Астрологичен хороскоп 2021

Избери друга зодия:

Близнаци

05.22 - 06.21

Близнаци

Основни тенденции

Само една бавна планета е в стресиращ аспект към вас - и това е така от много години - здравето трябва да е добро. Енергията е силна. Любовният живот става все по-успешен през следващата година - но това е само прелюдия към още по-големия успех, през 2022 г. Вашата любовна планета, Юпитер, за кратко ще се изнесе от Водолей и ще влезе в Риби, от 14 май до 29 юли. А в края на годината - на 30 декември – той ще се премести в Риби за по-дълго време. Юпитер е много силен в знака на Риби и по този начин вашето социално взаимодействие с другите и магнетизъм ще бъдат много мощни.

Преминаването на Юпитер в Риби, също ще има важно и много положително влияние върху кариерата ви. Ще донесе успех - издигане - повишение и почести. Но отново това е само прелюдия към истинския успех, който се случва през 2022 г. Уран е във вашия 12-ти дом на духовността от март 2019 г., и сигнализира, че това е важна област от живота ви за следващите години. Показва много експерименти във вашия духовен живот и практика. Вие гравитирате към различни учения и системи. Може да се оприличите на човек, който търси мъдрост от различни източници. По този начин може да се присъединявате към много духовни групи и да изпробвате различни системи и методи.

През по голяма част от годината, ще има само една бавна планета в стресиращ аспект към вас (въпреки че за кратък период - от 14 май до 29 юли - ще има две). Това не е достатъчно, за да създаде големи проблеми в тази област. Здравето трябва да е добро тази година, както вече споменахме. Вашите основни области на интерес тази година са личната трансформация, секс и окултни изследвания, задгранични пътувания, висше образование, религия, философия, кариера и духовност.

Здраве

Както казахме, тази година здравето трябва да бъде добро. През по-голямата част от годината има само една бавна планета - Нептун - в стресов аспект. Юпитер също се присъединява от 14 май до 29 юли - но неговите аспекти са меки и не са опасни за здравето. Всички останали бавни планети са или в хармонични аспекти или са ви оставили на мира. Разбира се, през годината ще има периоди, в които здравето и енергията са по-слаби от обикновено. Това е заради транзитите на бързите планети, но те са временни, а не тенденция за годината. Когато отминат вашето обикновено добро здраве и енергия се възвръщат.

Плутон, вашата здравна планета, управлява операциите. Нещо повече, той заема вашият 8-ми дом на хирургията и в обозримо бъдеще може да има тенденция към това. Вероятно сте претърпели операция през последните години. Но имайте предвид че същите тези аспекти също управляват детоксикацията - и може би трябва да проучите първо това. Вашата диаграма показва, че реагирате добре на прочистващи режими. Изчистването изглежда отнема повече време, но в много случаи се постига същият резултат като операция.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на семейството не е забележим от много години. Въпреки че сте човек, който е склонен да бъде отдаден на семейството, тази година (както през предходните) сте по-малко фокусирани в тази област. Може би това е нещо добро, има тенденция към статукво. Доволни сте от нещата такива, каквито са, и няма нужда да правите промени или да обръщате внимание тук. Меркурий е едновременно владетел на вашия хороскоп и вашата семейна планета. Това показва вашата близост със семейството. Каквото се случва с близките, се случва и с вас и обратното. Когато нещата вървят добре за тях, вървят добре и за вас.

Предстоящата година, по-скоро ще посветите на кариерата. Има повече фокус върху външните, светски цели, отколкото върху семейството и дома. Разбира се, ще има периоди, в които домашните и семейни проблеми са важни, но няма да бъдат доминиращи. Родителите могат да претърпят някои сътресения в дома (има две затъмнения през следващата година, които оказват влияние върху тях), но преместване не е вероятно. На единият от тях му предстои отлична социална година - особено от 14 май до 29 юли. Ако е разведен, е възможен брак тази или следващата година. Любовният живот на братята и сестрите е бил разочароващ миналата година, но сега всичко ще е добре. Ако са необвързани, брак е възможен - но със закъснения и усложнения.

Децата (ако са на подходяща възраст), може да ви зарадват с внуче, но преместване не е вероятно. Ако са безработни, им се очертават прекрасни възможности за работа. Техният социален живот, ще е стабилен. Внуци (ако ги имате) или хора които играят тази роля в животът ви може да имат няколко премествания. Нещата при тях изглеждат настабилни, неуредени. Ако планирате основен ремонт на дома, от 16 септември до 1 октомври е добър момент.

Финанси и кариера

Домът на парите е празен тази година, само бързо движещи се планети ще минават там и ефектите ще са краткотрайни. Поради това нямате особен фокус върху финансите. Това може да се разчете като нещо хубаво: доволни сте от нещата такива, каквито са, и няма нужда да обръщате внимание на тази област. Финансите ще бъдат горе-долу като миналата година. От друга страна, ако възникнат проблеми, това може да се дължи н липсата на внимание. Фокусирани сте повече на кариерата, престижа и статуса означават повече за вас, отколкото парите. Предпочитате да заемете позиция, която е по-престижна, но с по-малка заплата, отколкото обратното, повече пари но с по-малко правомощия. Луната е вашата финансова планета и през годината, ще преминава през всички знаци и домове на вашата карта.

По този начин, доходите и възможностите за пари могат идват при вас, по най-различни начини и чрез различни хора. Всичко зависи от това къде е Луната и от видовете аспекти, които тя получава. Като цяло може да се каже, че вашата финансова мощ (и вашият ентусиазъм) ще бъдат по-силни, когато Луната нараства, отколкото когато намалява. При нарастваща Луна, може да купувате неща, които повишават стойността си - акции, облигации или физически предмети. При намаляваща, използвайте излишните парични средства за изплащане на дългове. Ако инвестирате, нарастващата Луна е добра за купуване на акции. Намаляващата е добра за прибиране на печалбата.

Кариерата е важна за вас от много години, но тази година, когато Юпитер направи първоначално влизане във вашият 10-ти дом на кариерата, се очаква успех и повишения. Вероятно е повишение на заплатата и по-висока позиция. Ако притежавате собствен бизнес, той ще получи статут и престиж. Юпитер ще влезе за кратко във вашия 10-ти дом (14 май до 29 юли) и ще носи успех в работата чрез социални връзки и контакти. Ще общувате с хора с власт и престиж - с такива, които ще ви помогнат в професията. Съпругът или любимият човек, го очаква успешна година и активно ще подкрепя вашата кариера. Ще бъде полезно да присъствате заедно на подходящите социални събития. Като цяло вашата социална активност, ще е по-важна от професионалните ви умения. И, както споменахме, 2022 г. ще бъде дори по-успешна от 2021.

Любов и социален живот

Тази година в любовния живот се случват много промени. Юпитер, вашата любовна планета, ще бъде във Водолей, вашият 9-ти дом, през по-голямата част от годината – до 14 май и от 29 юли до 30 декември. Юпитер във Водолей показва привличане към чужденци, високообразовани и религиозни хора. Естественият дом на Юпитер е 9-ти дом, така че той е силен тук. Като цяло сте привлечени от наставници. Харесвате хора, от които може да научите нещо. С Юпитер в това положение студентите, могат да се влюбят в техния професор. Освен това ще ви привличат лидери, духовни водачи. Романтични възможности могат да се случат в университети или колежи. Разбира се има и други сценарии. Може да срещнете любовта в чужда страна или по време на пътуване. Може да сте чували за бракове, при които първата среща е била в самолет. Тази година имате такива аспекти.

Настоящите отношения, може да бъдат подсилени чрез съвместни пътувания. Любовната планета във Водолей, също благоприятства романтиката с нестандартни типове хора и такива от различен етнически произход. Религиозната и философска съвместимост винаги е важна за вас, но тази година дори повече от обикновено. Няма да е достатъчно да има само добра сексуална съвместимост, трябва и еднакъв светоглед. Две затъмнения се случват във вашия 7-ми дом на любовта тази година. Лунното затъмнение на 26 май и слънчевото на 4 декември. И двете ще разклатят и тестват съществуващите взаимоотношения. Добрите отношения лесно ще издържат бурята, но разклатените – могат да се разпаднат. На 14 май вашата любовна планета се премества в Риби, вашия 10-ти дом, по това време ще предвкусите това, което предстои през следващата година.

Това също ще промени нагласите в любовта. Все още ще ви привличат наставници, професори и лидери, но сега и хора с мощ и престиж. Ще гравитирате към шефове - хора с висок статус - и наистина ще имате такива възможности. Проблемът тук е, че може да започнете отношения основани на удобство, а не истинска любов. Внимавайте за това. Юпитер е силен в 9-ти дом, както споменахме, но в знака на Риби е още повече. Според класическата астрология Юпитер е владетел на Риби. Ще откриете, че голяма част от общуването ви през този период -14 май до 29 юли - е свързано с кариерата. Юпитер се премества обратно във Водолей, вашият 9-ти дом, на 29 юли и остава там до 30 декември. След това се премества в Риби за по-дълго време. Любовният живот през 2022 г., ще бъде още по-добър от тази година. За необвързаните е възможно брак или връзка, с някой с висок статус и позиция или много духовен.

Самоусъвършенстване

Уран е във вашия духовен 12-ти дом от 2019 г. и ще бъде там още много години. Духовният живот станал виден и много вълнуващ. Текат големи експерименти и това е добре: това е начинът, по който се получава истинското знание. Да, може да сменяте учители, учения и практики. Изглежда, не се спирате на нито една насока твърде дълго. От друга страна, това ще ви отведе до същността на всички учения. И в крайна сметка ще намерите своя собствен път - начин, който работи за вас. Той е уникален за всеки. Уран управлява вашия 9-ти дом и това би благоприятствало мистичните, свръхестествените течения във вашата собствена родна религия.

Всички религии имат своя вътрешна езотерична страна, разпоредби и суеверия, които са възникнали около тях. Така че, е добре да изследвате тези неща. Уран управлява науката и технологиите. Вие сте интелектуално силни по природа и трябва да използвате това в духовния живот. Уран също управлява астрологията. Пътят на езотеричната астрология, нейната духовна страна (която е извън обикновеното предсказване за светски събития) - е жизнеспособен духовен път. Астрологията отговаря на много въпроси, които традиционните пътища не правят. Защо се случва това? Защо по това време? Защо гравитирам към един път, а не към друг?

С Риби на върха на 10-ти дом, вие сте идеалисти по отношение на кариерата. Искате кариера, която е по-скоро свързана с идеала, с алтруистични неща - неща, които са в полза на другите и света. С духовния Нептун във вашия 10-ти дом от много години насам, това желание е още по-силно. И тъй като Юпитер се присъединява към Нептун във вашия 10-ти дом от 14 май до 29 юли, тези пориви стават все по-силни. И така, това е година, в която може да се включите в организация с нестопанска цел или с благотворителна насоченост. Дори ако имате светска кариера, бихте могли да прекарвате свободното си време, занимавайки се с благотворителни дела, а не с печалби. Имате нужда да почувствате „Божественото одобрение“ за своята кариера.

 

Powered by Saxum Astro
Везни
Слънце в Везни
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляваща полупълна
Намаляваща полупълна
18 дни
Powered by Saxum