Астрологична прогноза 2018

В продължение на хиляди години движенията на планетите и другите небесни тела са заинтригували най-големите умове във всяко поколение. В животът няма по-голямо предизвикателство или радост от това, да опознаем себе си и вселената, в която живеем. Астрологията е един от ключовете на това знание.
Хороскопът за 2018 г., ще ви покаже основните тенденции в живота и как да се възползвате от планетарните влияния, така че да може да извлечете максимума от годината.

За да получите по-точна прогноза, не забравяйте да прочетете, освен хороскопа за вашия слънчев знак и за вашия асцендент. Направете обобщение на двете прогнози, защото само така, ще имате повече подробности и по-точна информация.

Индивидуалната си прогноза, може да прочетете в края на страницата. Но преди това, нека да видим какви са годишните астрологични тенденции за 2018г.

Докато 2017г., беше преходна година, то през 2018г., ще видим началото на предстоящите промени, които ще се развиват през следващите 2-3 години. И ако някой от тенденциите, ще се запазят, то през 2018, няколко планети сменят знака си:

През декември 2017г., Сатурн влиза в Козирог и ще се присъедини към Плутон. Сатурн носи отчетност и кармичен урок обратно на делата, управлявани от знака, по който преминава. Сатурн в Козирог е време за тест, на държавното управление, икономическите системи, бизнеса и индустрията, банките, корпоративните и правителствени институции и техните лидери.

Практическите последици от злоупотребата с власт и ресурси, на корумпираните институции, несправедливите правни системи и компрометираните лидери, ще станат толкова очевидни, че ще бъдат неоспорими. Те, ще бъдат принудени да се трансформират, за да могат да служат по един по-добър начин на обществото или ще бъдат отслабени до такава степен, че да престанат да съществуват.

България е под знака на Козирог, така че, в следващите две-три години, може да очакваме да видим някои тежки сътресения по отношение на правителството и страната ни.
Последните няколко цикъла, през който Сатурн е преминавал през знака на Козирог: 1900/1903, 1929/1932, 1959/1962, 1988/1991-са свързани с тежки икономически и политически времена за нашата държава и света.

Очакванията в глобален аспект са, за финансова криза, която ще засегне целият свят. Политическа нестабилност, корупция, скандали, преврати, фалити. По отношение на климата, Сатурн в Козирог може да даде необичайно тежка зима, земетресения, урагани.

Сатурн в Козирог, ще усили транзита на Плутон, който влезе в Козирог през 2008г., като положи началото на дълга рецесия и може да се характеризира като: смъртоносна сила в ръцете на организирано целенасочено институционализирано зло. И значително допринесе за тоталитарния, потискащ и деспотичен характер на установените икономически и правителствени структури на властта по целия свят в настоящата епоха. Негативната страна на комбинацията Сатурн-Плутон е много лоша, доколкото представлява умишлено, преднамерено, тайно, планирано и организирано зло. Докато с Плутон в Стрелец, актуална тема беше религиозния екстремизъм и тероризъм, сега новият източник на тероризъм съчетан с контрол, тирания и фашизъм, ще бъде наблюдаван в правителствата и големия бизнес.

През 2018г. и Марс, ще се присъедини към Сатурн и Плутон в Козирог, като последователно ще направи връзка и с двете планети. Марс ще стане ретрограден в началото на Водолей и отново ще се върне обратно в Козирог. Същевременно, ще направи квадратура към Уран. Това може да означава, по-голяма опасност от терористична дейност, нарастващи военни заплахи или конфронтации, финансов срив или природни бедствия.

Юпитер е в Скорпион от октомври 2017 г.. Юпитер е планета на разширението, докато Скорпион е владетел на парите на "другите хора" - данъци, заеми, дългове, наследство, съвместни финанси, бизнес финансиране, власт. Може да се очаква, че всички тези области, ще бъдат засегнати, като усещането, ще е за разрастване. Последно Юпитер е бил в Скорпион 2005-2006г., една година преди България, да влезе официално в ЕС, тогава преживяхме, един изключително оптимистичен период.

Уран влиза в Телец през май 2018г. и следващите седем години, ще бъдат време на мащабна глобална промяна във финансовите системи и възможно преразпределение на материалните блага. Телецът се занимава с неща от осезаемата материална природа. Това включва промишлената инфраструктура и физическата среда като цяло. Той е свързан с природата, природните ресурси, земеделието и производството на храни. С експлодиращата енергия на Уран, може да се очаква истински хаос във всички гореизброени области, но и редица революционни открития. Освен това Телец е символ на парите и на западния свят. Последния път когато Уран е бил в Телец – 1934-1942, започва втората световна война, за преразпределение на света. Известния астролог Павел Глоба, много отдавна предрича разпадането на ЕС. Дали този транзит, ще засегне Европа, дали ще преживеем финансов срив само времето ще покаже.

С Уран (внезапна енергия) в Телец (физическа среда), ще има драстични промени, засягащи природната среда и физическата инфраструктура на цивилизацията. Това може да бъде под формата на земни промени, които могат да бъдат, земетресения, цунами, вулканични изригвания, падане на метеори, големи изригвания на Слънчева маса и т.н.

Обобщено, тези транзити са много мощна сила за промяна и ще ни дадат мощен тласък да се издигнем, над сегашното ни състояние на съзнание. В световен мащаб, всичко ще бъде свързано с войни,терор и насилие, за да можем да се променим и изправим. През 2020г., ще достигнем апогея, с връзката на Плутон-Сатурн. В следващите, може би 5-10 години, света, ще се измени напълно, нищо от старата цивилизация няма да остане.

 

Powered by Saxum Astro
Стрелец
Слънце в Стрелец
Водолей
Луна в Водолей
5 градуса
Нарастваща луна
Нарастваща луна
3 дни
Powered by Saxum