез проби и грешки. Още не сте готови за брак и не бързате да се обвързвате. Нито трябва. Всеки път, когато мислите че сте срещнали „половинката си“, идва някой друг, още по-интересен.

Уран е във вашия 7-ми дом на любовта от март 2019 г. Уран управлява вашия 4-ти дом на дома и семейството. Това дава много съобщения. Общувате повече с членовете на семейството. Семейните връзки играят голяма роля във вашия романтичен живот. Семейните ценности и емоционалната близост, са важна част от любовта. Често показва повторна поява на стара страст. Ако попадате във втората група, нещата са по-сериозни. Вашите отношения или брак се тестват, често до разпад. Разбира се много връзки оцеляват при този вид транзит - но малцина са готови да положат необходимата работа и жертви, за да накарат нещата да работят. Правете заедно нестандартни неща, внесете малко вълнение и динамика, това може да спаси проблемните отношения.

С Уран във вашия 7-ми дом за много години напред - харесвате нестандартни приятели и връзки. Любимите ви хора трябва да бъдат нестандартни и по-малко бунтовни. Склонни сте да гравитирате към изобретатели, учени, астрономи, астролози и технологични хора. Уран във вашия 7-ми дом показва, че романтичните възможности могат се случват онлайн, на сайтове за запознанства или в социалните мрежи. Любовта ще бъде изградена с помощта на високите технологии. Венера е вашата любовна планета. Тя е бърза планета и всяка година преминава през всички знаци и домове на вашият хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава. Бракът не е препоръчителен, както беше споменато. Изглежда имате нужда от период за експерименти, за да научите какво всъщност искате. И това се случва.

Самоусъвършенстване

Скорпионът е фиксиран знак. Така че като цяло, не ви е толкова приятна промяната. Разбира се, отделните личности могат да се различават от това правило и зависимост от техният личен хороскоп. Харесвате рутината, предсказуемостта. Сега, с Уран, в 7-ми дом на любовта и социалния живот, предсказуемостта е извън схемата. Единственото социално правило е промяната. И така, духовният урок тази година (и за години напред) е да се научите да възприемате промяната, вместо да й се противопоставяте. Докато Уран приключи с вас, ще бъдете в съвсем нова социална среда. Направете промяната ваш приятел.

Духовният Нептун е във вашия 5 дом от 2012 г. и ще бъде там още много години. По този начин децата във вашия живот претърпяват духовна трансформация. Те имат духовни - свръхестествени - видове преживявания. Сънищата им са ярки и откровенни. (Съня им може би е по-интересен от техният реален живот.) Това трябва да се разбира и насърчава. Слушайте ги. Не съдете. Насърчавайте духовната им практика. По-горе споменахме за вашите емоционални възходи и падения. Част от вас иска да потисне истинските си чувства - най-общо защото смятате, че е опасно да ги изразите. Друга част иска да изрази всичко. Тези два порива във вас воюват. Понякога потискате, понякога изпускате.

Необходим е метод за разреждане на негативните чувства по безобиден начин. Репресията не може да продължи твърде дълго. В крайна сметка чувствата ще избухнат и изразът им обикновено е непропорционален на събитието което ги е предизвикало. Има духовни техники за изхвърляне на негативните чувства. Един от начините е да ги запишете. Запишете точно какво ви притеснява. След половин час, изхвърлете хартията - не препрочитайте написаното. Правете това винаги за всичко което ви притеснява. Ще изхвърлите голяма част от негативизма и ще се почувствате по-добре.

Powered by Saxum Astro
Везни
Слънце в Везни
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляваща полупълна
Намаляваща полупълна
18 дни
Powered by Saxum