Астрологичен хороскоп 2022

В продължение на хиляди години движенията на планетите и другите небесни тела са заинтригували най-големите умове във всяко поколение. В животът няма по-голямо предизвикателство или радост от това, да опознаем себе си и вселената, в която живеем. Астрологията е един от ключовете на това знание. Хороскопът за 2022 г., ще ви покаже основните тенденции в живота и как да се възползвате от планетарните влияния, така че да може да извлечете максимума от годината.

За да получите по-точна прогноза, не забравяйте да прочетете, освен хороскопа за вашия слънчев знак и за вашия асцендент. Направете обобщение на двете прогнози, защото само така, ще имате повече подробности и по-точна информация.

Индивидуалната си прогноза, може да прочетете в края на страницата. Но преди това, нека да видим какви са годишните астрологични тенденции за 2022г.

Много от тенденциите който наблюдавахме през 2021г., се запазват. Плутон остава в Козирог, където продължава своята работа. Съединението на Плутон и Сатурн в Козирог през януари 2020 г. е дългосрочен цикъл. Кризата с пандемията която започна, ще доведе до промени в обществото и смърт на старите модели. Този съвпад, носи сериозно отслабване на системите и срутване на сегашните институции и статукво. И през следващата година можем да очакваме, падане на правителства, масови протести, стачки, икономически колапс и дори война.

Сатурн остава във Водолей и носи страх от новото и различното, тесногръдие. Така че това е време на ограничения върху науката, новите технологии и научния напредък. Налице е задушаване на свободния поток на информация и прогресивни идеи, както и на демокрацията, заради страх от последствията на протеста или казването на това, което мислим. Вастите притискат онези, които търсят промяна и затягат контрола върху всяко отклонение от нормата.

Влиянието на квадрата Сатурн Уран, продължава през 2022г. Това са две противоречиви енергии – от една страна, свобода, прогрес и просветление (Уран и Водолей) в конфликт със защита, структура и ред (Сатурн и Телец). Възможни са нови закони, правила и забрани, нови граници, нарастване на авторитаризма, ограничаване на движението, свободата и правата в името на защита и стабилност.

Големите промени определено са пред нас, но няма промяна, без разрушения и хаос. Уран изисква да се променим, да се отървем от миналото, да намерим иновативни начини за правене на нещата, да погледнем към бъдещето и да започнем отначало, докато Сатурн ни призовава да признаем задълженията си, да бъдем реалисти и отговорни, да се смирим пред ограничените ресурси и трудности.

Тази година затъмненията се изместват в оста Телец/Скорпион и насочват вниманието ни към материалните цености, парите, финансовите институции. Може да очакваме нестабилност във финансовия сектор и икономиката като цяло.

Всички усетихме влиянието на транзита на Юпитер в знака Риби, което се прояви чрез безпрецедентни дъждове и наводнения в различни части на света. Принципът на Юпитер е разширяване. Той разширява всичко, до което се докосне, а елемента на Риби е вода. Освен това на 12 април 2022 г. ще настъпи точният съвпад на Юпитер и Нептун, само сходството на тези планети е достатъчна, за да се повиши нивото на водата до критични височини. Всяка планета има две страни добра и лоша. Нептун се свързва с мъдрост, идеализъм и състрадание, но също така и с безумие, илюзии, объркване и измама. Всичко това може да нарасне и буквално да залее света.

На 11 май Юпитер, ще се премести във войствения и огнен Овен, където в рамките на един месец, ще бъде в компанията на Марс и Венера, от този момент на земята може да царува необичайна, екстремна жега и суша, което да доведе до много пожари. Вероятно е също изригване на вулкани и големи земетресения. А поради войнствената и агресивна природа на господаря на Овен-Марс, воените конфликти в света могат да се увеличат.

Същевременно знака Овен се счита за първия знак на зодиака, с навлизанието си тук Юпитер започва нов зодиакален цикъл и носи енергията на светлото ново начало. Овен е новатор, пионер, обичащ истината. И това е доста оптимистичен символичен фактор, който може да допринесе за изход от кризата и ново начало. И може би най-накрая през 2022г . - ще видим светлина в края на тунела...

 

Powered by Saxum Astro
Рак
Слънце в Рак
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляващ полумесец
Намаляващ полумесец
25 дни
Powered by Saxum