Астрологичен хороскоп 2021

Избери друга зодия:

Овен

03.21 - 04.20

Овен

Общи тенденции

2021г., се очертава да бъде много по-добра от предишните. Юпитер и Сатурн които предишната година образуваха квадратура спрямо вашият знак, отслабват влиянието си, така че като цялоздравето и енергията ви, ще бъдат много по-добри тази година. А когато имате повече енергия, идва и повече успех. Има само една бавна планета - Плутон - в стресиращ аспект към вас и това е така от много години. Вече знаете как да се справите с неговите предизвикателства. Неговата позиция показва сблъсък със смъртта: може би операция или преживяване близо до смъртта. Това изглежда включва шефове, родители, роднини или хора, участващи във вашата кариера. Тази година Сатурн и Юпитер са във вашия 11-ти дом на приятелите. По този начин, приятелствата изглеждат горчиви. От една страна, вие правите нови и важни приятелства, но от друга, има разочарования в съществуващите отношения. Изглежда, че част от вас иска да съкрати тези връзки, докато друга иска да ги разшири.

Духовността е важна част от вашият живот. Нептун е във вашия духовен 12-ти дом в продължение на много години и ще бъде там за още няколко. Но тази година и Юпитер ще влезе за кратко във вашия 12-ти дом от 14 май до 29 юли. Това ще бъде съобщение за нещата, които предстоят. Юпитер ще донесе разширяване на вашия духовен живот. Мнозина ще срещнат учител – гуру. Други ще направят духовен пробив. Ще има много напредък тук, а следващата още по-голям, когато Юпитер се премести във вашия 12-ти дом на 30 декември за дълго време.

Вашият хороскоп е много интересен тази година, тъй като много бавни планети са в източния сектор на вашата карта. Това е необичайно. Източният сектор се отнася до вас и вашите интереси – това, което искате да правите. Връзките не са толкова важни. Ще има моменти, когато западният, социалният сектор, ще бъде по-силен, но никога няма да доминира. Ако вашият партньор ви дава достатъчно независимост, връзката ще работи. Това също говори, че искате да правите нещата по свой собствен начин и за тези от вас, които са необвързани това може да е проблем.

Здраве

Здравето, както споменахме по-горе, се подобрява значително през последните години, само Плутон е в стресиращ аспект. Всички останали са или в хармоничен аспект или са ви оставили на мира. Така че здравето трябва да е добро. Ако имате хронични болести, трябва да забележите подобрение. Разбира се, през годината ще има периоди, в които вашето здраве и енергия, ще са по слаби от обикновено - може би дори стресиращи. Но това са временни периоди, причинени от транзитите на бързите планети и не са тенденция за годината. Когато планетите се отдалечат от предизвикателните си аспекти, вашето нормалното здраве и енергия ще се върнат.

Меркурий, вашата здравна планета е бързо движеща се планета. Всяка година той се движи през всички знаци и домове на вашия хороскоп. И така, има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Меркурий и от аспектите, които получава. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти тази година, от 30 януари до 20 февруари, 29 май до 21 юни и 27 септември до 17 октомври. Това не са добри периоди за драстични промени в диетата или здравния режим. Тези периоди не са и особено благоприятни за планиране на процедури или изследвания (резултатите често са погрешни или подвеждащи). Но може да правите прегледи, за придобиване на яснота относно вашето здраве.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на семейството не е забележим от няколко години, явно тук не се случва много. През 2021 г. вашият интерес няма да е насочен в тази област. Кариерата и външните дейности изглеждат по-важни. През годината ще има периоди, в които 4-ти дом става важен - например от 2 юни до 31 юли. Но това са краткосрочни тенденции. Също така имайте предвид, че тази година ще има две лунни затъмнения - едното на 26 май, а другото - на 19 ноември. Те обикновено носят драми в семейството, а често и ремонти в дома. Когато един сектор от диаграмата е празен, в тази област, вероятно се задоволявате от нещата такива, каквито са и нямате нужда да правите големи промени. Може да се разглежда и като нещо добро.

Съпругът или настоящата любов изглеждат по-любвеобилни тази година. Вероятно ще им харесва да правят ремонти в дома. Единият от родителите, ще е фокусиран върху финансите и годината изглежда благополучна за него. Другият родител, също го очаква стабилна финансова година. Братята и сестрите във вашия живот, също имат добра семейна година. Премествания не са вероятни. Обаче им се очертава успех в кариерата, а 2022 г. ще бъде още по-добра за тях. Ако имате големи деца, може да правят ремонти в дома. И макар връзките им да преминават през период на изпитание, любов не им липсва. Внуците (ако ги имате) е възможно да се преместят през 2022, отколкото тази година.

Ако планирате основен ремонт в дома, от 12 юни до 31 юли би било подходящо време. Вашата семейна планета, Луната, е най-бързо движещата се от всички планети. Докато на останалите от бързите планети им отнема година да се придвижат през всички знаци и домове на хороскопа, Луната прави това всеки месец. Така че ще има много краткотрайни семейни драми и емоционални сътресения всеки месец. Например всеки път, когато Луната се придвижва през Телец, Лъв, Скорпион или Водолей в аспект с летливия Уран.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите е силен от няколко години, най-вече от 2019 г. когато Уран се премести там и ще бъде силен още много години. Това само по себе си е добър финансов сигнал. Показва фокус и интерес. Чрез духовния закон получаваме това, върху което се фокусираме - добро, лошо или и двете. Силният фокус също показва готовност да се преодолеят всякакви пречки, които възникват във финансите. Има тенденция към просперитет. Много от тенденциите, от предходните години, се запазват в резултат на Уран, който е много бавно движеща се планета. По този начин пренебрегвате всички „нормални“ правила за парите и откривате нови, които работят за вас.

По отношение на правилата, това, което работи за другите, може да не работи за вас - и това, което работи за вас, може да не работи за другите. Учите се чрез проби, грешки и експерименти - и това е истинският начин за придобиване на знания. Уран управлява науката, астрономията, технологиите, новите изобретения, иновациите и онлайн света: всички тези области могат да доведат до печалби. Те са добри за работа, бизнес или инвестиции. Имате интуитивен усет към този вид компании. Уран също управлява астрологията, така че може да се възползвате от нея за бизнес или от нейните прозрения във вашия финансов живот.

Уран харесва „новото“, той благоприятства стартиращи фирми. Така че на лично ниво – може да започнете нов бизнес, работа в новосъздадено предприятие или да инвестирате в такова. Приятелите изглеждат полезни във финансите. Вашите добри мрежови умения също. Тази година Сатурн оказва влияние върху Уран, което означава, че печалбите могат да отнемат повече време, отколкото обичайно, докато се материализират. Въздействието на Сатурн може да внесе известна предпазливост във вашата финансова дейност и вземане на решения. Разбира се през годината ще има много краткосрочни финансови тенденции, тъй като Венера вашата финансова планета, ще преминава през всички знаци.

През последните години сте изключително амбициозни в кариерата си. Вие сте работили усилено и сега ще се насладите на постигнатото. Ще получите награди за упоритата си работа. Постиженията в кариерата вероятно са ви поставили в нов социален кръг. Сега сте по-приятелски настроени - по-социални - с вашите шефове и началници. Приятелите също са полезни в кариерата. Вашата планета на кариерата Сатурн, ще бъде във вашия 11-ти дом през цялата година. Това означава успех, тъй като 11-ти дом винаги е благотворен. Идва време за осъществяване на кариерните надежди и желания. Вашите високотехнологични познания ще са важни не само във вашия финансов живот но и във вашата кариера.

Любов и социален живот

Тази година вашият 7-ми дом на любовта не е забележителен. Да, ще има периоди когато ще е активен и мощен, но това са краткосрочни тенденции. В по-голямата си част 7-ми дом е празен и това е така от няколко години. Това показва тенденция към статукво. По същество сте доволни от нещата такива, каквито са и нямате желание за промяна. Тези, които са женени, ще останат женени и необвързаните има тенденция да останат неженени. Има още един проблем в любовта. За последните няколко години източният сектор на хороскопа е доминиращ. И докато Западният социален сектор ще се засилва в определени моменти, никога няма да бъде доминантен. По този начин вие се намирате в цикъл на независимост, когато на първо място се грижите за вашите лични интереси, желания и цели. Другите не са толкова важни. Социалният живот не е толкова завладяващ.

Всеки, който има романтична връзка с Овен, ще трябва да разбере това. Правете всичко по свой собствен начин, стига да не е разрушителен. Венера е вашата любовна планета. А, тя е много бързо движеща се, затова ще има много краткосрочни любовни тенденции, които ще зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава. Сектора на приятелствата, изглежда много по-активен. (Седми дом управлява сърдечните приятелства, докато 11-ти дом интелектуалните.) Тук нещата са горчиви. От една страна искате да ограничите контактите си, но вътрешно желаете да ги разширите. Ще имате успех в това начинание.

Вашата планета на кариерата Сатурн, ще прекара годината във вашия 11-ти дом, което показва, че тази област е от голямо значение в живота ви и че сте готови да преодолеете всякакви възникнали предизвикателства или разочарования. Също така това показва запознанства с хора, които могат да са полезни в кариерата. Тоест вашите способности за общуване, ще помагат за напредък в професията. Юпитер също ще в във вашия 11-ти дом почти през цялата година и ще помогне за разширяване на приятелския кръг, дори зад граница. Ще имате също възможност да пътувате, вероятно групово, а не самостоятелно. Вашите родители ги очаква стабилна социална година. Деца ако имате и са на подходяща възраст, могат да сключат брак. Братята и сестрите ги очаква равномерна и спокойна година.

Самоусъвършенстване

Подгответе се за големи и монументални промени. Духовният ви живот, който е бил активен в продължение на много години, става още по-активен. Ще видите резултатите от предишната си работа през следващата година. Юпитер се присъединява към Нептун във вашият духовен 12-ти дом през 2021 г. Въпреки че тази година е само за кратко – от 14 май и ще се върне обратно във вашия 11-ти дом в края на юли - това ще подскаже нещата, които предстоят. През този период вашите духовни способности и прозрения ще се увеличат. Възможен е голям духовен пробив. И когато това се случи, цялата перспектива за живота ще се промени. Тази година са вероятни много духовни преживявания, а през следващата още повече. Нептун в 12 дом благоприятства духовния път на любовта и предаността.

Но когато Юпитер влезе във вашия 12-ти дом, това ще благоприятства изследването на мистичните пътища на вашата родна религия. Всяка религия - без значение догматична или регламентирана - има своята мистична страна. Обикновено това се игнорира, но сега е моментът за изследване на тези неща. За тези, които не са започнали своя духовен път, това е година в която да се впуснат в него. Ще ви бъде показано (както се казва), че „там има много повече отколкото виждате “. Духовният свят знае как да привлече вниманието ви. Ще изпитате всякакви значими съвпадения, които не могат да бъдат обяснени логично. Ще сънувате или мислите за някого и той ще ви се обади. Ще имате предчувствия, за определени събития. Тези и други видове преживявания ще ви разтърсят.

Влизането на Юпитер във вашият дом на духовността сигнализира, че в живота ви идва гуру, учител. Някой, който ще ви насочи към следващите стъпки. Срещата с истински гуру е най-важният момент в живота и ако това се случи, може да смятате живота си за успешен. Две затъмнения се случват във вашия 9-ти дом на религията, философията и далечните дестинации тази година. Едното на 26 май, а другото на 4 декември. Това показва разклащане - тест - на вашите религиозни, философски убеждения. Духовното откровение често причинява това и обикновено е много хубаво нещо. Много от тези вярвания трябва да бъдат коригирани, модифицирани и понякога изхвърлени. Предстоящата година е на духовните откровения, но 2022 г. ще бъде дори повече.

Powered by Saxum Astro
Везни
Слънце в Везни
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляваща полупълна
Намаляваща полупълна
18 дни
Powered by Saxum