Годишен Хороскоп за 2021 г.

Избери друга зодия:

Козирог

12.22 - 01.20

Козирог

Обща прогноза

2021г. обещава да бъде доста положителна за представителите на зодия Козирог. Ще имате астрологичното покровителство на Юпитер и Сатурн, а освен това важен и също положителен момент ще стане денят на слънчевото затъмнение. Разбира се, ще усетите и други планетарни влияния върху себе си, освен това те ще идват главно от източници, които имат върху вас съзидателна роля в живота. Юпитер ще бъде във Водолей през по-голямата част от годината, като ще се премести два пъти в съзвездието Риби. Той ще бъде в Риби на 14 май - 27 юли и 29–31 декември. Пребиваването на Юпитер във Водолей означава за вас, хармонизиране на околното пространство, което ще ви позволи да се предпазите от изпадане в крайности. Също така от неоправдано остри реакции към източници на негативизъм и ще осигури много полезни моменти.

Докато планетата е в знака Риби, ще имате възможност да изпитате влиянието на секстила на Юпитер върху родното ви Слънце. А това означава концентрация на енергии, свързани с привличането на късмет, лесни успехи, влизане в живота ви на всичко ново и обещаващо. Влиянието на пълното слънчево затъмнение, ще бъде актуално на 11-17 декември. През тази седмица може да претърпите промяна в някои интереси или да получите важни за самите вас новини. И, в допълнение, именно през тази седмица се препоръчва да възобновите реализирането на проекти, които са били отложени, но не и отхвърлени като не актуални и безинтересни.

Енергията на слънчевото затъмнение ще се превърне в надеждна гаранция, че желаният резултат ще бъде постигнат. Сатурн във Водолей, няма да има аспекти към знака Козирог. Това означава отсъствие на тежки влияния, което, от една страна, ще позволи да се възползвате от положителното въздействие върху вашият знак от предходните 2 години, а от друга страна няма да създава нови трудности. По този начин 2021 г. ще бъде своеобразно време в което да пожънете плодовете от своите усилия и почивка от дългият път, който сте изминали предишните години.

Може би единственият източник на проблеми през следващата година, вероятно ще бъде времето, когато Сатурн е ретрограден. Това ще продължи от 23 май до 12 октомври. През тези няколко месеца е препоръчително да се въздържате от изясняване на отношенията по спорни въпроси (например по теми за наследство, идеологически разногласия и т.н.) И по-специално не се препоръчва да започвате съдебни дела по каквато и да е причина. Но ретроградният Сатурн със сигурност ще оцени опитите за благотворителност и подкрепа на близките. Следователно, точно на такива моменти, трябва да направите специален акцент в този период.

Работа и Пари

През 2021г., определено ще успеете да постигнете това, което искате в кариерата, но може би победата ще изисква от вас да изоставите принципите си. Марс, със своята силна позиция, ще ви предпазва от негативи. На свой ред Сатурн, вашият владетел, също ще заеме силна позиция по отношение на професионалната сфера и ще ви указва в кой момент е най-добре да преминете в офанзива. Ето защо за разлика от повечето знаци, сега не бива да разчитате само на логиката и разсъжденията. Но само емоциите, рефлексите и интуицията няма да са достатъчни. Необходимо е да намерите златната среда, тогава ще увеличите доходите си и ще придобиете желания статус. Или най-малко, ще затвърдите положението си.

Тези който работят за други, ги очаква добър напредък в кариерните дела. Но това най-вероятно няма да бъде голяма изненада. Почти всички от вас, отдавна вървят към такъв прогрес и напълно го заслужават. Тези които имат собствен бизнес могат да разчитат на успешен старт - а след това и на развитие - на нов проект. Определено ще ви хрумнат свежи и обещаващи идеи. А може би те се появяват в главата ви още сега. И ако тази година тяхното изпълнение поражда определени съмнения, то следващата, почти сигурно ще бъдат реализирани.

Почти всички от вас, ще имат възможност да разширят своето лично влияние. Във връзка с това някои, ще имат последователи или ученици, а немалко представители на вашият знак ще придобият безспорен авторитет сред колегите и дори ще станат лидери. Финансовото ви състояние, със сигурност ще се подобри. Това ще бъде резултат от влиянието на енергиите от Сатурн, намиращ се във 2-ри дом, и следователно справедливо ще ви възнагради за по рано вложените усилия.

И за да не пречите на потока на финансов късмет и да не го разсейвате, се препоръчва само да следват един малък съвет: не търсете специално допълнителни източници на доходи или поне не залагайте на тях през 2021 година. Много от вас ще имат излишък от средства през следващата година. Тях, разбира се, може просто да държите вкъщи като спестявания. Или да ги похарчите с лекота и удоволствие за ежедневни потребности. Въпреки това е много по-правилно и обещаващо, да направите добри инвестиции. През следващите 365 дни парите могат да работят перфектно за вас. И определено трябва да използвате това обстоятелство.

Любов и Семейство

За представителите на знака Козирог, представляващ елемента на Земята, 2021 г. ще бъде важен период по отношение на любовните отношения. Затова е препоръчително да не губите бдителност, дори ако главата ви се завърти от изобилието събития, които изискват вашето внимание. Вие ще бъдете един от малкото зодиакални знаци, за които чувствата и ярките емоции няма да се превърнат в ограничаващ фактор. От друга страна, това не означава, че ще бъдете свободни да избирате методите за постигане на целите. Семейните все пак, ще трябва да разчитат не само на собственото си мнение, а свободните представители на вашия знак изведнъж ще научат много нови неща и може би ще променят живота си доста радикално.

На необвързаните се препоръчва да не се съсредоточават твърде много върху проблемите, които имат в личния си живот. Също не трябва да се стремите към радикални промени в него, да ускорявате събитията или да се опитвате да влияете насилствено върху развиващите се обстоятелства. Тези, които мислят, че не получават достатъчно, а заслужават повече щастие, отколкото имат в момента, нека бъдат търпеливи. Тази „празнота“ със сигурност ще бъде запълнена. Просто трябва да не се намесвате в съдбата, а да я оставите тя да свърши всичко. Още в края на пролетта или началото на лятото немалко от вас, ще оставят след себе си всички разочарования и съмнения, защото положението им ще се промени значително.

Много промени ще се случат в живота на семейните. Големи и малки, важни и тривиални. Някои от вас ще направят щателна ревизия на условията си на живот, други ще купят нов недвижим имот, а трети ще направят основен ремонт на жилището си и т.н. Някои дори ще вземат решение за увеличаване на семейството (и може ще успеят да го приложат през следващата година). Що се отнася до отношенията между съпрузите, те обещават да бъдат стабилни и хармонични. Не се очаква да възникнат съществени предпоставки за тяхното влошаване.

Късмет и Здраве

2021 г. вероятно ще бъде година наситена на събития, които може да повлияят на живота ви. Възможно е сериозно да се замислите над своите действия и да направите някои корекции. Тези промени могат да окажат съществено влияние на вашето бъдеще. Всъщност решенията, които вземете, ще определят резултата през цялата година. Затова се препоръчва да помислите внимателно, преди да решите каквото и да било. Една от първите стъпки, които може да предприемете, е преструктуриране на вашите финанси.

Нещо повече, Сатурн, който е господар на вашия зодиакален знак, ще ви принуди да работите върху финансовата сфера. 2021 г. ще е много добра за любовта и отношенията. Тъй като Юпитер ще ви подкрепя, ще сте щастливи с партньора си и ще прекарвате много време с него, например на романтични пътувания. Не трябва да се притеснявате и особено за своето здравословно състояние. За почти всички от вас, ще бъде достатъчно да съблюдавате общоприетите правила и мерки, за да поддържате собствения си организъм в задоволително състояние. Единствено което е нужно, е да избягвате системната преумора, да си съставите ежедневен режим на хранене и да го спазвате стриктно.

Много е важно също, да щадите нервната си система. През годината е възможно да бъдете подложени на нервно напрежение, което ще бъде свързано с натоварения работен график. Основното правило е да не се притеснявате без причина. Опитайте се да се контролирате. Ако проявите слабост, негативните обстоятелства ще се възползват от това. Добре е да си почивате повече и по-често да излизате сред природата. През есенно зимния сезон, трябва да предприемете всички необходими мерки за защита срещу настинки, за щастие, профилактиката на подобни заболявания ви е добре позната.

Powered by Saxum Astro
Везни
Слънце в Везни
Телец
Луна в Телец
23 градуса
Намаляваща полупълна
Намаляваща полупълна
18 дни
Powered by Saxum